Fina Leja!

Nog var hon duktig på clinicen i går alltid!
Trots runt 200 pers. på läktaren och Mads ständigt pratande i headset var hon lugn som en filbunke. Underlaget var till min stora glädjs mycket bättre när det var nyharvat och fint, så Leja kunde trava på avslappnad och mjuk som vanligt. Riktigt kul hade vi på banan. Mads tryckte på viktan av att ha hästen i balans för att kunna utföra moment kontrollerat och på plats. Lät oss göra en del enkla skänkelvikningar och galoppfattningar, där han förklarade skillnaden på "skit och pannkaka", gör hellre 1 riktigt bra fattning i balans med styrka, än 100 med dålig balans och på fart. När man har låtit hästen göra samma misstag 3 gånger är risken stor att man fått ett inlärt beteende. Var alltid nogrann!
Låter ju hur enkelt och självklart som helst.....
Måste nog bli ännu mer konsekvent...

Efter min och Lejas del av ridningen fick vi superfina blommor som tack för att vi ställt upp. Gulligt!

Nu vill vi tacka för en mycket väl genomförd clinic. Samt tacka för att vi fick den äran att delta som ridande ekipage. Det var hur kul som helst =0)
Appropå ingenting så har jag helt glömt bort att berätta att jag var på utbildning i Uppsala hela förra veckan och att Lego då fick vara på "eftermiddags-dagis" hemma hos Vincent och Dolly medans husse jobbade. Super att ni kunde hjälpa oss med Legobusen. Massa kramar till Riku och Amanda!!


Clinic för Mads Hendeliowitz.

Innan jag skiver något annat måste jag bara önska Vincent välkommen hem från Södra Djursjukhuset! Igår fick hans lättade matte äntligen hem sin älskling efter en lång helg av oro. Han är en riktig kämpe Vincent och tack vare det är han fortfarande i livet. Team Aldal hoppar jämfota av glädje och längtar nu efter att få träffa honom pigg och glad igen!

Jo. Ikväll är det clinic för Mads Hendeliowitz på SRK och jag och Leja ska vara med som unghästekipage. Spännande!! Har aldrig ridit i en clinic förut, har bara varit åskådare så det ska bli kul att få vara nere på banan. Vet inte riktigt hur han kommer lägga upp det men vi som ska rida ska träffa honom en stund innan och prata ihop oss lite.
Jag är dock lite bekymrad. I lördags var jag och tränade på SRK för Jan Schöneman och underlaget i ridhuset var STENHÅRT. Leja travade inte igenom steget alls utan trippade bara på fortare och fortare som en symaskin. Det var tydligt att hon inte alls gillade underlaget. Det var så pass illa att jag bestämmde mig för att inte åka på tävlingen som hålls där nästa helg. Finns liksom ingen anledning.
Hur som helst så hoppas jag verkligen att dom har harvat ordentligt till ikväll så att Leja visar upp sin vanliga fina trav.
Håll tummarna för att vi sköter oss =0)

Vincent!!!

Hela Team Aldal, med Lego i spetsen, skickar en stark uppmaning till Vincent som ligger på Södra Djursjukhuset och kämpar för sitt liv.

DU MÅSTE KÄMPA VINCENT!!!!

Vi vill ha hem dig nu....

Många kramar till Vincents familj som längtar efter honom.


Friröntgad!!

Äntligen har den här dagen kommit och gått. Röntgen gick hur bra som helt. Allt såg helt normalt ut och veterinären sa att det bara var att fortsätta i full fart =0)
Så otroligt skönt. Känns som en tyngd har lättat från mina axlar och en stor sten har fallit från mitt hjärta. Min älskade lilla Lego-bus mår hur fint som helst och vi kan fortsätta leva det aktiva liv vi lever.

Nu ska vi baka kokosbollar och chokladkakor och riktigt fira!!!!


Röntgen imorgon...

Spänningen stiger och nervositeten bara ökar. Imorgon finns det inte längre någon återvändo (som att det någonsin skulle ha funnits det). Nej jag orkar inte skriva mer om just det, det gör mig om möjligt ännu mer rädd.

Precis när jag skrivit att Lego inte fattar något av klicker-konsten "snurra" och att jag var ytterst tveksam till om vi skulle hinna bli klara till helgen, så lossnade det plötsligt! Nu snurrar han som bara den och jag har börjat lägga till komando på momentet. KUL! Äntligen får man kanske säga. Han är inte världens mest snabbtänkta men han går att lära. Hade tänkt plocka fram en kartong, att lära honom kliva upp på, nu ikväll. Men direkt när vi kommit hem från stallet gick min lilla ögonsten raka vägen in och la sig i sängen. Jag tar det som att han inte orkar mer idag. Får prova det en annan dag.

