Allmänt

I måndags drog agilitykursen igång på allvar. Första gången hade vi den nog så viktigt teorin utan hundar. Men i måndags var det alltså dags att prova på lite hinder för första gången.
Vi fick göra framåtsändnade över tre hinder som vi "bakåtkedjade". Lego är ju inte direkt känd för att vara super snabb, han gjorde det bra men inte mer.
Sen kom vi till tunnlarna! Det har vi ju tränat på sen Lego var ungefär 12 veckor och det märks. Han älskar det! Genom tunnlarna får han upp farten regält, härligt.
Sist gav vi oss på slalomet. Instruktör-Amanda har annammat en ny inlärningsmetod till slalomet. Den går ut på att man sätter bågar på utsidan som bildar nästan som en gång mellan pinnarna. Det här gör att det blir lite mer lågiskt för hunden hur den ska ta sig fram. Här använde jag mig även av klickern och det fungerade super. Direkt när fösta klicket kom såg man tydligt hur Lego direkt kopplade på hjärnan och började pröva sig fram. Så himmla kul att se! Klicker is the shit! Hela slalomövningen slutade med att han hade ett rätt bra sug in i slalomen även om han inte riktigt förstog vittsen. Men det var ju trotts allt först gången han överhuvutaget såg dom där konstiga pinnarna.
Nu längtar vi som bara den till nästa måndag. Hoppas att jag hinner åka och träna något innan dess, men det ser tight ut tyvärr.

Leja fortsätter att ta oss med storm. Igår var vi på hoppträning hos Ann (varje onsdag). Vilken träning! Hon hoppade kalas bra. Fick träna på en serie (har inte hoppat så mycket serier med henne). Räcke, 2 galoppsprång, oxer, 2 galoppsprång, räcke, 2 galoppsprång, räcke. hon arbetade så metodiskt genom hela serien, tog ett hinder i taget, stressade inte upp sig det minsta och framför allt hoppade super genom hela kroppen! Vilken tjej!
På söndag är det dags för hopptävling. Då bär det av till Strängnäs, närmare bestämt till Helmer Ridcenter. Inte nog med det, vi ska debutera 1m. =0)
Håll tummarna!

Söndagens bravader.

Tro det eller ej, men Leja damen var precis lika fin (om inte finare) på träningen idag =0)
Så härligt att ha en så arbetsglad träningskompis som är minst lika ambisiös som jag. Emma är super nöjd med henne och kan knappt vänta tills det är dags att lära henne piaff och passage. Det kommer dock dröja ett antal år till men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag är övertygad om att jag och Leja kommer mycket roligt tillsammans fram tills dess.

Imorgon är det dags för agilityträning med Lego igen och ska jag vara ärlig har vi inte tränat på läxan så där överdrivet mycket. Hoppas att Amanda inte blir allt för arg. Om du läser det här så ber jag om ursäkt redan nu ;)
Men jag lovar att jag, så fort Lego har vaknat, ska kasta mig ut i trädgården och träna som bara den!


Jag måste bara visa det här. När vi hämtade Lego för snart ett år sen, fick han med sig en del leksaker. Favorit då (och har nog varit sen dess) va en liten tennisboll som egentligen är till för katter. Observera att jag skrev VA favorit leksaken. Lego har nämligen mördat den....


Ingen mer boll att sparka in under soffor, byrån eller tvättmaskinen =0)

Vackra Leja!

Jag vill bara säga att Leja har varit så fantastiskt ducktig den här veckan.
I onsdags hoppade hon kalas på träningen för Ann. Vi fick hoppa bank för första gången i Lejas liv. Något som hon, utan större eftertanke, gjorde både upp och ner. Sen hoppade hon bara allmänhet bra på allt. Nästa söndag är det dags för hopptävling igen. Då bär det av till Strängnäs och då ska vi debutera 1m. Spännnade!

