Altanen klar =)

Idag blev altanen klar efter bara 3 dagars byggarbete. Grabbarna har verkligen legat i och varit otroligt duckliga!!

Arbetsfördelningen var på topp =)


Nästan klart....


....KLART!!!!!


Och Lego fördrev även den här dagen med att...slappa <3

Semester projekt!

I år hade vi bestämmt oss för att det äntligen var dags att byta ut den 20-år gammla altanen. Den höll mer eller mindre på att rammla sönder och inbjöd inte till några barfotavallser direkt.

Här kommer lite bilder på det, i skrivande stund, pågående projektet.

Först ska det gammla ruttna virket bort.
 

Nu är det snart dags att sluta förstöra och börja bygga istället =)


De stora stenarna som legat utanför dörrarna måste naturligtvis bort.
Claes tar i för allt vad han är värld medans jag tar kort =) 


Nu är det äntligen dags att lägga på trallvirket!


Lego gör det han är bäst på...slappa <3

Semester!

Ja nu är det äntligen semester, de 4 bästa veckorna på hela året har precis börjat.

Och nog började semester på bästa möjliga sätt. Jag och Indra lyckades nämligen knipa åt oss en 5:e placering i MsvB:4 på Mariefreds Ridklubb i söndags. Vi fick dessutom 65% vilket är personbästa (eller ekipagebästa) och betyder att vi numera är kvalada till MsvA! Riktigt roligt =)

Men semestern innebär inte bara tid för avkoppling. Det betyder också att nu ska man göra allt som man inte hinner och orkar medans man jobbar.
Så jag och Claes har tagit tag i trädgården med alla vildvuxna buskar och träd. Det kommer att bli många resor till tippen innan vi är av med alla brenar och nu ligger överallt. Inte nog med det. Vi har även bestämmt oss för att lägga om altanen som börjar bli regält rutten och trasig. Det innebär ännu fler resor till tippen. Bodarna och husgavlarna är i behov av målning och huset skulle behöva en helrengöring invändigt också.
Mitt uppe i allt arbete upptäckte vi till vår fasa att det är stopp i avloppet!!! Bland det värsta som kan hända enligt mig som har smått fobi för avlopp och allt/alla som bor i dom....
Tur att Claes kusin arbetar med slamsugning och kunde komma till vår undsättning.

Jag ska försöka ta det lite lugnt unde våra lediga veckor också. Men det är svårt när man ser allt som behöver göras. Några utflykter är redan inplanerade så inte kommer vi jobba hela tiden inte.

Här kommer lite bilder från semestern så här långt.

Claes friserar likt Edward Scissorhands <3


Som sagt lite vila måste man få! 


Men vissa saker slipper man inte fast det är semester, eller hur Lego!?


Man blir trött av semester <3

Tävlingshelg.

I helgen ska det i alla fall tävlas! Så det så!
På fredag ska vi nämligen åka ända till den stora metropolen Hölö och hopptävla Leja. Det var längesen hon fick vara ute i elden nu men ihelgen är det alltså dags igen. Vi håller oss på våra klasser 90 och 100 och hoppas på att den här gången lyckas med en flelfri runta i 100 kassen. Det kommer säkert att gå bra. Lilla damen hoppar bara bättre och bättre för varje träning och om det ibland blir galet är det oftast mig själv jag har att skylla för det.

Jag är fortfarande lite putt över att jag inte fick tävla helgen som va, så nu har jag efteranmält mig och Indra till en MsvB:4 i Mariefred på söndag. Är sugen på revenge efter den uteblivna tävlingen som jag hade laddat otroligt inför och sett fram så mycket emot.
Red igenom programmet igår (har aldrig ridit det tidigare) och det kändes riktigt bra. Lite trixit med varannat enkelt byte och varannat byte, det är som gjort för missförstånd. Men det kändes bra igår i alla fall, inga missar där inte. Kan tänka mig att om Indra blir lite väl taggad på tävlingen så kan hon ta saken i egna hovar och gisas sig till hur det ska vara. Men det blir väl min uppgift då att vara så extremt tydlig med vad det är vi SKA göra att hon bara inte kan missförstå mig.

Jag ser verkligen framemot båda bagarna och är övertygad om att båda jag och mina damer kommer göra vårat bästa =0)

Ingen tävling.