Indra är inte längre lika svullen och öm vid sadelgjordläget. Men idag var hennes högra framknä svullet som en boll, utan varken några märken eller värme, konstigt. Så det blev ingen ridning idag heller =0(
Vet inte vad som har hänt med min vackra dam.

Ingen tävling =(

Saker och ting blir inte alltid som man har tänkt sig. Det blev ingen tävling för mig och Indra i söndags.
Efter ridningen på lördag morgon haltade Indra regält efteråt. Först såg det ut som en regäl streckning. Men då hältan inte längre var lika akut dagen efter kan det inte vara orsaken. Hon har sedan ett par dagar tillbaka varit svullen och lite knottrig under magen där sadelgjorden ligger. Hon har dessutom reagerat en del vid sadling på ett sätt som hon inte brukar. Vet inte om det är den svullnaden som är boven i dramat men vi får avvakta och se. Otroligt tråkigt på tävlingen också. Jag som var laddad till tänderna för att rida ett bra program. Nu dröjer det flera veckor till nästa tävling med Indra.

Lego och jag klickar och klickar. Vi har inte nått målet som är uppsatt till nästa helg, som innebär att lära honom "snurra". Vi är på god väg, men det går otroligt långsamt. Jag tvivlar faktiskt på att vi kommer hinna bli klara till helgen. Det verkat inte allt för lovande. Men vi kämpar på, skam den som ger sig.
Röntgen-dagen närmar sig med stormsteg och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Det går säkert bra. Jag tittar på hur han rör sig hela tiden när vi är ute och försöker övertyga mig själv om att allt kommer att se super ut. Som sagt, bara 2-dagar kvar.

Vinterbild

Äntligen har jag fått till åtminstone en bild på Lego i snöyran. Det var bannemej på tiden. För vem vet hur länge snön kommer ligga kvar? Förhoppningsvis inte allt för länge. För nu vill vi ha vår!


Full fart!

Ja, mitt liv går verkligen på högvarv just nu. Med jobb, hästträningar, tävlingar och hundträningar finns det nästan ingen tid över till någonting annat. Det är tur att jag lever ihop med världens bästa kille, som inte ställer några som helst krav på mig, utan stöttar och hjälper mig i alla lägen. Claes är verkligen den bästa som finns!!

Efter helgens klickerkurs så klickas det för fullt där hemma. Vi har inte kommit så långt med det nya tricket, snurra, än men vi kämpar på. Lego tänker frenetiskt men fastnar gärna i att sitta och yla, gurgla eller vad han gör, när han blir frustrerad. Men som sagt, vi klickar och belönar minsta lilla vink åt hans höger så ska det säkert gå.

I måndags var det inträderprov till agilitykursen som vi annmält oss till. Jag var lite stressad efter att ha kommit försent till träffen så Lego var inte helt fokuserad, men han skötte sig ok och vi blev godkända på "provet" och är i och med det antagna till kursen. När den börjar är inte riktigt klart än. Snön måste försvinna först. I natt kom det ju dessutom ungefär 3 dm. snö så det känns som att det kommer att dröja ett par veckor till.

Jag har bokat tid för röntgen av Legos höfter på Södra Djursjukhuset den 18 mars. Det är självklart med blandade känslor som jag ser fram emot den dagen. Jag vill ju såklart inte att dom ska hitta något men samtidigt är jag otroligt trött på att leva i ovishet. Det är bara att hålla alla tummar och tår för att allt ser ut som det ska.

På söndag är det äntligen dags för Indras och min tävlingsdebut för år 2009. Det blir en MsvB:2 på hemmaplan (Södertälje Ridklubb). Indra har gått oförskämt bra den senaste tiden så det är väl "bara" att maganisera den känslan, gå in på banan och ha ROLIGT, så ska det någ gå bra.

Grattis älskade lilla Lego!

Japp, nu har det redan gått 1 år sedan Frontpage Legolas kom till världen. Tiden har gått så otroligt fort, men när man tänker tillbaka så har det hunnit hända otroligt mycket under det här året. Titta bara på dessa bilder.

Här är prinsen ungefär 5 veckor gammal.


Här har han vuxit sig stor och vacker och är nu 1år!


Grattis igen, världens bästa!!!!!