Den här helgen har vi dressyrhelg med Emma. Leja var helt fantastiskt fin idag! Emma är lika imponerad varje gång hon kommer och ser hur mycket Leja har utvecklats sen gången innan =0)
Hon travade så otroligt fint och samlar sig fantastiskt i galoppen. Hon har så lätt för sig, hon är född med bakbenen under sig och allt känns bara så enkelt med henne!

Hoppas hon är lika fin imorgon. Hon kan säkert vara lite seg i benen. Men då är det bara att lägga ner för dagen och vara mycket nöjd för den fina känslan vi hade idag =0)

Eftersom att jag vet att Lejas uppfödare följer oss här på bloggen, så kommer här en nytagen bild på "den vackra" till dig Nina!

(Sommarpälsen är på väg fram, därav den lite spräckliga färgen)

Klänningsjakten fortsätter!

Till min stora besvikelse blir det inte den gula, vackra klänningen jag la upp bild på i förra inlägget.
Jag var inne på Bröllopsspecialisten på Nygatan i tisdags. Hade då med mig bild samt exakt namn på klänningen. Tjejen som jobbade där var mycket hjälpsam och såg inga problem i att beställa den till mig. Hon skrev upp mina uppgifter och sa att hon skulle kolla upp exakt pris och höra av sig under efermiddagen. Och ett par timmar senare ringer telefonen när jag sitter och skrittar Indra.
Tjejen säger att klänningen kostar 1700:- (jag har satt 2000:- som max), vilket jag blev glatt överaskad över. Hade trott att den skulle kosta mer än vad jag var berädd att betala. Sen kom det stora MEN:et. "Du kan inte få den förän den 20 juni"!!!!!!!

Så nu ber jag er kära bror och kära Amnada. Ni kan inte tänka er att flytta bröllopet till 30 juni istället. Jag menar en månad hit eller dit kan väl inte spela så stor roll, eller?

Summan av kardemumman blir alltså att klänningsjakten fortsätter. Imorgon ska jag släpa med mig Claes upp till Stockholm, om jag så ska muta honom med öl hela vägen och lusläsa varenda klänningsaffär jag kan hitta!
Problemet blir väl bara att jag kommer jämföra alla klänningar med den "vackra, gula". Kan nog blir svårt att hitta ett lika bra alternativ...

Klänningsdags!

Japp, nu är jakten på en klänning till Anders och Amandas bröllop, som äger rum den 30 maj, i full gång. Idag jagade jag med mig Claes ner på stan för att detaljstudera Södertäljes alla klänningsaffärer. Jag hade verkligen sett fram emot att komma hem med klänningen med stort K och hade förmodligen svansat runt i den resten av dagen. Men inte då. Jag provade faktiskt bara 2 st. och ingen av dom kändes helt rätt, även om den ena var helt i enlighet med modell samt längd som jag tänkt mig. Den var dock i en turkos färg som jag inte var helt sams med. Så jag fick istället för att svassa runt i klänning resten av dagen sätta mig med datorn i knät och leta upp den rätta klänningen och hoppas på att någon är villig att beställa den åt mig.

Det var lite lustigt! När jag var inne på Prinsessa som ligger uppe i kringlan (det var där jag provade klänningarna). Så frågade jag om dom hade någon katalog man kunde titta i och om dom i så fall kunde ta hem en klänningen till mig. Men då sa hon bara att "Nej det är mycket bättre om du köper en klänning som finns i affären. Vi kan inte hålla på och ta hem klänningar som folk inte vill köpa sen." Men jag vet ju vad jag vill ha. Om hon bara ser till att den passar i storlek så kommer jag ju köpa den. Jag ville ju inte ha någon av klänningarna som fanns i affären, så alternativet för dom är ju att inte sälja någon klänning alls! Jag har beställt massa (rätt dyra) saker på hästaffärer och det har aldrig varit några problem. Jag tyckte det var konstigt.

Hur som helst. Letandet på nätet resulterade i att jag kom fram till att min klänning ska se ut så här (hoppas jag, om någon vill beställa de åt mig vill säga).Hoppas verkligen att jag hittar någon som är villig att beställa den. För nu har jag blivit regält förtjust i den.

