Hästtandläkaren

Igår var Lena och Lotte med Leja och Lexander till hästtandläkaren Torbjörn. Allt gick hur bra som helst. Hästarna gick snällt in i bussen, så när som på några sparkar från Lejas sida så var det helt tyst hela vägen ner till Söderköping (för att vara exakt så ligger det utanför Söderköping).

Leja fick vara först till kvarn. Vid en tidigare undersökning som var gjord hemma så hade två vargtänder iaktagits, nu var det dags för dessa att lämna sin plats. Ingreppet skedde utan problem, Leja behövde inte änns specigellt mycket lugnande för att stå still så hon var snabbt pigg igen.

Lexander skulle kontrollera sitt defekta bett och göra sedvanliga korrigeringar. Inget hade blivit värre, allt såg ut som det brukar. Behövdes bara lite slipning på ett ställe. Då han annars såg helt ok ut i munnen blir det till att komma tillbaka om ett är igen som vanligt.

När båda hästarna hade piggnat till var det dags att åka hem igen. På hemvägen var nog Leja lite trött trots allt, det hördes inte ett ljud från bussen!

Inkallning

Idag gjorde Lena ett försök att avansera inkallningen. Den fungerar bra i trädgården och på Aldal så idag var det dags att prova på outforskad mark. Resultatet blev till stor besvikelse för Lena. Matte var inte intressant ett dugg. Jag struntar väl i om hon går iväg från mig, det lucktar ju så gott på marken, tyckte Lego.
Tusan också! vad ska man göra för att väcka den lilla Pallevanten och göra så att han får ett sug på Matte och Husse?

Tira har varit på Strömsholm idag för att utreda sin hälta och allt verkar peka på att det är någon form av benhinneinflamation, det tackar vi för! Detta innebär att våra planerade valpträffar kommer att bli av som beräknat. Hela Team Aldal jublar såklart. Heja Tira!!! 

Morgon tradition!

Claes och Lego har hittat en alldales egen morgon tradition. Bara dom killar emellan =0)Slöfockar säger Lena!

Lego i stallet!

Idag har Lego varit i stallet hela förmiddagen. Husse Claes var med och tog hand om Lillen medans Matte Lena tog hand om hästarna.
Grabbarna spatserade runt lite, satt och tittade på Lena och Leja när dom hoppade på padocken, åt en snigel, skällde på katten och lite andra bra saker.
Kl. 10.00 var det dags att släppa Leja på bete tillsammans med grannens hästar. Självklart var Pallevanten med. Ihopsläppet gick utmärkt och medans  alla satt i gräset, hade picninc som Sandra hande ordnat och iaktog hästarna, låg Lego och sov mellans Lena ben. Duktig kille!Morfar Ingemars fingrar går också bra att bita i.


Sitt fint på altanen.


Väl hemma igen var det John Blund som dominerade över Lego. Men mellan dom ganske långa sovpauserna passade Lena oc Claes på att träna Lillen med tunneln som Lena köpt. Inga problem. Lego tyckte det var jätteskoj! vad gör man inte för lite godis?!

In...


...genom...


...och ut! Bra!!!!


Ikväll är det Schlagerfestival. Det ska enligt tradition tittas på tillsammans med Legos farmor, Inga-Lill. Då ska det ätas smörgåstårta och slås vad om vem som kommer 1:a, 2:a och 3:a. Må bäste man (och låt. Heja Sveriga!) vinna!

Fin fredag!

Dagen började på bästa sätt. Lena tog ut Lego i trädgården för att kissa innan jobbet. Där gjorde dom en perfekt inkallning! Duktig Pallevante! Väl inne igen hade Lena en godis kvar i handen. Varför inte göra en kontaktövning? Även denna övning klarade Lillen galant. Kan dagen dörja bättre?!

Burträningen är nu full gång och det går super. Varje gång Lillen lägger sig i buren för att vila passar Lena på att stänga en liten stund för att sedan öppna igen innan han vaknar. Inget gnäll där inte.

