Divition 1 omgång 2

Igår gick andra omgången av dressysallsvenska divition 1 laget av stapeln på Wallstanäs Ridklubb norr om sthlm. Gissa om vi var laddade till tänderna efter att ha en seger i första omgången i ryggen. Och så bra det blev!!!! Alla red vi som aldrig förr måste jag säga. Maria gled in som först ryttare och kom ut med 70,47%, inte nog med det så vann hon hela klassen. Sen var det jag och Indra som skulle in i elden. Som vanligt var jag inte helt nöjd med ritten när jag väl kom ut från banan, men domaren verkade gilla även oss för procenten löd 68,14%!!! Våran högsta procent någonsin och vilken strålande kritik vi fick sen! Domaren skrev saker som; Väl ridet... ...mkt lösgjord och samarbetsvillig häst. Fick dessutom 8:or på både lösgjordhet och korrektheten i uppvisningen, inte illa må jag säga! Sisst ut för dagen var Linda och även hon gjorde en super prestation och hamnade på 64,19%, precis utanför placering, alltid lika retligt.
Om ni inte redan har räknat ut det så vann laget även den här omgången. Så nu ser framtiden mycket ljus ut inför finalen som äger rum den 25 oktober på Ekeby Ridklubb. Men man ska inte ropa hej förrän osv....

Maria & Don Diego               Linda & Grand Matte         Jag & Indra <3


En fin blombukett var fick vi även den här gången, samt en skön Kyra K halsduk.


Innan finalen så ska vi dock bege oss några breddgrader norrut för att prova lyckan i Dalarna. Jag, mamma och Indra ska nämligen åka till Vansbro och tävla en 2-dagarstävling den 10-11 okt. Det kommer att bli MsvB:5 på lördagen och en MsvA:1 på söndagen. Ska bli otroligt kul. Bytesserierna sitter som en smäck numera, vilket vi hoppas få visa upp då =)

Helgen

Helgen har varit strålande med skinande sol, temperaturer upp emot 20 grader, trevlig mässa med härliga vänner, roliga ridpass på hästarna och massor av motionering av Lego. Förklningen börjar dessutom att släppa sitt grepp om oss vilket inte gör tillvaron sämre förståss.

Indra och Leja sköter sig riktigt bra just nu! Leja har fått prova Indras träns i veckan vilket innebär achennosgrimma istället för pullarnosgrimma. Funkar super! Inget bråk och stök alls, utan bra sug framåt helt enkelt, precis sosm man vill ha det. Fortsätter rida på det så får vi se. Emma kommer ju på torsdag, då får vi se vad hon tycker.
Indra är lugn som en filbunke just nu. Nästan lite oroväckande lugn. Hoppas bara att hennes harmoni inte beror på att hon börjar ledsna på dressyren. Hon jobbar på bra även om hon inte gör något "extra" än vad jag ber henne om. Tidigare har ju hennes "extra" visserligen inte haft någon possitiv inverkan på arbetet, men det är helt enkelt inte likt henne. På söndar är det dags för divition 1 laget omgång 2 på Wallstanär Ridklubb. Får se då hur hon beter sig.
Lego har sovit hos "mormor" och "morfar" lördag till söndag. Vi var på öl och whisky mässa med goda vänner på lördag kvällen. En mycket lyckad tillställning.
Sen blev söndagen en mycket aktiv dag för lilla Legobusen. Först började dagen med en 50 min. lång promenad med morfar i svampskogen, sen var det bara att hänga med matte och Terese ut på ridtur i relativt fögt tempo. Väl hemma i grytet slängde matte sig i duschen och sen bar det av ner till Måsnaren på en 1 timmes promenad med Amanda, Vincent och Dolly. Väl nere vid vattnet var det bara till att bada och simma i det härligt vädret. Oj vad Legotassarna fick arbeta. Det gäller att suga åt sig av dessa fina dagar som är kvar. Snart är hösten och mörkret över oss på allvar.
Ikväll är det dags för agilitykurs igen så även den här dagen kommer bli aktiv för min lilla ögonsten =)

Sjukstuga

Ja, det råder sjukstuga hemma på Fäktarvägen. Både jag och Claes har dragit på oss en regäl förkylning. Den ända här hemma i huset som tack lov är pigg och glad är Legobusen. Han tycker att matte och husse är bland det tråkigase som finns just nu. Känns bra att ha klicker-träning att ta till sånna här dagar. Kräver lite av mig men ger Lego mycket.