Glad påsk!Önskar Team Aldal alla nära och kära samt alla som kikar förbi!

Hovböld!

Har visst inte uppdaterat Indras akuta hälta efter fastrullningen. Förlåt!
Jo så här blev det;
Mamma ringde på måndag förmiddag och sa att Indras hälta hade förvärrats ytterligare. Nu ville hon knappt stödja på vänster framben alls. Så snälla mamma ringde till Strömsholm och sa att vi måste få komma NU! Och det fick vi. Kl. 13.30 lastade vi ut Indra utanför röntgenmotagningen på Strömsholm. Där mötte veterinären Elin Skärlina oss. Indra gick nu nästan helt obehindrat fram och tillbaka i gången utanför röntgen. Typiskt mina hästar att inte vara halta när man väl träffar veterinärne. Elin klämde på vänster framhov med en visitertång efter att ha tagit av skon, Indra reagerade kraftigt vid tryck långt fram i tån och Elin kunde då lugnt diagostisera hovböld. Gissa om vi pusstade ut!! För er som inte vet så är hovböld den "bästa" diagnos man kan få när man har en så pass halt häst.

Vi skickades in till hovslagaren som skar upp ett hål i hoven så att vätsken som samlats där kom ut, la om ett jodopax omslag och sen fick vi åka hem! Enkelt!!!! Nu ska jag lägga om beslaget varje dag i 1 vecka. Sen får Indra på skon igen och vi kan börja arbeta så smått =0)

Det är ju aldrig kul när hästarna får ont oavsett vad det beror på men jag är galet glad över att det inte var en spricka i någon skelettdel...

Får se om jag kan få fram kameran i eftermiddag så kan jag ta kort på "hålet" i Indras hov. Jag tycker ärligt talat att det är lite obehagligt med ett hål i hoven. Det hör ju inte till det normala precis.

Helg på Aldal

Det har varit en vårig helg på Aldal. Men lördagens skinande sol skymdes av ett stort orosmoln. Indra rullade troligen fast i boxen natten mellan tredag och lördag och är nu regält halt på vänster framben. Känns såklart inte alls bra. Hon är inte svullen eller varm någonstans, så jag och mamma börjar funera på om det kan vara så illa som att hon har fått en spricka. Vi ska inte måla upp det värska tänkbara senariot nu men Indra har mycket ont.

Mamma ringde idag till Sverker och snälla Sverker lovade att komma ut och titta på henne i morogn kl. 11.00. Vi ska på återbesök med Lexander imorogn kl 14.00 men om Sverker tycker det så åker vi in med Indra istället och röntgar henne. Min vackra dressyrstjärna. Hon skulle ju aldrig någonsin bli skadad =0(
Hoppas verkligen att Sverker kan hitta vad det är och att det INTE är en spricka. Vet inte vad jag tar mig till om hon inte får ridas på evigheter...

Dom lyckligt ovetande hundarna njöt i alla fall av det vackra vädret och att få strosa omkring helt kravlöst.


Lego och Tira bråkar om samma pinne.


Lego vann!


Kuselinerna!!

Fredag

Äntligen är det helg igen och ännu gladare blir man ju när våren är här på riktigt! Solen skiner och idag såg jag årets förta tussilago.
Jag och Lego passade på att ta en promenad i solen tillsammans med Amanda, Dolly coh Vincent, som nu är på benen igen pigg och glad. Det är fortfarande koppel som gäller för honom, men han verkade glad öer att få föjla med.

Försökte ta lite bilder. Observera försökte. Har visserligen aldrig påstått mig vara någon lysande fotograf, men bilderna blev verkligen urusla. Sen stog mina modeller inte direkt still heller vilket inte underlättade precis.

Ståbild...


...sittbild


Dolly är helt klart för snabb för sitt eget bästa...


...hon fastnar ju knappt på bild!


Med lite hjälp av matte så går det.

RSS 2.0