Idag var det en ledig dag från stallet. Så Lena och Claes passade istället på att ta med Lego till Slusstugan för lite miljöträning. Han skötte sig super även  om han inte riktigt hade koll på anledningen till utflykten. Efter att ha noset på 13752 saker skrämmt iväg en kråka och provsetat Björns hoj, var det dags att åka hem (utflykten varade i ca. 30 min.).  Väl inne i buren lade sig Skrutten för att sova. Det är slitsamt att vara hojknutte!

Mc-gänget i Södertälje har fått en ny fullvärdig medlem =0)
Mc-gänget i Södertälje har fått en ny fullvärdig medlem.

Så här skönt kan man sova i soffan!

Dressyrträning

Idag kom Emma Karlsson till Aldal coh höll lektioner för vårat dressyrgäng. Det är alltid lika uppskattat.
Lena red på Indra och gissa om det dick bra! Vilket par dom är dom där två är när det vill sig väl. Indra kämpade för allt vad musklerna var världa och det vill inte säga lite det. Lena satt lugn som en filbunke och bara njöt av att känna Indra jobba.

Lilla Pallevanken Lega fick vara inne i huset med Pappa Ingemar och laga mat under tiden. Dom har blivit riktiga kompisa dom där två! Mamma Lotta hjälpte också till att rasta Lillen emellanåt. Det är ju fortfarande rätt tätt mellan kisspauserna. Lena säger tack snälla Pappa och Mamma för hjälpen, Ni är guld världa!!!

Väl hemma igen jobbade Lena och Lego lite på inkallning. Namnet är ju inte riktigt befäst ännu, men idag blev det ett par riktigt bra inkallningar. Se, han går att lära!
Nu ligger han i sin bur och sover, det är jobbigt att vara duktig.


Pust!

Jaha, då var det stallbesöket avklarat, pust! Det gick ju inte riktigt som Lena hade tänkt sig, men det hade mycket väl kunnat vara värre också.
Eftersom att Lego bara har varit hos Lena och Claes i 3 dagar så har burträningen självklart inte blivit befäst. Så när stackars lilla Lego blev instängd i buren på "läktaren" i ridhuset medans Lena red, bröt dom stora krokodiltårarna ut!

Lena ringer desperat till Tiras matte Amanda för att få råd och stöd. Amanda förklarar lugnt och sansat att detta inte alls var så oväntat med tanke på den ringa burträning Lego fått, men att detta inte kommer innebära att Lego aldrig mer kommer vilja vara i buren. Efter att samtalet pågått i ca 10-15 min. och Lena lagt på luren, blir Lego plötsigt tyst! Han somnar inte men lägger sig ner och tittar på Lena som rider runt, runt på en luftballong till Indra. Leja tränar innför Täbygalopp i hagen utanför vilket inte gör att Lenas nerver blir stabilare precis.
Men Lego ligger tyst i ytterligare ca. 30 min. ända tills Lena ridit klart och ÄNTLIGEN släpper ut honom. Visst var han rätt duktig!!

När det sedan är dags att rida Leja, har Pappa Ingemar kommit hem och erbjuder sig glatt att passa Lilla Lego uppe i huset istället. Tack snälla Pappa!! Uppe i huset är Skrutten mycket lugnare och har till och med ro att själv gå in och lägga sig i buren, bra!

Jaja, saker är inte alltid så enkelt som man tror. Lena har lärt sig nått av detta och nu ska det ta mej skutton burtränas!!

Måste tillägga att under skrivade stund ligger Pallevanten i sin bur och sover i köket, medans matte sitter i vardagsrummet. Då är han inte helt avskräckt i alla fall!
 

Idag ska Lego till stallet!

Idag slutar Lena kl.14.00, då ska hon åka hem och lösa av Claes som har tagit hand om busungen på förmiddagen och då ska åka till jobbet.

Idag är det dags för Lego att följa med till stallet och för första gången lära sig hur rutinerna där fungerar. Spännande!
Lena väntar med spänning på hur detta ska sluta!

Forstsättning föjler ikväll...

Välkommen Lego!

Nu är den långa väntan äntligen slut. Frontpages Legolas har äntligen kommit till sitt nya hem!

