Stallrenovering och dressyr med Leja.

Hela förra veckan har mamma och pappa slitit med att riva ut stallinredningen i "stora stallet". För nu ska här göras om. 5 boxar kommer att bli 4 och i och med det kommer storleken att ändras till det bättre, alltså blir boxarna större. Närmare bestämt runt 12m2 styck. Inte så illa!
Boxväggar till fronten med skutdörrar har beställts och leverarats. Den här veckan är mammsen och pappsen lediga, i alla fall från sina jobb, och ska tillsammans med en snickare bygga upp dom nya boxarna. Igår hade fronterna med dörrar kommit på plast samt stolpar som ska hålla mellanväggarna. Gissa om det blir fint och gissa om det känns annorlunda. Ingenting är sig likt i stallet längre. Men det kommer bli så otroligt mycket bättre. Nu kommer vi få en uppställningsplast till och som sagt så bli boxarna större. Härligt!

Igår stod det dressyr på schemat för Leja. På söndag är det andra omgången med div.2 laget, så det skulle trimmas. Eftersom Leja var lite seg och nonchalant mot skänkel på tävlingen sist, så tänkte jag renodla hjälperna en aning samt försöka sätta lite extra tryck i henne. Men Leja är en prinsessa med en hel del humör och tyckte inte alls att det var någon bra ide. Efter att ha stretat emot ett tag varit fin ett tag och sen förmodligen blivit lite trött tyckte hon att det fick räcka. Hon ställde sig helt enkelt rakt upp på bakbenen och välte åt sidan över paddockstaketet. Vilket medförda att mitt vänsterben kom i kläm under henne. Inget att rekommendera måste jag säga. Det blev inga allvaliga skador varken på Leja eller mig, men jag är lite stel och öm i benet idag.
Måste nog skynda långsamt med prinsessan och inte vilja ha allt på en gång. Det var inget illa menat från hennes sida, hon tyckte helt enkelt att det fick räcka. Jag lär mig något av det och ska göra mitt bästa för att rida ihop oss igen till söndags tävling.

Div. 2 omg. 1 och Lexander!

Det är inte riktigt med samma entusiasm, som sist, jag skriver om helgens tävlingsresultat. Saker och ting gick inte riktigt enligt plan.
Leja skötte sig bra men hade inte alls den där gnistan på banan som hon visat upp hemma. Segt, segt, segt kan man säga. Vilket ledde till att det blev otroligt svårt att få ihop och upp henne. Resultatet blev blott 55,35% en 25:e plats av 37 starter. Men poängen var ohyggligt låga överlag. Man var t.ex. placerad på 58%, hör inte direkt till vanligheterna om man säger så.
Även om man inte kan säga att jag är nöjd med helgens prestation så är jag väldigt glad över att Leja är så cool på tävlingsbanan. Hon tittar inte på något och tycker inte att det är konstigt med dressyrstaket eller domare. Det är i alla fal skönt att vi inte behöver börja i den änden.

Igår gar jag mig av för att träffa Lexander och för att för första gången, på ett helt år, sitta upp på honom. Det var med blandande känslor som jag sadlade, tränsade, satte foten i stigbygeln och satt upp. Magen knöt sig en aning när jag kända hans så välbekanta rörelser under mig och hur han, som så många gånger förr, kastade lite med huvudet för att få ännu mer tygel än vad han redan hade. Allting kändes så oerhört hemvant men ändå kändes han så otroligt långt borta. Väl ute i skogen kunde jag inte låta bli att korta upp tyglarna för känna hans reaktion. Att han då genast gick ner på tygel med att lätt stöd i handen och ökad bjudning gjorde inte klumpen i magen mindre precis, nu kunder inte tårarna döljas längre.
Det känns tungt att ta tag i hans igångsättning. Inte för att jag inte vill, utan för att jag inte vågar hoppas...

Div. 2 omg.1 och fin Indra

Jaha, då börjar även den här veckan lida mot sitt slut och ännu en härlig helg tar snart vid. Tänk att det redan har gått 15 veckor av 2010. Var tar tiden vägen?

Igår var Emma hos oss på Aldal och höll träningar. Det är alltid lika kul när hon kommer och ännu roligare blir det så klart när världens bästa tjejer sköter sig så bra som mina gjorde igår!
Leja och jag tragglade oss igenom LA:2 programmet som vi ska tävla imorgon med SRK´s division 2 lag. Ett minst sagt knepigt program, med otroligt många moment intryckta på blott en 40-bana. Men Leja gör som vanligt så gott hon kan och mer kan man självklart inte begära. Hon är så otroligt söt <3
Indra var en riktig "Superstar" (som Emma sa) igår. Hon travade som aldrig förr och gjorde alla möjliga bytesserier, rakt och luftigt på löpande band. Ridbarheten var hög och Indra kändes mjuk och avslappnad, precis som hon kändes på tävlingen sist. Hoppas att det är ett fenomen som återkommer allt oftare. Målet med iår är ju trots allt att starta en S:t George, något som Emma tycker vi borde gjort för länge sen. Och med den fina känslan som börjar infinna sig nu så känns det inte alls som någon omöjlighet =) 

Nytt personbästa!

Igår slog jag och Indra till med den bästa placeringen någonsin under tävlingarna på Botkyrka Ridsällskap, klassen var MsvB:5. Mycket otippat då vi inte alls varit direkt samspelta under den gångna veckan. Indra har inte alls varit nöjd, har känts spänd i högervarv och inte varit så följsam som hon brukar.

Under framridningen la jag ner mycket tid på just lösgörande övningar. Red mycket öppna i alla gångarter och flyttade henne mycket i största allmänhet. Allt för att få henne observant och vaken. Indra kändes lugn och koncentrerad redan från start. Kanske kan den underbara solen och det faktum att vi kunde rida fram på utebanan för första gången på åtskilliga månader vara en bidragande orsak att vi båda kända harmoni och glädje.

Väl inne på banan höll den fina känslan av samhörighet i sig och så när som ett galoppinslag i första hörnpasseringen flöt programmet utan en enda miss. Jag kände hur jag riktigt kunde slappna av, tänka på sitsen och koncentrera mig lite extra på att utföra momenten exakt där det ska vara. Någon som märktes i protokollet då vi fick en 8:a på bla. "korrektheten i uppvisningen" (vägarnas rätta ridande).

Resultatet blev 66,73%. Ett resultat som låg i ledning fram till ungefär 5 ryttare återstod, då vi blev nerpetade till en 2:a plats. Kändes surt då jag så otroligt gärna ville vinna men ingen orsak till att hänga läpp. En 2:a plats är vi inte heller bortskämda med och med tanke på att det var 33 ekipage med så är det ju ett utmärkt resultat!

Så här glada var vi efter prisutdelningen =)

RSS 2.0