Kärlek...

Jag har blivit kär, helt hopplöst förälskad. Självklart är det Claes jag pratar om, men det har kommit in en annan i mitt liv under helgen.
Alla som har tittat på EM-dressyren på TV den här helgen förstår säkert vad jag menar. Självklart är det denna fantastiska hingst "Moorlands Totilas" jag tänker på. Han har tagit, om inte världen, så åtminstonne europa med storm den här helgen och med sina 90.7% i lördagens final slog han rekordet genom tiderna. Han är helt fantastisk! Han har satt en helt ny standard för hur en dressyrhäst ska se ut och röra sig.......
Det är synd om alla som måste tävla mot honom i många år framöver. Idagsläget finns det ingen häst som kan matcha sig med honom. Han är helt enkelt inte värklig.
Som det känns just nu vill jag bara skicka iväg båda mina ston på ett möte med honom eller varför inte med hans far Gribaldi. Jag vill också ha en så fantastisk häst =)Nå väl tillbaka till värkligheten.

Annars har det varit en rätt bra helg. Jag och Indra var iväg och tävlade i Eskilstuna i lördags. En MsvB:4 red vi på 65.87%. Riktigt bra med andra ord (även om vi inte tävlar på samma planet som Moorlands Totilas). Personbästa (eller ekipagebästa får man väl säga) till och med!
Känns bra inför kommande helgens lagtävling.

Lexander är numera bosatt ute i Skottvång. Han ska få stå där över vintern. Då slipper han bara gå in och ut från hagen här hemma och slippa vara den ända som inte blir riden. Där får han stå i större hagar, med kompisar och får vara ute mycket längre om dagarna. Känns konstigt att inte ha honom hemma (min bebis) men för hans del är jag övertygad om att det här blir bättre.

Istället har vi fått in 2 ponnier i stallet som ska vara sällskap till mina tjejor när jag tränar och tävlar. Ska bli lite kul med mer folk i stallet också. Slipper man vara ensam varje kväll. Det dumma är att nu kommer det säkert ta dubbelt så lång tid när man "måste" prata en massa också =)

Ikväll börjar klickerkursen på allvar kan man säga. Det är nämligen första tillfället med hundarna. Hoppas att Lego sköter sig. Jag har inte hunnit klicka honom så mycket. Men han gillar ju å andra sidan klickerträningen så det ska nog gå bra.


Barnvakt.

Kanske inte helt sant, men jag och Lego har passat Dolly ett par timmar medans Amanda och Vincent har tränat agillity.
Det blir en hel del bus när Lego och Dolly umgås, men det är hela tiden på bådas villkor och det är absolut inga problem att säga "nu räcker det".

Efter en massa bus, mat, en promenad och ännu mera bus var båda rätt trötta.


Årets kräftskiva

Förra helgens kräftskiva blev som vanligt en otroligt lyckad tillställning. Det gamla hönshuset som mamma och pappa byggt om till bar under semestern blev en mycket uppskattad del av kvällen/natten. Jag och Claes hjälptes åt att agera bartender/DJ. Albars mycket begränsade utbud av drinkar gjorde jobbet som bartender relativt enkelt samtidigt som dom flesta verkade hitta något som föll dom i smaken.
Kändes otroligt kul att kunna samla alla i en riktig barmiljö och lyssna på musik dricka gott och skratta tillsammans.

Kräftförtäring i smedjan.


Sen blev det dans i Albar (gamla hönshuset).


Nog för man sig som en äkta bartender alltid.........eller?


Härligt med nöjda, glada bargäster =)


Mamma under en lyckad kväll <3

Team Aldal är slitna

Kräftskivan var som vanligt helt suverän! Massa trevliga, glada människor, roliga lekar, mummsiga kräftor och massor av snappsvisor =)
Kvällen avslutades i Albar så klart. Jag och Claes agerade bartender och Dj. Kvällens "drinkar" bestod av Gin/Tonic, Vodka/Redbull och Irish Coffee. Sen kunde man få en hel del specialare om man var lite extra modig.
Baren hade ingen stängningstid utan hade öppet tills folk gick hem, något som inte skedde förrän kl. 06.00! Trevligt att folk trivdes.

Dagen efter och även idag om jag ska vara ärlig, så är stora delar av Team Aldal rätt slitna. Men det ska man väl vara efter en lyckad kväll.

Imorgon är det dags för allvar igen. Då ska nämligen jag och Lego gå agilitykurs för Annika Aller! Ska bli superkul, är lite nervös faktiskt. Vi har fått lite problem med gungan på sistone och hoppas och tror att Annika kommer att vara rätt person för att få oss komma över även det hindret.
Håll tummarna för oss imorgon.

Nu börjar även hästtävlingarna ramla in. Har anmält mig och Indra till en MsvB:4 i Eskilstuna om 2 veckor och veckan efter det är det divition 1 lagent fösta omgång som går i MsvB:2. Känns bra att ha en tävling innan laget så att jag kan stämma av forman.

