Full fart mot helgen!

Veckans utmaningar har hitills gått bra.
Leja skötte sig såklart bra på hoppträningen i onsdags. Men hon hade bestämmt sig för att det var dags att börja hoppa med riktigt mycket marginal för att undvika dom lite läskiga bommarna. Därför satsade hon regält och hoppade ungefär 1,40m. över alla hinder som låg på ungefär 1m!! Men det är ju kul att se att hon kan, även om jag fick hålla mig i manen både en och två gånger =0)
Ska bli kul att se hur träningstävlingen i hoppning går på söndag.

Indra gick riktigt bra för Emma i torsdags även om piruetterna inte var av världsklass precis. Hon har nu bytt från att sparka mot den jobbiga skänkeln som säger "vänd", till att istället sparka mot den snälla skänkeln som säger "sluta vänd". Vet inte om det är bättre eller sämre mot tidigare, men har besämmt mig för att tro på det förstnämnda.

Nicco tog sig tid att träna lite med mig och Lego, samt Sandra och deras gemensamma schäfer, Ricco, igår kväll. Det blev inte så mycket träning utan mest genomgång av vad jag vill ha ut av träningen samt hur Nicco ser på hur man tänker vid träning av hund. Vi tycker mycket lika och han förespråkar verkligen det possitiva suget man vill ha hos både hund och förare för att träningen ska ge önskad effekt. Samt hur viktigt det är att våga backa i träningen om man behöver och inte ha för bråttom med att nå resultat. Känns super! På lördag ska vi sammanstråla i ridhuset och att fortsätta träningen.

Ikväll är det Let´s dance och jag ser fram emot en mysig soffkväll med min underbara sambo och våran lilla Lego-godis!!
Det blir nog en hel del chips, godis och läsk också =0)

Dagarna går ...

Dagarna går så fort och det är svårt att få tid att hinna skriva här. Men livet för alla Team Aldals medlemmar har sin gilla gång som vanligt.

Indra: Har efter 2 träffar med equiterpeften, Sverker, börjat gå riktigt bra igen. Galopp-piruetterna är fortfarande svåra men det blir bättre och bättre. Närmsta målet för oss är MsvB:2 på Södertälje Ridklubb (SRK) den 15 mars. Ska bli kul att tävla henne igen, det är ju ett bra tag sedan nu.

Leja: Går fortfarnade som en klocka. Hon utvecklas verkligen från dag till dag. Vi gjorde en kanon hoppträning för Anna-Karin förra tisdagen. A-K var så imponerad över Lejas framsteg sedan hon senast såg henne. Den här veckan blir det hoppträning för Ann imorgon onsdag, på torsdag kommer Emma som vanligt och på söndag är det träningstävling i hoppning på SRK. En fullspäckad vecka.
Får inte glöma att berätta att vi faktiskt red ihop 63.3% i LB:2 förra helgen. Leja skötte sig exemplariskt!

Lexander: Tycker att liver är rätt trist just nu. Han är jätte pigg och hittar på allt möjligt för att få dagarna att gå, som att spränga staketet till hagen tex. Jag skrittar ut honom så gott som varje dag men det räcker inte, han vill mer. Ska börja lägga in kortare travpass samt jobba honom lite mer i form och hoppas på att det hjälper honom att lugna ner sig lite i alla fall.

Lego: Är ett riktigt busfrö just nu. Det märks att han närmar sig 1 år med stormsteg. Han tycker att han kan själv! Men det är väl bara att träna mer antar jag. Den 7, 21 och 22 mars ska vi på clicker och aktiveringskurs. Det blir nyttigt för oss båda. Har även pratat med Nicco som har lovat att hjälpa oss med lite tips och trix när det gäller lydnad. Det känns som att jag måste lägga ner mer tid på träning, men det är inte så lätt att hinna med allt man vill göra.
Även om Lego ibland driver mig till vansinne så är han min hjärtegris! Han är mattes hund så är det bara och jag älskar honom så otroligt mycket. Det finns ingen bättre =0)

Alla hjärtans dag!

Team Aldal vill bara passa på att önska alla en riktigt mysig Alla hjärtans dag!


Frisk och stark.

Jag var faktiskt bara sjuk i 2 dagar, då jag var hemma från jobbet. Sen var det full fart i vardagen igen även om kroppen inte riktigt kändes i balans. Men nu är man hur frisk som helst igen och i full gång.

