Agilityträning med Amanda och Vincent.

Igår hämtade jag upp Amanda och Vincent efter jobbet och så begav vi oss till klubben för att gå en promenad och träna lite agility.
Lego har träffat Vincent en gång tidigare men då tränade vi bara och dom fick inte möjlighet att springa lösa och leka tillsammans. Men igår fick dom änligen hälsa ordentligt och dom lekte och hade jättekul ihop. Lego är ju inte så bra på att leka annars, han har ju aldrig riktigt lärt sig hur man gör, men med Vincent hade han hur kul som helst. Amanda tyckte också det var kul för Vincent brukar tydligen också vara rätt dålig på att leka med andra hundar.

När hundarna hade busat klart under promenaden så gick vi till agilitybanan och Amanda hjälpte mig med tunnelträning (vi har nu gjort vårat första framförbyte, ever) och framåtsändande mellan hinderstöd. Hon gav mig också en jätterolig kontaktfältsövning som vi genast provade när vi kom hem! Lego förstog nog inte varför han fick godis men med lite mer träning så gör han säkert det snart.

Jag är så glad över att Lego äntligen har hittat en lagom stor kompis som han kan leka med. Ser verkligen fram emot att snart gå på promenad med Amanda och Vincent igen.

Dressyrträning hela helgen.

Den här helgen som just har passerat, var Emma hos oss på Aldal och höll en 2 dagars kurs för Taxinge/Nykvarns dressyrryttare.
Det är alltid bra att rida lektion 2 dagar i rad, för det man får igenom första dagen har man igen dag 2.
Jag red Indra båda dagarna. Hon gick bra på lördagen och superbra på söndagen. Vi red igen MsvB:3 som vi ska tävla nästa helg och det gick hur bra som helst. Hade lätt kunnat spara den rundan och använt den på tävlingen. Men nu för vi istället maganisera den i minnet och spela upp en repris nu på söndag.

Leja fick bara vara med på söndagen, hon orkar inte 2 såna pass dagarna efter varandra. Passade istället på att klippa henne för fösta gången i lördags. Var lite orolig för hur det hela skulle gå om jag ska vara ärlig, hon har ju lite humör så att säga. Men döm om min förvåning så stog den lilla damen helt stilla och jag fick till och med klippa benen! Det trodde jag inte. Huvudet fick jag däremot inte klippa men det är inte hela världen.
På söndagen så gick hon hur bra som helst. Emma var mycket imponerad och tycker verkligen att Leja är någon utöver det vanliga. KUL!!!! Måste dock försöka lugna mig lite, hon är ju trots allt bara 4 år så man kan inte rida henne hur mycket som helst även om det är jättekul just nu.
Ska bli spännande vad och se vad hon kommer att bli om ett par år.


Allmänlydnad klar!

Jag har inte hunnit skriva hur det gick på allmänlydnadsprovet. Det är så mycket annat man ska hinna trycka in på dygnets alldeles för få timmar.

Men nu kommer äntligen rapporten.
När vi kom till träningen kände jag direkt på Lego att han var pigg ooch nyfiken = inte direkt fokuserad på mig. Men jag hade tagit det säkra före det osäkta och åkt upp dit i god tid så att Lego både skulle hinna rasta sig ordentligt och "titta av sig" lite. Vilket verkade funka för när vi väl skulle börja satt Lego klistrad din min sida med ögonen på mig medans Birgitta gick igenom hur det hela skulle gå till.
Sen gick allt som på räls. Lega och jag genomförde det ena momentet efter det andra utan några större missar. Vid sitt stanna kvar under 2 min. fick jag påminna honom ungefär efter halva tiden att det var just stilla han skulle vara, 2 min. är lång tid! Men annars funkade allt riktigt bra.

Det hela slutade med att vi fick Mycket Väl Genomfört..........


.......på ALLA moment!!!! Duktiga Lego!

Här näst är det Rally-Lydnads kurs lördag och söndag vecka 45. Sen står spårkurs högt upp på önskelistan. Birgitta lovare att höra av sig innan hon drar igång nästa tillfälle. Sen får vi väl se. Kan mycket väl tänka mig att det blir mer lydnad. Visst är man lite sugen på att försöka kom till start så småningom =0)


Håll tummarna!

Alldeles snart ska jag och Lego åka till allmänlydnadskursen. Idag är det avslutning och det är idag som det "stora" allmänlydnadsprovet ska klaras av!
Vi har varit ute och värmt upp lite i trädgården. Allt verkar sitta, så nu är det bara att köra hårt. Jag vet att vi fixar det men det är klart att man är lite nervös. Det är ju första gången både för mig och Lego som vi ska bli bedömda på riktigt.
Just ni ligger han under vardagsrumsbordet och gnager på sitt ben. Hur cool som helst. Jag får väl helt enkelt ansluta mig till hans coola stil och slappna av så kommer vi klara det här med bravur, eller hur Lego!