Förderedelser inför kräftskivan

I dag är det full fart på "Team Aldal och grannarna". Allt måste fixas till, inhandlas, kontrolleras, planeras, tänkas igenom m.m. För imorgon är det årets största, mest efterlängtade och bäst planerade fest. Nämligen Aldals årliga kräftskiva!!!
Jajamen,  den tillställningen vill man inte missa och är inte något för dom veka vill jag lova =)
I år bjuder "Team Aldal och grannarna" dessutom på en hel del överaskningar som jag är säker på kommer uppskattas oerhört.
Det ända som verkar gå fel i år är att några heders deltagarna inte kan komma. Team Tira har nämligen drabbats av sjukdom och kan därför inte komma med sitt följe. Extremt tråkigt när alla nära och kära inte kan delta. Vi önskar krya på er till dom och hoppas att dom kommer ikapp till nästa år.

På agenda här hemma står idag;
* handla drickbart
* handka korv + bröd
* handla hundmat
* plocka fram allt som ska med och se över
* skriva en lapp att inte glömma hämta bröd imorgon (jag lovar mamma jag ska inte glömma)
* byta avgassystem på Fårrden (men det vet Claes inte riktigt om än, så vi får se)

Men först hinner jag nog sola lite =)

Årets värsta måndag.

Ja, kanske årets sämsta dag till och med. Idag har både jag och Claes nämligen våran fösta dag på jobbet efter en underbar semester. "Allt det vackra har ett slut" eller "underbart är kort" hur som helst så är det ett helt ÅR kvar till nästa semester =(

Visst har vi hunnit med mycket och har lyckats få en hel del dagar med fantastiskt väder. Men självklart finns det en hel massa saker som man skulle vilja hinna göra innan hösten sätter fart.
Saker och ting blir inte bättre än man gör det. Så nu är det slut deppat och gnatat om "vart tog sommaren vägen" och så vidare. Nu får vi istället se fram emot en härlig höst i svampskogen och hålla tummarna för att  den stundande terminens tävlingar kommer att gå vägen.
Hästerit har sparkats igång igen efter 2 veckors vila. Allt verkar "good so far". Inga utbrott från någon av damerna. Med Indra blir det lite skynda långsamt. Fösta tävlingen är nämligen senast 6 sept. (om jag inte anmäler mig till någon mer) då divition 1 laget drar igång, med första omgången på Ryttarstadion i Stockholm. Kanske låter som långt dit, men det är ju trots allt bara ca. 4 veckor och vi har ju lite att ta igen. Indra känns dock precis lika fin som innan vilan så jag känner mig inte så stressad.

Jag och Lego är dessutom anmälda till 2 kursen under hösten. Vi ska gå en klickerkurs för Anders Lundberg på Botkyrka Brukshundklubb och sen ska vi gå fortsättningskurs 1 agility för Amanda Willson på Södertäkje Brukshundklubb. Så Lego kommer inte att lata sig igenom hösten inte =)

Var och badade med Lego i Måsnaren igår. Super skönt i vattnet, säkert 25-27 grader. Här kommer lite bilder från det.

Full fart in med favvo bollen!


Blötdjur =)


Badmys med matte <3

Semesteräventyr

Nu börjar semestern lida mot sitt slut. På måndag är det plikten som kallar igen. Men visst har vi hunnit med mycket under de här 4 veckorna. Inte nog med att altanen är ny och fin, vi har hunnit med 5 dygn i Barcelona och 2 dygn på paddeläventyr med goda vänner.
Tänker inte beskriva semestern i ord utan nöjer mig med att lägga ut bilder från våran underbara tid.

Bercelona;

Efter en "lång" resa är vätskebalansen viktig.


Som sagt vätskebalansen...


Parc Güell var ett självklart turistmål...


Ödlan i Parc Güell.


...liksom Sagrada Familia.


Svettpuss <3


Claes får massage på stranden.


Självklart blev det en hel del tapas.


Bercelona ovanifrån.


Sen bytte vi raskt miljö. Från Barcelonas pulserande liv och heta nattklubbar till ljudet av stilla paddling och sörmlands vildmark;

Klart för sjösättning vid Hökmossbadet.


Full fart framåt!


Kanot-puss


Mitt älskade roder <3


Är ni säkra på att det här är rätt väg?


Riggat basläger.


Matföreberedelser


Fiskegubben


När man vaknar till det här kan man ju må sämre =)


Ingen ved ingen eld.


Brasmys på kvällen.


För att slippa bära kanoten blir det till att paddla genom röret.


Tur att vattennivån inte var högre.


Full fart mot Åker Styckebruk


Som sagt, nu är semestern slut med vilken semester vi har haft! Bästa på länge =)

RSS 2.0