Ridstövel-jakt

Jag är på jakt efter att par nya läderridstövlar. Ett par fina begagnade skulle funka fint. Ett par som är lite mer åt dressyrhållet än dom jag har och som jag inte behöver vara lika rädd om, utan med gott samvete kan slita på när jag rider hemma. Men det är inte helt enkelt vill jag lova.
Jag hittad ett par på blocket i fredags, som fanns uppe i Vallentuna. Lite långt att åka men dom såg super ut och måtten stämmde perfekt. Så jag tvingade in Claes i bilen på i söndags och så bar det av.
Väl framme upptäckte jag direkt att dom har mätt skafthöjden på stövelns utsida. Det vill säga på bågen som går utanpå knät. Vilket betyder att dom var ungefär 4-5 cm för korta. Skit också!

Jag för väl leta vidare. Men jag kan slå vad om att det kommer bli ett par nya iaf. begagnade somsitter bra verkar det vara jätte svårt att få tag i.

Så här såg dom ut.


Lilla Leja ska idag få åka på sin andra hoppträning för Ann, på torsdag kommer Emma i vanlig ordning och på söndag är det träningstävling på Södertälje Ridklubb. Då ska vi vara med och hoppa 80 och 90cm.
Det blir en regäl träningsvecka för henne. Sen får hon ta det lugnt i helgen.
Håll tummarna för oss!!

Lexander-rapport.

Då kan vi lägga ytterligare ett vet.besök till handlingarna när det gäller Lexanders skada. Igår bar det nämligen av till Edebykliniken i Hölö (en nyöppnad filial till Mälarkliniken somligger i Sigtuna). Lexander var nämligen halt igen i tisdags för 2 veckor sen så nu tänkte vi prova en ny veterinär för att se om ett par nya ögon kanske skulle kunna lokalisera problemet.

Nu ville vi verkligen att vet. skulle hitta någon fel och inte säga att han är frisk. Och nog fick vi som vi ville alltid...
....men råge =0(

Efter böjprov, longering både på mjukt och hårt underlag och bedövning konstaterades att Lexande var halt lågt på höger fram samt hade ont i båda bakknänen........VA!!! Ok, från att vara i stort sätt frisk så är han helt plötsligt halt på 3 av 4 ben, känns ju lite sådär faktiskt.

Men men, vet. verkade veta vad hon gjorde så det var väl bara att börja behandla. Det blev tillslut 4 sprutor. Hovled och strålben höger fram samt en spruta i varje bakknä.......
Min lilla skrutt, han var mer halt när vi gick än när vi kom, av alla sprutor =0(

Nu är det liten hage i 10 dagar, fenidyn (smärtstillande) 2,5 påse en gång per dag i 14 dagar, skritt vid hand 30 min. per dag och återbesök om 3 veckor.....
Livet kunde ju ha kännt roligare vill jag lova..... 

Stackars min fina kille.

Veckans hästträningar

I onsdags fick lilla Leja följa med på hoppträning hos Ann Lindblad. Samma träningar som jag tidigare var med i med Lexander innan han blev skadad.
Det var första gången efter jul så deltagarantalet nådde inte högre upp än till 3st. Men det var alldeles lagom för Leja.
Hoppningen gick bra, efter ett tag. Som jag misstänkt så har under det här året som gått utan ordentlig hoppträning för mig gjort att det blir lite väl myckt dressyrridning i anridningen. Jag vill helt enkelt ha lite för mycket kontroll. Detta gör att Leja slipper tänka själv och tappar då helt initiativförmågan. Efter några stopp lite korrigeringar av både mig och Leja, sa det klick och allt började fungera hur bra som helst. Skönt att mina gamla hopptakter inte satt allt för långt inne. Nu ska vi åka till Ann varje onsdag framöver. Det ska nog göra susen på tävlingsbanorna under året =0)

I torsdags kom Emma i vanlig ordning. Leja var först ut. Gick inte helt ok. Bråkade lite mer än vanligt. Men med tanke på att hon tränade dagen innan också så var jag mer än nöjd.

Indra var andra damen ut. Hon har ju som jag har skrivit tidigare inte gått så bra på sistone. Men den här veckan var ett undantag. I tisdags gick hon som en dröm och i onsdags skötte hon sig utmärkt. Så mina förväntlingar på Emma-träningen var självklart ganska höga. Jag ville verkligen ha en revansh från förra Emma-träningen som var en katastof.
Och bra blev det! Indra skötte sig finfint och jag var lugn som en filbuke. Vi gjorde byten i var 3:e, varannat och i varje hur fint som helst. Duktigt duktigt Indra!! Jag vet ju att du kan =0)

Comeback!

Ja, som ni säkert har sett så har Team Aldal inte bara haft julledigt från jobbet utan även från bloggandet. Men nu är vi åter tillbaka. Nytt år nya spännande, roliga inlägg.

Julen har varit som den bör, god, på alla möjliga sätt. Den firades som traditionen säger med fackeltåg kl. 7.30 på julaftonsmorgonen ute hos kusinerna i Järna. Där träffade vi kusin-Linda som jobbar som djursjukvårdare på Södra Djursjukhuset. Hon har en fetish vad det gäller hundars bett och kunde självklart inte låta bli att kika in i munnen på Lego. Upptäckte då att han saknar 1 tand på varje sida i överkäken........hoppsan!!!! Inget han lider av såklart men lite oväntat.
Kvällens julbord avnjöts sedan hemma i legos gryt.

På annandagen åkte familjen-Lego ner till Motala för att träffa vänner, bada badtunna och äta god mat. Lego skötte sig ypperligt. Han har verkligen inga problem att varken uppföra sig eller sova när han kommer bort. Det blev ett par riktigt mysiga promenader längs Varamostranden som uppskattades starkt av Lego-bus!!

Nyårsafton var en rellativt lugn tillställning med goda vänner. Lego var inte specigellt imponerad av smällandet. Utan låg helst i soffan brevid matte under 12-slaget.

Matte Lena har dessutom fyllt år, nämligen ett halvt sekel närmare bestämmt. Inte illa, tiden går!

Liten rapport om våra djur;

Lego: Busigare än vanligt. Just nu är det inte mycket vardagslydnad som fungerar. Men när det vankas riktig träning är han duktig!

Indra: Har gått bättre än hon gör just nu. Mamma är övertygad om att det bästa vore att sälja henne. Men vi ska minnsan visa henne, Indra och jag, Man kan inte vara bäst jämt...

Leja: Går som tåget. Hon utvecklas hela tiden. Emma tror fortfarande att hon kommer bli något fint när hon blir stor. Vi ska nu börja hoppa en gång i veckan för Ann Lindblad, för att utvecka hoppningen ytterligare.

Lexander: Fortfarande frisk men halt. Nu tar vi nya krafttag i ett försök att en gång för alla komma till rätta med hans problem. På måndag, den 19 jan. åker vi till den rellativt nyöppnade kliniken Edeby som ligger i Hölö och är en filial till Mälarkliniken. Hoppas att dom kan titta på Lexander med nya friska ögon.

Ledigheten i bilder.

Middagsbordet på julafton (bilden är "lånad" från Team Tiras blogg).


Lego julfin (bilden är "lånad " från Team Tiras blogg).


Utsikt över Vättern från Varamostranden.


Lego på strandpromenad.


Här hjälps vi åt med surfandet.


Förväntansfulla nyårsgäster.


Så här blev Lena firas av sin kära Claes, hummer havskräftor samt räkor stob på menyn. Serverat med.....


...champagna med jordgubbar!!!!

RSS 2.0