Nej, nu ska jag byta om, kolla att godis och kampleksak är packat och sen är det bara att ge sig iväg. Måste vara säker på att Lego hinner rasta sig ordentligt innan det är dags.

Som sagt håll tummarna =0)


Duktiga Lego!

I lördags var vi ute i skogen och letade svamp i 2 timmar! Husse som bara har sett svamp på bild innan var lite skeptisk till en början. Men när vi väl kom fram till mitt svampställe och han kom på att det inte var så mycket leta, utan mest plocka som gällde, blev han på bättre och bättre humör och tyckte det var hur kul som helst. Jag hade till och med svårt att få honom att sluta. Inte förän korgen nästan var fyllt till kanten och Lego med bedjande ögon bad honom sluta så gav han upp. Sen blev det en lugn hemmakväll med att rensa svamp!I dag var det allmänlydnad igen. På onsdag är det dags för det avslutande provet.
Lego skötte sig hur bra som helst, bäst någonsin faktiskt! Övning ger verkligen fördighet. Nu är jag inte att dugg orolig för det kommande provet. Visst kommer vi vara nervösa när det väl är dags, men idag känner vi oss mycket självsäkra!

Fredag igen!

Helt galet vad fort veckorna går. Jag tycker att det pendlar mellan måndag och fredag hela tiden.

Igår hade jag min bil inlämnad på verkstan. Den gick inte genom besiktningen så nu skulle felen åtgärdas. Gick som på nålar hela dagen i väntan på att dom skulle ringa och säga att den var klar och berätta vad det kostade! Vid 15.30 ringde dom äntigen...

...2000kr. ville dom ha! Mycket pengar men jag var överlycklig. Hade föväntat mig något mycket värre. När det handlar om bilar kan det bli precis hur dyrt som helst. Hoppas att alla är bra nu så att jag kan besikta om bilen och sen, i lugn och ro köra med den i ett år till.

Idag är det dags för hästarna att få den årliga vaccinationen. Så efter jobbet blir det till att åka ut till stallet direkt och ta emot veterinären. Man ska väl inte rida så mycket på ny vaccinerade hästar så det blir väl till att pyssla lite extra med dom och kanske smörja upp alla tränsen. Det är sånt som inte alltid hinns med i veckorna.
Sen kan det vara skönt att komma hem i skaplig tid till Claes och Lego. Ikväll är det ju Idol och då brukar vi ha en lugn skön hemmakväll i soffan tillsammans alla tre.

Trevlig helg!

Allmänlydnad fortsätter.

Igår var den allmänlydnadsträning igen. Nu är det bara en vecka kvar tills det är dags för det avslutande allmänlydnadsprovet! Känns lite läskigt, jag hoppas att vi är klara för det.

Igår skötte sig Lego riktigt bra. Han var med från början och hade bra fokus på mig. Vi fick träna på passivitet. Under provet ska hunden kunna "sitt-stanna" i 1-2 min. med störning! Det är rätt länge när man inte är så gammal och det finns massa roliga saker att titta på.
Sen fick vi öva på stopp komando under gång. Det här har jag och Lego tränat rätt mycket på så det är inga problem. Han är jätteduktig!
När jag tänker efter så är vi nog ganska väl förberedda inför provet. Det är ju en veckas träning kvar till dess.

Mot slutet av träningspasset märktes det tydligt på Lego att hjärnkontoret hade gått hem för dagen. Han gjorde som jag sa, men med viss fördröjning =0)
Han är så söt!

Jag längtar helt galet mycket tills i vår när vi för börja våran fösta agilitykurs! Spännande!

Nu är det klippt.

Nej, det är inget att skämta om. Men nu är Lego kastrerad. 
I söndags eftermiddag kom veterinären hem till oss och "opererade" honom. Allt gick jättebra. Himmla skönt att kunna ta det hemma så slapp man åka till klinik och riskera att lilla Lego blir uppstressad i onödan. Det kunde inte ha gått mycket lugnare till än vad det gjorde.
Matte och husse fick assistera under ingreppet, med att hålla i ett ben, kolla andning och hjärtat. Alla mådde bra så när som på en liten formsvacka med lite sjunkande blodtryck och kallsvettningar hos både husse och matte. Det är inte så ofta men får vara med om sånt här. Men veterinär tog våran formsvacka med stort lugn och fortsatte metodiskt med sin uppgift.
Efteråt fick Lego vakna i lugn och ro i sin korg under lugnande klappar av matte. När han vaknade frågade han genast efter mat, inte så konstigt när man har fasta hela dagen. Efter det var det dags för en kort kissväng i trädgården. Sen vändes kosen inomhus igen och matte och Lego gick och la sig och sov hela natten.

