Lexander-rapport.

Igår var equiterapeften, Sverker, tillbaka för att följa upp hur Lexander har svarat på behandlingen han fick förra måndagen. Sverker var mycket nöjd och tyckte att Lexander hade svarat mycket bra behandlingen. Det ända han gjorde den här gången var att sätta 5 nålar. 2 st. på den aktuella sträckningen och 3 st. uppe på korset. Lexander har skapat sig en försvarsspänning där som är bra om han blir av med.
Under behandlingen sträckte Lexander på sig och riktigt stretchade ut bakbenen bakåt. Ett tecken på att spänningarna släpper. När nålarna sedan togs bort ställde han upp sig paralellt med alla 4 benen, något han aldrig har gjort frivilligt tidigare!
Lexander ska nu skrittas i en vecka och sedan sättas igång igen. Sverker sa att; "Om det hade varit min dotter och häst så hade jag låtit dom börja hoppa igen om 2 veckor".

2 veckor!!!!!! Förstår ni hur det känns!!!! Jag vågar knappt tro att det är sant......

Eftersom jag har tänkt att låta mig själv få det lite lugnare från stallet nu och fram över jul, så kommer jag nog inte hoppa förän efter nyår. Men det känns helt ofattbart. Har ju inte hoppat honom på ganska exakt ett år, så vad gör några veckor till. Jag vågar fortfarande inte tro att det är sant. Men jag litar på Sverker.
Ska säga att Sverker har jobbat med det här i 18 år och åker till Stig H Johansson flera dagar i veckan och hjälper honom med hans hästar. Så det är ingen kvacksalvare från djungeln vi har hittat och som lovar oss guld och gröna skogar.
Mina djur får bara det bästa!!
Vem vet. Min dröm kanske går i uppfyllelse en dag.....

Helgen som gått!

Jag undrar hur många liv Lego har egentligen...
Det är ju iaf. spännande när man har honom med sig!

I lördags när jag var ute och skrittade på Lexander så var självklart Lego med. När vi kom fram till ett par hus kom blandrastiken Freja fram skuttande och villa leka. Lego har visserligen träffat henne förut, men han är inte så förtjust i stora hundar, iaf inte när dom kommer med så hög fart. Han försöker komma undan Freja och på sin flyck hamnade han, vad jag trodde, under Lexander! Jag hör ett skrik från honom i samma ögonblick som Freja hinner ikapp honom. Paniken stiger!!! Nu är han platt var min första tanke. Kastade mig av hästen och ser en haltande Lego (vänster fram) försöka undkomma Frejas vilda lek. Upp med lillen över ena armen, tyglarna i den andra och upp med mobiltelefonen med den tredje. Vi var inte så långt från Aldal så pappa kom och mötte oss. Gissa om jag grina. Vågade inte titta på Lego på hela vägen till stallet. Väl där släppte jag ner Lego och började palpera. Kunde snabbt konstatera att inget var brutet, han hade alltså inte blivit trampad pust!! Allt eftersom han rörde på sig gick hältan över mer och mer. Idag syns det ingenting så han blev nog, precis som jag, mest rädd. Han lider inte i det tysta min lilla pallevante =0)

Söndagspromenad i skogen med hela familjen (Lena, Claes och Lego). Gick runt udden, det är så fint nu när det har kommit snö. Claes kollade tjockleken på isen och den höll för honom så den höll gått och väl för Lego. Men vi ropade in honom varje gång han var på väg ut på sjön, för att vara på den säkra sidan. Vi gick och småpratade om allt möjligt och Lego sprang lite i förväg. När vi sen åter fick syn på honom låg han i en isvak!! Precis brevid en spång som går ut till en liten ö. Isen var pga. spången tunnare precis där. Claes kastade sig ut på spången och nådde precis fram så att han kunde dra upp Lego i nackskinnet. Jag slet av mig en tröja och torkade av den lilla krabaten när han kom iland. Han var "bara" blöt på bakdelen, så förmodligen nådde han ner med baktassarna till botten så det var ingen fara att han skulle ha drunktnat. Men paniken var total hos mig. Det blev en mycket rask promenad hem för att hålla Lego varm. Men han sprang runt som om ingeting och fick tokryck precis som han får efter att bad. Väl hemma fick han tillbringa en stund i badrummet på golvvärmen. Inga men har iaktagits, han verkar vara precis som vanligt! Pust!! igen!

