Nam nam!

En mycket nöjd liten Legolas, som bara älskar jord och mossa!
Du är så otroligt söt min lilla Skrot-Nisse :)

Helgen som gått

I lördags var Lena och Lotta iväg med Indra på tävling igen. Den här gången bar det av så långt som till Mariefred (tar ungefär 30 min. från Aldal).
På Ekelundsgård, utanför Mariefred, ordade den lokala ridklubben ett dressyrmeeting som varade från fredag till söndag. Klasserna var mellan MvsB:2 till SvårB:1. Det var otroligt många startande, så tävlingarna höll på från kl. 8.00 på morgonen till långt in på kvällen.

Lena och Indra startade bara en klass på lördagen. Den här gången var det MsvB.3. Det gick bra även den här helgen. Indra känns jämn och fin i forman. Det visade sig även i protokollet, 6:or och 7:or genom hela programmet! Totalt gav det 62,292% och en 13 placering av 31 starter. Inte helt illa.

Lilla Lego var för först gången med på tävlingen. Han skötte sig super. I början var det mycket spännande med alla människor och andra hundar. Men så småningom gick det bra att lägga sig i skuggan av hästbussen och sova medans Lena och Lotta sprang runt och fixade med Indra. Det ända som var lite tråkigt var att Lotta missade Lenas ritt då hundar inte fick visstas inne i ridhuset.

På söndagen blev det en lugn dag i stallet. Endast Indra skulle ridas pga att Lexander blivit halt igen :( Förhoppningsvis pga att han sprungit som en tok i hagen dagen innan. Han får vila några dagen så får vi se vad som händer.
Lego fick för första gången följa med ut på en liten tur med Lena ridande på Indra! Bara en liten sväng på grusvägen bakom gården med dock! Det gick hur bra som helst. Lilla Lego pinnade på där brevid hästen, men hade även tid att nosa lite och göra "nummer 2". Han var så duktig. Så nu längtar Lena supermycket tills han blir så pass stor att han orkar följa med på riktiga turer i skogen. Men det dröjer länge än.

Fort. Wibohammarcup

I helgen som var, gick Wisbohammarcup av stapeln. Som det skrevs i tidigare inlägget om cupen så red  Indra och Lena "stora rundan". Det var en chansning från Lenas sida att anmäla till de svårare klasserna men det fick bäre eller brista.

Och det bar!!

Indra gick super i första klassen på lördagen. Lätt i handen mjuk i sidan coh travade riktigt bra. Resultatet av den ritten blev 62,17% en 9:onde placering. Helt ok! Det blev sedan en lång väntan mellan klasserna, 5 timmar närmare bestämt! Det var fint väder och en hel del bekanta människor att prata med, så Lena och Lotta hade inga problem med att fördriva tiden.
När det sedan äntligen var dags för sista och svåraste klassen för dagen kändes Indra inte helt koncentrerad. Lite stel i högersidan och inte riktigt framme för skänkeln, men det vara bara att köra hårt och göra sitt bästa. Väl inne på banan släppte lite av Indras spänningar och det blev en helt okej ritt med tanke på hur framridning hade kännts. Poängen blev 59.45% en stangering av deras tidigare personbäste i den klassen.
Båda ritterna tillsammans gjorde att Indra och Lena tog sig, som sista ekipage, till A-final på söndagen.

Målet hade uppnåtts! Otoligt roligt. Detta innebar att dom skulle få rida det svårare programet även på söndagen. Men den här gången skulle det bara vara dom bästa ekipagen kvar att tävla mot.

Lördagkvällen blev en lugn tillställning. Lite god mat och en "seger"-drink sen blev det sängen som gällde.

Tillbaka på tävlingsplatsen på söndagen var Lena otroligt taggad och fast besluten att nu skulle dom göra sitt allra bästa.
Indra kändes fin på framridningen, inte alls stel efter den långa gårdagen.

Så var klockan äntligen 13.15 och Indra och Lena red in på finalbanan.
Allt känndes super så när som på ett missförstånd i ryggningen, men annars var det ett jämt flyt genom hela programet och det bästa av allt var att bytersserien på slutet satt klockrent!
Lena red ut mycket nöjd med sin och Indras insatts. Vad domarna än skulle tycka så var dom i alla fall nöjde med vad de presterat.

Sen kom poängen, 60.77%! Nytt personbästa, 19 poäng mer än i samma klass dagen innan! Och inte nog med det, dom red upp sig två placeringar!

Indra är en stjärna!!!

Nu blir det en lugn vecka. Lite lösgörande arbete och kanske rida lite delar ur MsvB:3:an. För på lördag är det dags igen. Då bär det av till Mariefred och då är det MsvB:3 som gäller. Borde inte vara några problem...

...självförtoendet är ju på topp =0)

Emma ska till OS!

Team Aldal har länge varit stolta över att kunne erbjuda, alla dressyrintresserade ryttar i Taxinge med omnejd, träningar för Emma Karlsson.

Lena och Indra har nu tränar för Emma i ungefär 6 år och har lyckats få med sig hennes träningar först från Bergåsa till Bränninge och sen från Bränninge till Berga och till sist från Berga till Aldal.
Det är utan tvekan Emma som har väckt Lenas intresse för dressyr samt skolat Lena och Indra som ekipage upp till de klasser dom idag tävlar i.
Hon är inte bara en pedagogisk tränare utan även en mycket sympatisk människa som alltid är glad och som inte väljer sina elever efter utbildningsgrad. Alla är välkomna att träna för Emma.

Team Aldal har följt Emma från lovade nykommling till "årets komet 2007" och nu uttagning till OS-truppen 2008! Emma ska rida som reserv i Sveriges dressyrlag och har med det petat ner sin egen tränare Louise Nathorst från OS 2008.

Hela Team Aldal hojtar.......GRATTIS EMMA!!!!!!! 

Emma


Här har vi OS-ekipaget. Emma och Faradera.

RSS 2.0