Idag är Lego lika pigg som vanligt. Det ända som bekymrar honom är den där eländiga tratten som förföljer honom vart han än går. Så kommer den att få göra tills stygnen tas om 10 - 14 dagar.

Tack snälla veterinären för att du hjälper mig och Lego till mer okomplicerat aktivt liv!

I skivande stund skänker jag en extra tanke till Tira som idag är på sitt första återbesök och första rehad.tillfälle efter första operationen. Hoppas att allt går bra för dig! Puss på nosen från faster och kusin Lego! 

Äntligen fredag!

Nu är det äntligen fredag! Den här veckan har visserligen gått rätt fort men det har varit lite väl mycket att göra på jobbet. Men nu är det som sagt fredag och jag ska inte jobba i helgen tack och lov.

Igår var Emma på Aldal och höll lektioner. Jag red Indra för henne och det gick bra. Tycker Emma i alla fall. Just nu har jag ingen bra ryttarkänsla när jag rider. Jag blir aldig riktigt nöjd. Indra känns inte tung men stum i handen och jag får rida mycket mer än vad jag är van vid. Emma tror att det jag har fått igång Indras bakben mycket mer. Mer än vad hon själv orkar bära upp och det får jag lida lite för i handen. Vi är inne i en uppbyggnads fas och det kan kännas lite kämpigt. Båda mamma och Emma tycker att det ser jättebra ut och att det jag känner inte syns utåt.
Jag får väl helt enkelt lita på Emma (vem skulle jag annars lita på) och kämpa mig igenom det här.

I helgen är det "Hem och villa" mässa. Det kan hända att det blir en sväng upp dit imorgon förmiddag. Man brukar alltid hitta nått kul man bara inte kan vara utan. Sen finns det ju en hel massa saker som man kan drömma att man hade.


Vanlig dag i stallet

Igår var det en helt vanlig dag i stallet. Alla 3 hästarna skulle ridas och lilla Lego var självklart med.

Lexander som har varit på Strömsholm och blivit friskförklarad ytterligare en gång trots hältor till och från, haltade självklart igår igen. Jag drar mitt hår! Vad är det för fel på den hästen? Tänk om dom kunde prata, vad mycket enklare mitt liv skulle bli då. Nu vet vi inte hur vi ska gå vidare. Emma pratade om att det låter som att han har problem med karpaltunneln. Veterinären palperade dock den sist vi var uppe utan reaktion. Om det ändå är det så skulle en supersimpel operation göra att jag har en fullt frisk häst igen. Får se vad vi gör. Kanske väljer att åka till en annan veterinär som kanske ser någon annat.

Leja fick hoppa lite igår. Anna och Putte kom över så tränade vi tillsammans. Leja skötte sig super, hon börjar verkligen fatta vad det rör sig om nu och hon verkar gilla det!
Måste bara berätta att Leja var jätteducktig i helgen också. Då var vi på SRK och red en träningstävling i dressyr. Hennes första dressyrstart. Vi red LC:2 på 67.5% och kom 2:a av 14 st. inte illa pinkat!

Indra fick gå ett vanligt dressyrpass i ridhuset. Passade på att rida igenom MsvA:1 programmet. Gick riktigt bra, hon kändes lydig. Kanske ska anmäla mig till tävlingen i Nyköping trots att jag har sagt att jag aldrig ska tävla mer. Vi får se, har inte bestämt mig än.  

Allmänlydnadskurs

Nu har valpkursen avslutats och istället så har allmänlydnadskusren dragit igång. Nu ställs det lite högre krav på att hundarna ska uppföra sig och lyda i alla situationer. Meningen med den här kursen är att alla deltagare ska vid sista kurstillfället få avlägga ett lydnadsptov och får därefter ett allmänlydnadspass. Det är först efter det som man har möjlighet att anmäla sig till kursen inom hundklubbarna.  
Fösta kurstillfället var förra onsdagen, i ösregnet. Men vad gör det. Förutom att Lego inte gillar att titta matte i ögonen under gång, för att han får regn i ögonen, så gick första gången riktigt bra. Birgitta tror inte att någon i gruppen kommer att ha några problem med det avslutande provet. Alla ungahundar skötte sig super.
Näste tillfälle är nu på onsdag. Då kommer även husse att vara med så då kanske det blir ett och annat kort som jag kan visa här (har varit lite dålig på att ta kort den sista tiden).

Eftersom att Team Tira nu är under rehabilitering efter operationen, som gick bra, så känns det lite tomt och ensamt under träningspassen. Vi har ju blivit vana vid att ha någon som säger vad vi ska gör, hur vi ska göra och när vi ska göra saker. Nu måste man helt plötsligt börja tänka själv. Känns inte helt ok, eftersom att vi fortfarande är så pass nya i hundvärlden. Men det är klart ett telefonsamtal eller ett besök är ju aldrig långt borta.

RSS 2.0