Midsommarafton och tävling!

Äntligen är solen tillbaka! En tropisk varelse som jag fullkommligt stormtrivs just nu och skulle även jubla högt om temperaturen ville stiger ytterligare några grader =0)

Midsommarafton blev en blöt tillställning (i 2 bemärkelser *ler*). Det var GoreTex jacka och stövlar på, en välsmakande vätska i handen och sen bar det av ut i partytältet hemma hos kusinerna i Järna. Det var en väldig blandning varelser som deltog, allt från vänner och bekanta till släkt och helt okända, gammla som unga, hundar som katter. Ja, alla var helt enkelt välkomna. Det var otoligt trevlig med massa god mat och kakor i mängder, mycket skratt under 5-kampen och senare full rulle på dansgolvet (i garaget). För dom riktigt parysugna nattugglorna var bastu och poolbad igång till 5.30 på morgonen.
Riktigt så länge orkade inte jag och Lego tyvärr. Vi var rätt nöjda vid 3 tiden och gick då in och la oss, trötta och glada.

På lördag ska jag och vackra damen Inda ut och tävla igen. Den här gången bär det av till Överby Hästsportförening. Helgens program är MsvB:5. Ett ganska trixit program har jag upptäckt under veckans träning. Vi har dessutom bara ridit det en gång tidigare (för ett år sen) med Indra känns på hugget på ett lydigt sätt, så det ska säkert gå bra.

Håll tummar, tassar, hovar och allt annat greppbart för oss på lördag =0)

Mina vackra tjejer!

Måste bara berätta att mina fantastiska tjejer (Indra och Leja) var helt suveräna i söndags när Emma var här!
Båda skötte sig super.
Leja som har försökt komma undan arbete ett tag och lyckats ganska bra med det, tog mina tillrättavisningar, som Emma instruerade mig till, riktigt bra. Vilken trav hon har när hon går som hon ska! Vilka benlyft hon får!
Indra var bara helt suverän. Trotts ganska hård träning under veckan och tävling i lördags, hade hon mycket kvar att ge. Det var längesen hon hade så bra tryck i gångarterna utan att bli stark. Utan bara bära upp sig själv och fortsätta vara mjuk i sidan. Hon är så följsam och lyssnar till så fantastikst små hjälper min  älskade dam =0)

Nu har båda fått en dags vila och igår blev det två härligt promenader i skogen. Det var dom väl världa <3

Sorgen över Lexander är fortfarande stor såklart. Men det känns ändå bra att det fortfarande är så galet kul att rida...

Tävling på Botkyrka Ridsällskap

Igår var mamma, jag och Indra iväg och tävlade igen. Den här gången bar det av till Botkyrka Ridsällskap. Programmet var det samma som förra helgen, MsvB:3. Precis som förra helgen hade vi även den här dagen planerat våran tid väl, så någon form av stress aldrig uppstog. Det blir så mycket skönare och roligare så och Indra känns mycket mer tillfreds med tillvaron vilket självklart känn spå henne när jag rider.
Framridningen gick bra. Indra blev lite rädd för en stor häst som skuttade runt när man mötte den på spåret, ett par gånger. Men hon slappnade snart av och arbetade vidare igen.
Under programmet skötte hon sig också bra. Under en travlängning pressade jag henne lite för mycket i ett steg vilket medförde en taktmiss. Otrloligt synd då ökningen i övrigt var riktigt bra. Men den lilla taktmissen kostade oss säkert 2 poäng. Sen hade vi några små missar till men jag var mycket nöjd när jag red ut från banan.
Av några, för mig, okända personer ur publiken fick jag kommentarer som; "Det såg så lätt ut....." "....så okompliserat...." "...vilken fin häst du har...." "...hoppas att du får betalt för den där ritten." Kul att folk tyckte det var underhållande att se oss.
Resultatet blev 62,2% vilket blev en 9:e plats av 25 starter. Inte helt illa men nästa gång vill vi vara placerade =0)

Nästa helg ska vi fira midsommar. Men helgen efter det åker vi till Överby Hästsportförening och då ska vi rida MsvB:5 programmet.

Lexander diagnostiserad...

Igår åkte jag och mamma med Lexander till Ulvtuna i Uppsala för att en gång för alla få reda på vad det är som orsar Lexanders hälta.
Jag orkar inte skriva och kommer inte ihåg hela utredningsförloppet. Men han blev bedövad i typ alla leder och dom tog säkert 20 röntgenbilder på rygg och lågt på båda fram.
Domen lyder att hans tidigare måttliga förändringar på strålbenen nu är mycket omfattande. På plåtarna ser det ut som att det är gnagt på flera ställen på benet. Kan även röra sig om lösa benbitar....
Han kommer aldrig mer att hålla för träning. Förhoppningsvis kommer han efter en mycket lång vila kunna fungera som promenadhäst, det får framtiden avgöra. Han ska behandlas (hovled, strålbensbuscha) en gång till den 9 juli. Efter det kommer vi köra ut honom till mammas kompis, Anki. Där kommer han att få stå i stora hagar, tillsammans med andra konvalicenter, i ungefär 10 månader. Då röntgar vi honom igen...

Mitt hjärta förblöder och jag har svårt att andas...

...min älskling, han är ju bara 9 år........................

Tävlingsdebut 2009

Efter alla åkommor sin Indra drog på sig i början av året, var det igår äntligen dags för våran tävlingsdebut för 2009.
Det bar av till Sorunda Ridklubb och klassen vi skulle starta i var MsvB:3.
Jag och mamma som annars brukar planerna med ganska små marginaler och där med ganska ofta få ganska bråttom hade den här gången lagom med tid. Så där perfekt så att man kan komma fram till tävlingsplatsen, anmäla sig i lugn och ro, prata med alla man känner titta på Kim och Bugatti som red tidigt i klassen och bara insupa tävlingsatmosfären.
När Indra väl fick komma ut ur transoprten var hon mer än taggad, lite som en luftbalong var hon faktiskt. Hon har inte varit iväg på i alla fall 7 månader så det är inte så konstigt att hon var laddad till tänderna.
Väl inne på framridningen landade ballongen rätt snabbt och Indra kändes helt suveränt fin. När vi sen fick komma in på banan, hade ridit runt ett par varv och speekern hade ropat upp härstamning, uppfödare, äger etc. fick jag meddelandet att det faktiskt var nästan 15 min. tills jag skulle starta och blev då ombedd att lämna banan igen.....
Snopet värre tyckte både jag och Indra.
När vi sen fick komma in på banan för andra gången hade Indra börjat ledsna lite. Inledningen på programmet blev mycket spänt och Indra galopperade ur första halten (det ska vara trav). Men sen släppte det mer och mer och travökningarna blev bättre än på länge. Visst hade vi en del missar med på det hela tagen var jag mycket nöjd med vår insatts.
Vi slutade på en 10:e plats av 17. Inget att skryta med men jag är mycket nöjd med min häst och det känns otroligt bra att få vara ute och tävla med Indra igen.

Ett stort grattis skänker vi till Kim och Bugatti som slutade på 2:a plats i samma klass. Härligt att se att allt hennes slit börjar ge resultat. Det är verkligen så att trägen vinner, skam den som ger sig!

Ego-inlägg

På begäran från en hög arbetskamrater kommer här ett ego-inlägg på hur jag såg ut under förra helgens bröllop :)


RSS 2.0