Ruskväder.

Vädret fortsätter med sitt urtrista utseende. På SMHI´s hemsida ser det inte ut att bli någon förbättring den närmaste veckan heller. Ytterligare en jul utan snö väntar. Det blir ju inte riktigt lika fin stämmning när gräsmattorna ligger gröna på julafton, men jag ser ändå fram emot jul. Vara ledig i 3 hela veckor, mysa med familjen och släkten, äta massa godis och god mat utan dåligt samvete, det är ju bara jul en gång om året =0)

När vädret är som det är kan man ju inte skryta med att träningsambitionen sprudlar precis. Hästarna går lite på lågvarv nu, dom rids varannan dag. Och för Legos del blir det mest träning inne i hallens trygga vrå. Men det är inte fy skam det heller. Nu när clickern sitter riktigt fint finns det ju inge gränser för vad man kan lära den lilla krabaten (förutom att ligg ännu inte fungerar smärtfritt, men bättre). Det senaste är att kliva ner och sätta sig i en skokartong! Fråga mig inte varför han ska kunna det, men han är förgrymmande söt när han sitter där och tittar upp på mig . Min lilla kärlek!!!
Jag har tyvärr inte lagt in bildbevisen i datorn än. Hoppas att jag orkar det när jag kommer hem från stallet ikväll.

Lägesrapport

Jag förstår inte. Det är bara jag som skriver på den här bloggen och om inte jag gör det så blir det inget skrivet. Konstigt. Det skulle ju kunna ha något med att göra att det är min blogg och bara jag som har tillgång till den, men ändå...

Nu är det jätttelänge sen det skrevs något här, så nu är det hög tid för en uppdatering.

Vi börjar med det tråkigt. Känns alltid bättre att avsluta positivt.

Lexander blev halt igen i söndags fm.........
Precis samma som tidigare, jag blir galen. Sverker kom ut i måndags för att kolla om det kunde vara så att Lexander åter "slagit upp" det han tidigare fixat. Men han hittade ingenting. Gav oss ett telefonnummer till en kille uppe i Sala som Sverker trodde kanske kunde hjälpa oss. Mamma ringde till honom igår och berättade på nytt hela historien. Killen i Sala trodde inte att han var rätt man för jobbet, så nu står vi här. Jag sliter mitt hår!
Till saken hör att på kvällen samma dag som hältan visade sig, alltså i söndags, longerade jag Lexander ett par varv i ridhuset och.....

...ingen hälta!!!

Han är frisk men halt...

Nu till något roligare.
I söndags var vi även på KM i dressyr på Södertälje Ridklubb. Jag hade sedan länge bestämt mig för att rida Leja på KM och inte Indra. Leja behöver komma ut och sSRK är så lagom långt att åka till.
Det blev ett LB:3 program för oss. Leja har tidigare bara startat en dressyr och då red vi LC:1.
Den lilla damen skötte sig självklart exemplariskt. Hon är så fokuserad på sin uppgift. Det hela slutade med att vi red ihop hela 63.33% och slutade på en 3:e placering totalt!!! Hon är helt fantastisk min lilla tjej!
Nu under jul ska vi lägga dressyrskorna på hyllan lite och istället plocka fram hopp-pjucken. Vi ska nämligen vara med på en 2-dagars hoppkurs för Ann Lindblad på Långdals Ridcenter. Ska bli mycket spännande. Jag har ju faktiskt tänkt att tävla en hel del hoppning på henne också.

Lilla Lego busar runt som vanligt. Han blir allt lättare att ha med sig på allt man tar sig för. Ska bli skönt med en hel del ledighet nu. Då kanske man hinner träna lite mer med honom än man hinner i veckorna. Ska bli många långa sköna promenader också. Kanske med Legos idol, Vincent, vem vet.


RSS 2.0