Nej, det blev ingen tävling i helgen till min stora besvikelse. Ett stort antal starter gjorde att jag och Indra blev bortlottade. Jag tror helt enkelt att dom blev rädda att jag och Indra skulle sopa banan med dom allihopa och därför ville dom inte att vi skulle vara med utan ge dom andra en chans att glänsa ;)

Men vi låg inte på latsidan för det den här helgen inte. Jag jagade upp Claes och Lego tidigt på lördag morgon och åkte ut till Snebros loppmarknad för att försöka bli av med en hel hög skräp..............jag menat förstås en hel hög med super bra saker =)
Försäljningen gick sådär får jag väl säga. Vi blev långt ifrån av med alla prylar vi hade. Men istället för att packa ner allt igen och köra hem det, erbjöd sig Claes mamma (Inga-Lill) att ta över försäljningen. Någont som vi blev otroligt glada över. Det ända vi ville var att bli av med sakerna på enklaste sätt och vad kunde vara enklare än att bara lämna över dom.

Om vi hoppar tillbaka till fredag kväll. Vi var åter igen och badade i Måsnaren. Den här gången simmade Lego ut självmant efter sin favvo boll! Lite spänd var han allt men jag är så glad över att han verkar gilla vatten mer och mer. Han är så fantastiskt söt när han simmar <3

Måste bara skicka ett stort GRATTIS till Amanda och Mille som idag tog sin fösta pinne i Åtvidaberg och till råga på allt vann klassen!! Ni är så duktiga =0)

Våran trädgård

Jag har en sorts hat-kärlek till våran trädgård. Jag hatar den för att den tar en massa tid och ork från oss som vi inte har och som vi inte har något intresse av att ha. Jag hatar den också för att den alltid är oskött, med orensade rabatter och vildvuxna buskar.
Men samtidigt älskar jag den hur mycket som helst. Den är super för Lego att strosa runt i mellan promenaderna, mysiga grillkvällat på altanen är oslagbara, alla vildvuxna buskar ger att lummigt, sommrigt intryck med totalt insynsskydd från gatan så att man kan sola helt ostört.
Ibland vill jag jämna alla träd och buskar med marken och ibland kan jag bara sitte där mitt i allt det gröna och bara njuta =0)

Det är inte lätt när man är knasig!

Ljuslyktor i det gröna ger en mysig effekt efter solens nedgång.


En sån här gör också att trädgården får en mysig känsla <3


Rosor måste vara den ultimata trädgårdsblomman för oss med mindre
gröna fingrar eller hur Tessa ;)

Helgens bravader m.m.

Resultatet från helgen tävling på Överby Hästsportförening blev inte direkt lysande, men inte så tokigt heller.
Efter en superfin framridning där Indra verkligen kändes på topp (hon giller verkligen att glänsa bland de andra hästarna som värmer upp) blev hon otroligt spänd inne på banan. Det ledde till att vi gjorde nästan alla fel man kan göra, galopp ur första halten, tacktinslag i ökade skritten, galopp i trav-slutan, ett galoppsprång för lite i bytesserien m.m. Efter allt detta slappnade hon dock av mot slutet at programet någon som jag ser som otoligt positivt. Det betyder att hon iaf. är påverkbar fast hon är spänd. Sen fick vi dessutom en 8 på första travökningen! Riktigt kul, man får glädjas åt det lilla =0)
Poängen slutade på 58%. Inget att skryta men med tanke på alla fel vi gjorde är det ganska bra ändå.

Helgen som kommer är det Wisbohammarcup både lördag och söndag. Jag, Kim och våra mammor hade planerat att åka dit, sova kvar i tält och gå på ryttarfesten som annordnas på lördag kväll. Nu ser det dock rätt mörkt ut för båda jag och Kim är bortlottade pga. för många startande. Dom plockar in ekipage från den listan allt eftersom det kommer in strykningar, men nu är det torsdag och varken jag eller Kim är inplockade. Känns hur trisst som helst.
 Men idag kommer Emma och håller träningar för oss, alltid någon skoj att se fram emot.

Måste äver berätta att Lego har simmar för första gången i sitt liv!!!! Va och badade i Måsnaren i söndags kväll, tok varmt i vattnet t.o.m. Claes badade utan några som helst protester. Lyfte först ut Lego 2 gånger så att han fick simma in mot stranden där hans favvo boll låg och väntade. Men sen simmade han helt självmant ut till Claes som låg och gottade sig i vattnet (ganska nära strand), rev honom lite på bröstet vände och simmade in igen!! Så roligt!! Lego är fortfaranade rätt spänd i vattnet, men vilket framsteg!! Vem vet det kanske blir en badhund av honom tillslut <3

RSS 2.0