Snö!

Nu i veckan har då Lego för första gången i sitt liv mött fenomenet, snö.
WOW! KUL!!
Full fart, tokspel, upprepade rullningar och massor av spring blev resultatet. Kort sagt, han gillar det skarpt! Sötnosen! Det är till och med svårt att få honom utretta sina behov, han har liksom inte tid =0)
När en promenad börjar lida mot sitt slut och man vänder kosan hemmåt, stannar han kvar nere på fältet så länge han bara vågar. Men när matte och husse har kommit på otryckt avstånd kommer han motvilligt galloperande ikapp.

I natt har det kommit ännu mera snö och idag blir det många timmar i stallet. Kan gissa någon som komme vara mycket trött i kväll.
Det har ännu inte hunnit bli några snöbilder. Men så fort det finns några lägger jag upp dom här.

Liggträning.

Nu blir det hårdträning för Lego. Ligg-komandot sitter inte. Jag menar fungerar inte han ska ju inte sitta =0)
Igår åkte vi hem till Mandis och fick lite expertis hjälp med hur vi ska gå till väga. Det är tur att det finns dom som kan bättre när man själv inte vet hur man ska gå till väga.
Tack Mandis för att du tar dig tid och hjälper oss. Snart ska du se att Lego kan läggande från gående utan att först trycka ner sin lilla rumpa i backen.  Nu när vi gjort den stora klicker-upptäckten kommer inlärningen gå som på rels, hoppas jag!

Lexander-rapport.

I onsdags blev Lexander halt på nytt.
Jag har nu ridit honom i skogen i ca. 2 månaders tid och för ungefär 2 veckor sedan börjat lägga in enklart pass i ridhuset, mest pga. det totala mörker som råder nuförtiden. Men i onsdags blev han då halt igen...
Samma händelse förlopp som tidigare. Han känns super under passets gång men sedan under nertrappningen så kommer hältan. Den här gången kom den inte förän jag hade börjat skritta av honom. Kännde en orenhet i steget och satte åter igång honom i trav och visst...
..halt igen.

Istället för att kanske oss upp till Strömsholm igen så tog vi idag ut  equiterapeften Sverker, som hovslagaren varmt rekomenderat.
Jag kunde tyvärr inte vara med, men min kära mamma som vet allt om människo- och hästkroppen (nästan iaf) tog han om besöket. Hon är toppen, vad skulle jag göra utan henne. Inte skulle jag ha 3 superfina hästar iaf.

Sverker kännde igen Lexander och sa rätt snart att det här absolut var ett fall för honom. Han trodde att det hela handlar om en gammal fläkskada som gör sig påminnd när den blir varm och lite ansträngd. Han laserbehandlade det aktuella området och satte nålar.  Lexander ska nu promenera vid hand och skrittas uppsuttet så kommer Sverker tillbaka för ytterligare en behandling nästa måndag.
På frågan om Lexander kommer kunna hoppa igen svarade han, "Ja, men kanske inte den här veckan"!!!!!!!

Gissa om jag är hoppfull (haha va fyndigt)! Tänk om jag och Lexander kommer kunna göra hoppbanorna osäkra igen. Jag vågar nästan inte tro det. Kanske lika bra det, för än vet vi ju inte säkert. Men Sverker har verkligen tänt ett ljus i mitt Lexander-mörker! Tänk om jag får min hopphäst tillbaka....Rallylydnad

Den här helgen stod det "Rallylydnad" på schemat. Jag och Lego hade inga som helst tidigare erfarenheten av denna ganska nya hundsport som kämpar för att få bli officiell.
Tiras mycket organiserade matte hade dragit ihop den här 2-dagarskursen på Aldal som vi deltog i. Vi märkte rätt snabbt att det absolut viktigaste var att hunden hade full fokus på sin förare. Eftersom man får prata, roppa, peppa och visa med händer så krävs det att hunden är följsam och uppmärksam. Men framför allt måste föraren vara tydlig och inte ge flera komandon samtidigt.

