Sorg och oro...

Det råder sorg och oro i hela familjen med omnejd. Allas våran, favorit Groda, Tira fick i förra veckan diagnosen OCD- osteochondros, i höger bogled samt i bägge armbågslederna, efter röntgen på Strömsholm.
I och med det har Amanda och Anders ställt inför sitt svåraste val någonsin, "ska vi försöka oss på en operation eller inte..."
Att inte operera skulle betyda, jag citerar det Amanda själv har skrivit på Tiras blogg,

"Tira är en hund med mkt glädje och livsgnista och vi kan inte och vill inte utan att ge operationen en chans spruta in ett gift som skall stanna hennes hjärta och göra att hennes hasselnötsbruna ögon aldrig mer skall möta våra blickar."

När jag läste detta på Tiras blogg kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Faktum är att jag gråter just nu när jag sitter här och skriver...
Vi är många som lider och smärtas med deras stundande situation. Livet är inte rättvist det visste vi nog innan, men att det här hemska ska drabba Amanda och Anders allra värdefullaste ögonsten, fick bara inte hända.

Det har nu gått en vecka sen beskedet kom och Team Tira har bestämt sig för att inte ge upp utan fight. På torsdag är det dags för operation. Vi håller andan och kramar alla tummar vi kan hitta för att allt ska gå vägen.......det måste gå vägen...

Gå in och läs mer om osteochondros.
http://www.regdjsh.se/listfiler/koppladefiler/OCD.pdf

Liten rapport

I fredags kväll stod det alltså spårning på schemat för Lego. Vi höll till på Södertälje Brukshundklubb Efter att ha gått en promenad till sammans med Team Tira samt kört lite tunlar nere på agilitybanan, kom äntligen Morgan och vi satte igång med spårningen.
Det gick bra men kändes lite ovant. Morgan ville få upp hundarnas driv genom att låta dom kämpa lite i kopplet medans dom följde dom enkla raka spåren med köttbullar eller korv. Kändes inte helt ok att låta Lego dra så mycket i kopplet, det får han ju aldrig göra annars. Men dagen efter hade han inga men av det, utan gick fint som vanligt.
Det var intressant att se hur olika Tira och Lego jobbade. Tira som har betydligt mer motor arbetade verkligen och hade kunnat springa och leta efter Amanda hur länge som helst om vi inte hade hjälpt henne lite på traven. Medans Lego var mer saklig och försiktig, lite långsam och kanske till och med lite seg. Vilket i och för sig resulterade i att han inte missade en enda godisbit medans Tira i ren iver kunde springa förbi en del.

Jag kan ju ingenting om spår men det känns som att Tira kommer bli betydligt bättre på långa spår. Hon orkar arbeta utan att få belöning hela tiden. Hon ger inte upp även om det tar lite tid. Medans Lego nog kommer ledsna om det blir för långt mellan belöningarna. Men men, det här var första gången, vi får helt enkelt se vad träningen kan resultera i.

I söndags var vi uppe på södertälje syd med valpkursen och gick Birgittas miljöpromenad. Lego skötte sig hyfsat. Inga dumheter men jag hade lite svårt att få kontakt med honom ordentlig. Nu är det bara 2 gånger kvar på valpkursen och sen drar allmännlydnadskursen igång. Oj oj oj!

Idag ska jag och Amanda åka till klubben med vovvarna och träna lite lydnad och tunnlar. Ska nog ge mig på säcken lite mer serigöst idag också. Vi ska även hjälpa till att rusta upp staketet runt området. Vildsvinen börjar ta sig in och böka upp planerna, så vi måste göra vad vi kan för att hålla dom på rätt sida om staketet.

Spår-intro.

Japp, ikväll ska Tira och Lego ta sina första stapplande steg i spårvärlden. Vi ska nämligen få en första indroduktion om hur man lägger spår, av Södertälje Brukshundklubbs instruktör Morgan. Han har ingen pågående kurs just nu men snäll som han är ska han komma och ge oss lite tips och trix om hur va ska gå till väga så här precis i början.

Ska bli jättespännande. Jag kan absolut ingen ing om att lägga spår och har bara lagt ut godis på en rad med ca 1m. emellan som Lego har fått leta upp. Det är alldeles för enkelt så det ska bli kul att få lära sig hur man går vidare.
Vi behövde inte ha någon spårsele så här första gången, men en spårlina behövs. Amanda har en så jag kan låna hennes, men jag tänker svänga förbi Djurmagazinet på väg hem från jobbet och införskaffa en. Dom kan nog inte vara så dyra.

Efter träningen ska vi åka hem till oss, äta pizza och diskutera igenom våra nya erfarenheter. Vilken toppen fredag det känns som att det här kommer bli. Fast att jag jobbar till 17.00 idag och ska börja jobba kl 07.00 imorgon!

Fortsättning följer om hur det har gått...

Lego 6 mån.

Det är helt sant! Igår fyllde Lego ½ år. Gud va tiden går fort.
Det känns som att det var alldeles nyss som Johanna ringde och sa att det har föds en liten hanvalp till mig och Claes. Men samtidigt känns det som att han alltid har bott hos oss. Jag kan inte minnas hur det känndes att komma hem utan att bli överfallen av en överlycklig, lite trött sötnos. Det har gått nästan 4 månader sen Lego för första gången klev över tröskeln till sitt nya hem, bara 4 månader, det känns som sagt som att han alltid har funnits här.

Det har hänt mycket under det här ½ året...

...5 dagar gammal...


...10 dagar...


...3 veckor...


...5 ½ veckor...


...9 veckor...


...5 månader!


Min fina kille! Grattis på ½ årsdagen!!!!

Att transportera hund i bil.

I forumet på Lundehundsällskapets hemsida har Gunn Tove från Norge infogat den här länken,

http://www.adac.de/adactv/test_technik/Tiertransporte.asp?ComponentID=213764&SourcePageID=213582

Den visar tester man har gjort på olika sätt att transportera hund i bil. Rätt bra att se faktiskt. Det är otroligt viktigt att veta hur man på säkraste sätt ska plasera hunden under färden.


RSS 2.0