Allt gick hur bra som helst. Lena och Claes åkte ner till Sölvesborg den 17 maj som planerat. Vägen dit kändes olidligt lång. Båda började fundera om det fanns något slut på resan.
Efter ca.6 timmars resa var målet äntligen nått. Och där i trädgården tillsammans med 2 vuxna Lundetikar, mamma Lykke och extra mamma Atla, var han! Världens sötaste Lego!
Pigg, glad, och med sylvassa tänder, sprang han runt på spralliga ben.
Det var kärlek vid första ögonkastet!

Eftermiddagen gick i ett kick. Mycket prat med uppfödare Johanna, god mat, guidning runt bland alla fina hästar, kontraktskrivning och såklart......massa gos och bus med Lego!
Natten fick Lillprinsen spendera i sin nya bur och det var inga problem. Gullfjunet sov hela natten. Om man kallar 05.15 som hela natten! För då var det dags för att kissa och det var brottom! Lena han knappt klä på sig innan några nervösa droppar sipprade fram. I en huj bar det av ut genom dörren och ner för verandan, väl nere på gruset fanns det ingen tid att ta sig till gräset för att uträtta några behov utan det kom där man landade. Så söt! 

Efter fruckost och en sista busstund med tjejerna var det dags att åka mot Södertälje.
Allt var packat, det var bara att säga adjö till Johanna och mamma Lykke. Lego placerades i sin bur och innan bilen svängde ut från uppfarten sov han gott på söta örat. Så blev han liggande hela vägen hem förutom ett stopp för lite mat, kisspaus och tankning. Inte ett pip eller rastlöst busande, han sov hela vägen hem!

Allt känns super men lite overkligt att han faktiskt äntligen har kommit hit. Välkommen Lego!


Gullegrisen!
image21


Lego och Johanna.
image23

Mamma, Ålvisheim´s Lin Lykke Hedesdotter
image24


Atla, grattis återigen till Championtiteln!
image25image26


Det är säkrast att stå stadigt när det ska ätas.
image28


Efter maten är det skönt med en tupplur.
image29

I övermorgon!

I övermorgon smäller det! Då är det äntligen, äntligen dags för Lena och Claes att packa in sig i bilen och fara ner till Sölvesborg för att äntligen hämta hem Frontpage Legolas!!

Väntan har varit otroligt lång från väntan på löp till väntan på parning, till väntan på besked, till väntan på födsel och till sist väntan på att den 17 maj äntligen ska infinna sig. Men våran väntan har inte varit förgäves för i övermorgon är det alltså dags...

Det mesta är redan fixat. Sovplatse är bäddad, fodret står klart att hällas upp i skålen, leksakerna är utspridda, ömtåliga alt. farliga saker har avlägsnats från nåbar nivå, kopplet hänger innanför dörren....ja det känns som att vi är redo helt enkelt.

Medans ni alla väntar på att världens 8:e underverk ska göra entre i Södertälje så kan ni titta på dessa nytagna bilder.

Full fart mot nya äventyr.
image17


Varför finns den bästa moroten alltid underst?
image18


Vi säger bara i övermorgon!

Duktig tjej!

Nu har Leja träffat Anne för första gången. Döm om vår förvåning när Anne utryckte ett stort positivt tyckande om Leja, både som individ och när det gäller hoppkapacitet.

Leja skötte sig exemplariskt och kämpade på med prövningarna vi ställde henne inför. Hon hoppade en "5 ½:a" på 110cm. och hoppade en bana med både mur och vattenmatta (något som hon aldrig tidigare hoppat) på 90-95cm. Vilken duktig tjej hon är!

Anne tyckte absolut att vi skulle göra ett försök att kvala in henne till 4-års championatet i hoppning. Så nu ser det ut som att vi får välja om vi ska kvala in henne i hoppning eller dressyr! Vilket ädelt problem. Valet är dock inte så svårt. Då det egentligen är hoppning vi vill hålla på med så är det klart att vi väljer det.

Leja kom ju till oss blott 1 år gammal och nu är hon redan 4 år. Tider går så vansinnigt fort när man har roligt. Det vi egentligen letade efter var en 2 kanske 3 åring som vi kunde sätta igång och jobba med direkt och sen sälja något är senare. Men när Lena fick syn på bilden på Leja i annonsen var det kört. Fast hon bara var ett så fanns det inget annat än att det var henne vi skulle ha. Tanken var alltså att Leja inte skulle bli kvar i våran ägo utan säljas vidare. Men den tanken är inte längre aktuell!