Lexander var på återbesök på Edebykliniken i måndags. Det gick bra Han var inte halt på höger fram och hade ett ljämt, bra påskjut med bakbenen, något som han inte hade för tre veckor sedan. Vet. sprutade dock båda bakknänen samt hovled höger fram "för säkerhetskull". Nu ska han sättas igång enligt ett schema och ska tillbaka om 7-8 veckor, då han ska vara helt igång.  Hoppas att allt ser bra ut då.
 
Ikväll har jag och Leja varit på hoppträning hos Ann. Det gick SUPER BRA!!! Låt mig citera vad Ann sa;
"Leja öppnar upp så fantastiskt bra bak! Varför ska du hålla på och muppa med dressyren?"
Ja, varför ska vi hålla på och muppa med dressyren?! Därför att hon är fantastiskt bra på att muppa också =0)
När jag har ridit dressyrlektion för Emma är jag helt övertygad om att det är dressyr som gäller för Leja. Men sen när jag har hoppat för Ann känner jag precis likadant om hoppningen. Det enda rätta är helt enkelt att vi får pyssla med båda grenarna ett par år framöver tills vi verkligen ser åt vilket håll det barkar. Känns ärligt talat som ett delikat problem att ha en häst som är så duktig på både dressyr och hoppning att man bara inte kan välja vilken inriktning som är bäst.! =0)

Sjuk

Ja, det här är en av få dagar under året som jag är sjuk :(
Har haft mycket svårt att sova i natt. Har ont i huden på hela kroppen och har frusit och svettats om vart annat. Feber tror jag att det kallas.
Lego har legat i soffan och blängt på mig hela dagen och tyckt att jag är världens tråkigaste matte. Vid 16 tiden tålde jag inte att se hans ledsna ögon mer. Det var bara att klä på sig varmt och ge sig ut i snön, sjuk eller inte. Nu ligger Lego åter i soffan, men den här gången med ett nöjt uttryck i sitt vackra lilla ansikte. Ska försöka få i mig lite att äta även om jag inte är specigellt hungrig. Får se om jag kanske orkar träna lite med Lego sen. Har börjat träna "backa" och det går riktigt bra.

Hoppas att jag mår bättre imorgon. Är inte van att bara gå hemma och inte orka göra nått. Känns lite frustrerande. Imorogn kommer ju dessutom Anna-Karin och ska ha hoppträning för oss och det vill jag ju inte gärna missa. Men är man sjuk så är man :(

Träningsveckan

Rapport från veckans träningar.

Onsdag, hoppträningen med Leja hos Ann;
Hur bra som helst! Leja var redan vid framridningen allert och fokuserad framåt. Hon riktigt letade efter hindrena från först stund. Övningarna var svåra men Leja löste dom fint även om hon ibland trasslade in sig bland alla bommar. Så söt!

Torsdag, dressyrträning med tjejerna för Emma;
Leja var helt fantastisk och då menar jag Fantastisk med stort F!! Hon utvecklas verkligen från gång till gång. Emma ska åka till Linköping och titta på en valack efter Akribori, (samma pappa som Leja) bara för att Leja är så fin. Kul!
Indra var också ortoligt duktig. Hon har dock svårt att sätta under sig ordentligt i Piruett-galoppen. Mamma masserade och tryckte lite på hennes kors efteråt och det var inte skönt! Hela ryggen och länden blev helt spikrat och hon sjönk ungefär en decimeter på höjden. Sverker ska kontaktas i morgon och kommer förhoppningsvis under veckan som kommer.

Söndag, träningstävling 80 och 90cm. på Södertäje ridklubb med Leja;
Lill-tjejen skötte sig fint. Var lite avvaktande under första framridningen. Vilket resulterade i ett stopp på banan. Men sen blev det fart på henne. Andra framridnignen hoppade hon med mycket bättre självförtroende. Något som höll i sig hela andra banan och slutade med en 0:a! Hennes fösta felfria faktisk.

Lego har också skött sig exemplariskt hela veckan. Både med mig i stallet och med Claes på promenaderna hemma. Dessutom har liggträningen äntligen gett resultat. Jag har inte änns tränat det så mycket på ett tag, var nästan berädd att ge upp. Men skam den som ger sig, nu helt plötsligt fungera det, JIPPI!!!!

Vill passa på att önska Amanda, Ricu och Vincent lycka till med sin nya ögonsten. Dolly har nämligen äntligen flyttat hem till sin nya flock. Många kramar till er!

RSS 2.0