Första dagen gick bra. Vi fick gå igenom och öva på det flesta skyltarna i nybörjarklassen. Fick även ta oss igenom en lättare bana.
Lego skötta sig bra även om han blev lite trött och seg efter ett tag. Det blir en hel del information och man blir stillastående för att sen dra igång och träna på nya moment. Detta gjorde att jag fick allt svårare att dra igång Lego igen. Han är lite seg i starten och det krävs ganska mycket av mig för att han ska vara allert och uppmärksam på mig efter en tids stillastående. Jag hade ingen bur med mig heller så det blev ingen naturlig vila för honom. Men han skötta sig bra och jag kämpade på för att hålla motivationen uppe.

Lego var lite rastlös på kvällen sen. Vi sov kvar på Aldal och han vankade runt och kissade inne säkert 4 ggr.!! Mycket konstigt då jag nog inte ha torkat en enda kissfläck på nästan 2 månader. Ska ta tempen på honom så att han inte har fått någon urinvägsinfektion eller nått.

Andra dagen (idag) gick det mycket bättre. Den här gången hade jag buren med mig som jag kunde stoppa in honom i när det blev paus. Han slappnar av bra i buren, lägger sig ner och vilar ordentligt. Sen när jag tar ut honom så ser man på honom att han att är med direkt.
Idag gick vi igenom flera skyltar och sen fick vi bygga egna banor. Skit kul!!! Det blev super bra banor. Till sist byggde Sofia (instruktör och domare) upp en bana som det kan se ut på tävling som vi fick gå. Hon räknade även poäng på ett ungefär för att vi skulle få en känsla för hur vi låg till.
Lego skötte sig hur bra som helst. Några små missar blev det, men vi fick mycket beröm efteråt. Vi blev godkända (över 70 poäng av 100 möjliga). På tävling måste man få 3 godkända banor av 2 olika domare för att bli uppklassad till nästa klass. Känns ju mycket lovande! När är det tävling?
Tydligen ska det vara en tävling i stockholmsområdet i februari, kanske kan vara något att träna till!
Hur som helst var det här inte sista gången som vi utövar den här typen av aktivitet oavsett om det kommer stanna på träningsnivå elle om vi kommer att tävla så småningom.

Inte nog med att jag har fått en hel massa inspiration och motivation den här helgen. Sofia har (får väl säga äntligen) fått upp mina ögon för klicker! Mycket spännande! Ska läsa på lite och sen tänkte jag nog försöka mig på att "klicka in" hästarna också, kan bli bra.

Full koncentration. Det är många skyltar som sak läras in.


Fin kontakt!


Full aktivitet i ridhuset.


Gå banan måste man också göra.


Full fart mitt i banan.


Efter sitt ska man ligga också.


Amanda och Legos nya bästis Vincent var också med.


Löptikar lucktar så gott tycker Vincent. 


Tack Mandis för en mycket lärorik helg!!

För mer information om rallylydnad gå in på;
www.rallylydnad.se


Lego i rimfrosten.

Nu börjar vintern göra sig påmind på riktigt. Temperaturen börjar sjunka under nollan vilket resulterar i rimfrost i gräset. Lego tycker det är hur kul som helst att springa runt i frosten, den frasar så roligt om tassarna. Nu ser vi verkligen fram emot Legos första möte med snön. Troligtvis kommer han att älska det!

Här kommer lite bilder från morgonpromenaden i lördags.

Valpen har blivit vuxen nu!

När han sätter fart är det svårt för fotografen att hinna med.


Det finns sork här...


...och lera!!!


Gissa vem som fick bada när vi kom hem...

RSS 2.0