Legos husse och matte har tillbringat dagen i Rommes skidbackar. En dagsutflykt med buss tog oss dit tidigt på morgonen. Tina, Fimpen och Johan gjorde oss sällskap i backen.
Då varken jag eller Claes har åkt skidor på ca. 10år var vi lite osäkra på formen. Men det visade sig snabbt att vi inte hade glömt hur pisten ska tas!
Väl hemma igen är vi såklart otroligt trötta men nöjda. Det var fantastiskt kul att åka skidor igen (Claes åker snowboard) och jag är säker på att det inte kommer att ta 10 år till nästa gång vi kastar oss ut för branten =0)

Tina och Fimpen redo. Till topps!!


Nu åker vi.        Lena                Johan      Tina (sitter)     Fimpen


Fimpen inför ett hopp.


Lena skuttar en bit.


Claes i full mundering.

Fullspäckad helg!

Imorgon är det äntligen dags för klickerkurs. Lego och jag är taggade till tänderna såklart! Ser fram emot en lärorik dag med instruktören, Hanna. Jag fick äran att fixa fikabröd till fikapausen. Spännade, jag som nästan aldrig bakar. Men nu är det bakat och klart, men jag tänker inte skriva vad det blev. Det ska bli en överaskning och det kan ju tänkas att någon av morgondagens deltagre går in och läser här!!

På söndag fyller faktisk Lego dessutom 1 år!!!!!!!!
Tänk vad tiden går fort. Det känns som att det var igår vi hämtade hem honom. Men när man tittar på kort från han var valp så inser man hur mycket som hänt sen dess. 
Elaka som vi är så ska vi lämna bort honom på hans första födelsedag =0( Visserligen till hans mormor och morfar på Aldal men ändå, det känns inte helt bra. Lego älskar ju att vara på Aldal och när det är dags att åka hem är det inte helt frivilligt som han tillslut hoppar in i bilen. Så jag tror inte att han har något emot att fira sin födelsedag där.
Vi ska nämligen åka upp till Romme och åka skidor över dagen tillsammans med Tina och Fimpen. Mycket kul då jag inte har stått på ett par skidor på ungefär 10 år!! Hoppas bara att jag håller mig på skidorna och inte bryter några ben eller så. Det återstår att så =0)

Trevlig helg!

Måndag igen.

Helgen har varit bra. Lugn och skön med en hel del sol, härligt!
Team Lego vill tacka Amanda, Vincent och Dolly för 2 härliga promenader.
I Fredags eftermidag fick Lego och Vincent en regäl promenad på ca. 1½ timme tillsammans. Det är alltid kul med sällskap på promenaden tycker både Lego och matte. Dolly fick dock stanna hemma hos sin husse. Än är hon för liten för att hänga på dom stora killarna.

På lördagen kom Amanda, Vincent och Dolly hem till Team Lego för att Dolly skulle få leka med Lego på gräsmattan. Det gick hur bra som helst. Lilla Dolly var inte ett dugg rädd för Lego trotts att han var otroligt nyfiken på henne och ganska närgången. Det dröjer nog inte länge för än även Dolly bestämmer över Lego =0)
Sen var det dags för promenad men även den här gången fick Dolly stanna hemma. Även hemma nu blev hemma i Legos gryt med Claes.
Promenaden tog oss ner till Måsnaren och ut på isen. Hundarna gillade det lika mycket som vi. Det var synligt att våra 4-benta vänner njöt av att kunna sträcka ut på det plana, jämna underlaget.
Väl hemma igen hittade vi en lätt uppgiven Claes i trädgården med en lätt överenergisk Dolly hoppande runt benen.
En uppgiven suck från Claes, "Vad vill hon?"
Det hade varit full fart på Dolly medans jag och Amanda hade varit borta. Claes var nog ganska nöjd med att våran promenad bara tog 1 timme. Han var otroligt förtjust i henne men han har redan glömt hur jobbigt det är att ha en valp hemma =0)

Som vanligt när jag har bestämmt mig för att ta kort så är kameran inte laddad, men jag måste bli bättre på det. Jag vet att det är roligare att se bilder än att läsa en massa text. Bättring där!

Leja och jag var på träningstävling i hoppning i går. Det finns inte så mycket att säga om det. Hon skötte sig som en prinsessa. Hoppade lätt och avslappnat över alla hinder, vilket resulterade i 2 felfria rundor! Nästa gång ska vi debutera 1m. och det kommer att bli på en "riktig" tävling i Sollentuna den 2 april. Hårdträning fram till dess =0)

RSS 2.0