Skulle ha varit på hoppträning med Leja nu på kvällen med det var bara att innse att det inte var att tänka på. Faktum är att jag inte har vartit i stallet alls idag vilket inte är vanligt. Jag bukar ta mig dit och rida i de flesta lägen. Men ibland måste man ta det lite lugn för att, förhoppningsvis, bli frisk fortare.

Ska bädda ner mig tidigt ikväll och hoppas på att förkylningen börjar ge med sig till imorgon.

 


Agilitytävling

Nej, vi har inte debuterat på tävlingsbanan jag och Lego. Även om vi blev mer än sugna när vi satt vid bansidan och tittade på alla duktiga ekipage som seglade över hindrena. Vi insåg samtidigt att vi har en hel del träning kvar tills vi kan genomföra ett felfritt lopp.
Tävlingarna hölls på Södertälje Brukshundklubb och jag var där för att hjälpa till som funktionär. Pedagogisk som jag försöker vara drog jag med mig Lego dit, stoppade in honom i buren brevid Víncent och Dolly och skuttade iväg för att stå till tjänst. Tänkte att det var ett ypperligt tillfälle för honom att känna på tävlingsatmosfären och lära sig hur en tävlingsdag fungerar. Det jag dock inte hade räknar med var att det var skjutövningar på den närliggande skjutbanan något som Lego hörde mer än väl. Så hela min pedagogiska dag slutade med att Legos bodyguard, husse, fick komma med cykeln och hämta hem en smått skärrad Legobit. Attans så fel det kan bli ibland =(

Husse avslöjade sen att Lego hade lugnat ner sig rätt fort efter att dom hade gett sig av. Vilket trotts allt känns bra, hade varit ännu värre om han inte lugnat ner sig på hela kvällen.
Sjukt jobbigt med skotträdda hundar, men vad ska man göra?!

Allsvenskan divition 1 omgång 1.

Idag gick fösta omgången av dressyrallsvenskans divition 1 av stapeln på Ryttarstadion i Stockholm. Jag och Indra var på plata för att tillsammans med Maria och Emma representera Södertäljes divition 1 lag.

Indra gick bra. Hon kändes jämn även om hon kändes något okoncentrerad. Domaren var, som vi redan visste, lite snål med poängen så vi slutade på 62,56%. Ingen höjdare med ingen ljupdykning heller. Och tro det eller ej men med mina poäng tillsammans med de andra tjejernas fantastiska ritter så lyckades vi knipa åt oss en 1:a plats med laget! Super kul!!! Det är dagar som den här som man verkligen föstår varför man lägger ner allt jobb och tid med hästarna. Att Indra nu känns så bra överlag gör ju självklart ridningen även hemma till ett rent nöje. Men det är ju ändå på tävling som man får kvitto på att det man jobbar med lönar sig. Blod, svett och tårar och allt det där ni vet =)

Nu vill man inget annat än att åka runt och tävla. Så nu ska jag lusläsa höstens tävlingskalender för att hitta så många tävlingar som möjligt.

Här är de fina priserna jag fick. Blommor, pommac, 2 champagneglas med SFK:s logga på, ett presentkort på Sturebadet värt 595:- och sen den vackra gul/blå rosetten såklart (som tyvärr inte fick vara med på bild) =)


Nästa omgång av divition 1 går av stapeln på Wallstanäs Ryttarförening den 29 september. Jag hoppas att jag får förtroendet att rida i laget även då!

RSS 2.0