Så här såg annonsbilden på Leja ut. Inte undra på att vi föll pladask!
image15

Laddar för hoppträning

Imorgon är det dags. Då ska Lilla Leja åka på sin första hoppträning för Anne. Spännande spännande! Alla är vi förväntansfulla över hur det ska gå och vad Anne ska tycka om henne. För det är en sak som är säker, tycke Anne nått så säger hon det. Oavsett om det är positivt eller negativt. Men det är kanske just det som är så bra med henne. Man kan lita på att det hon säger är precis det hon tycker.

Vi har varit lite slarviga med lastträningen av Leja, så bara det att få åka iväg kommer att bli ett litet äventyr för henne. Vi är helt övertygade om att hon kommer att sköta det perfekt, precis som allt annat. Hon är så duktig våran lilla tös!

Måste bara nämna att Emma var riktigt imponerad över Leja på dressyrträningen i torsdags. Det var till och med så att hon undrade om vi inte ska anmäla henne till 4-årschampionatet!
Kanske skulle vara nått. Får fundera lite över det. 

Härlig dag!

Idag var det en härlig eftermiddag på Aldal. Solen sken på den nya, spirande, pigga grönskan som börjar klä marken och träden på gården. Hästarna gick fridfullt i sina hagar när Lena svänger ner bilen för infarten. Idag var det en sån där bra dag när allt kändes enkelt och hästarna surfade med på den vågen vilket resulterade i två härliga ridpass på Leja och Indra.

Leja var som vanligt pigg och ivrig att få komma ut och arbeta. Eller för henne är väl det mesta fortfarande en lek, så hon spetsade förväntansfullt öronen när sadeln fyftes på. Väl på paddocken gjorde hon som vanligt sitt bästa och börjar kännas riktigt stark nu. Ska bli spännande att se hur det går på hoppträningen för Ann Lindblad på söndag.

Indra är mitt uppe i vårens hittills värsta brunst, men det finns inte mycket som stoppar henne när hon är på bra humör. Efter 20 min. uppvärmning känns det direkt att idag kommer det bli ett bra dressyrpass och mycket riktigt. Hon lyder minsta vink, tar i lite extra utan att man behöver be henne, hon är lätt i haden och smidig i sidan. Ett sånt där pass där det inte finns några som helst begränsningar för vad hon klarar av. Skolorna kan hon i sömnen, galppombytena sitter klockrent, galoppiruetterna känns knappt jobbiga och galppsaxen går som ett rinnande vatten. I helgen kommer Jan Schöneman till Södertälje Ridklubb. Självklart ska Indra och Lena vara med. Hoppas att den här kännslan sitter i tills dess!

1 maj

Dagen efter valborg blev en lugn dag. Alla vaknade i sin egen takt. Förutom Lena och Claes som blev väckta av pirajan Tira som herjade fritt i sängen. Men hon är förlåten vid det här laget.

Efter att alla ätit fruckost började den roliga sysselsättningen med att städa och tvätta bilar. Både "Bengan" och "Fårrden" fick sig en omgång både ut - och invändigt.


image11


Självklart var Tira med och hjälpte till.
image13


Oj vad bilarna blev rena och fina!

Valborg

Valborgsafton firades på gården tillsammans med familjen. Det senaste tillskottet till familjen, Lilla Tiramisu (Tira), var självklart i centrum.
Grillning blev det, som vanligt hur gått som helst. Pappa Ingemar är en hejare på att hantera grillbestyren. Mamma Lotta hade fått en massa sly av grannen så en egen majbrasa hade vi också. Tira beskådade elden på behörigt avstånd under uppsikt av matte Amanda.
När brasan brunnit ner gick alla in för att fika. Lotta hade bakat en krämig chokladtårta som serverades med varma hallon, mumms!
Det var en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. John-Blund kom och hälsade på rätt tidigt så det blev en lugn kvällning.

Anders (bror) försöker få fart på elden.
image8


Brasan i full fyr.
image6


Tira framför brasan (observera att hon är kopplad).
image7


Claes tar ett snedsteg.
image9


Team Tira!
image10


Klövenhöjs Tiramisu
image14

RSS 2.0