Div. 1 omg. 1 och agilityträning

I söndags var Södertälje Ridklubbs div.1 lag i dressyr på Gömmargården för att försöka försvara förra årets seger, men det ville sig inte riktigt även om vi alla gjorde vårt bästa. Laget slutade på en 4:e plats endast 0,2% från 3:an. Det är ju dock 2 omgångar kvar tills det hela är avgjort så än kan mycket hända.
För egen det lyckades jag och Indra kamma hem 64,4% efter ett program som jag inte alls var nöjd med och slutade på en 9:e plats. Händer inte varje dag att domaren tycker att man är bättre än vad man själv tycker. Men det är ju bara att tacka och ta emot.Igår var jag och Lego ute på klubben och tränade agility med Amanda och pinschrarna. Och vilken träning det blev! Vi byggde upp en officiell kass 1 bana som Amanda tävlat någon gång för länge sen. Detta tar ju en stund och medans vi bygger och fnular på hur hindrena ska stå sitter Lego och gnäller och skakar och släpper mig inte med blicken en ända gång. Snacka om taggad!
När vi väl kom till start var det en hej-dundrande fart på Legobiten. Han fullkomligt flög fram och tog alla hinder som ingenting och va hade verkligen släpat fram allt, gungan, säcken, slalom, långhoppet och allt där emellan. Så fantastiskt roligt!!! Nu finns det helt enkelt ingen ursäkt till att inte starta längre. Om det finns någon ledig helg vill säga...
Vill framföra ett stort tack till Amanda och Amanda som har stötta, supportat och tränat med mig och Lego. Utan er hade vi aldrig lyckats lära oss agilityns ädla konst så här långt =)

Rapport.

I torsdags var jag och Legobus på viltspårskurs igen och den här gången var lillprinsen taggad och arbetsvillig. Spåren var redan lagda när vi kom och snitslarna hade använts mycket sparsamt så det var bara att göra som man ska, titta, läsa av och lita på sin hund. Förutom en utsvävning mot spårslutet gick allt perfekt. Vinkeln tog han klockrent. Den här gången var klöven guldvärd igen och Lego bar den stolt tillbaka till bilen (efter att först ha grävt ner den vill säga).

Imorgon ska jag och Indra åka till Gömmargårdens Ridklubb vid Kungens kurva och tävla division 1 laget i dressyr tillsammans med Sophia och Maria.. Vi har ju en seger att försvara från förra året så det är bara att rida så det ryker. Programmet är MsvB:2, känns lite mesigt med tanke på att vi ska debutera S:t George nästa helg. Men jag tänker inte ta något för givet. Är det något jag har lärt mig så är det att inte överskatta sig själv och inte ta ut något i förskott. Så här under första omgången av 3 kan allt hända. Det vore ju dock mycket tråkigt om vi inte lyckades ta oss till final då finalen går på hemmaplan på Södertälje Ridklubb.
Vi ska helt enkelt göra vårt allra bästa.

Mindre lyckat viltspår.

Nej, igår ville det sig inte riktigt i spårskogen. Jag var super taggad och såg verkligen fram emot att se Lego ta sitt första spår med vinkel helt utan problem, men det ville sig inte riktigt. Det började nämligen med att det på håll hördes skott någon som inte Lego uppskattar det minsta.
Han började dock gå spåret helt korrekt men det syntes på honom att han hade uppmärksamheten åt skotthållet. Sen hade Tira sin spårstart 50-60 meter i rakt riktning från vårt spår en bit fram. Något som Lego absolut kände. När vårt spår gick rakt fram vek han av säkert 4 gånger åt vänster mot Tiras spårstart. Helt rätt gjort av honom egentligen då Tiras spår var färskare än vårt. Även imponerande att han tag upp det med 50-60 meters bloduppehåll.
Väl tillbaka på rätt väg gick det nu lite bättre. Skotten hade upphört och Lego kunde koncentrera sig bättre och hittade snart fram till klöven. Han var dock inte riktigt lika intresserad av klöven den här gången. Visst tog han den och bar den tillbaka till bilen men släppte den sen utan protester. Ja ja han var helt enkelt inte lika taggad som de tidigare spåren (och klöven var ny och inte lika äcklig). Men nästa kurstillfälle är redan imorgon så då sattsar vi allt igen. Då kommer spåren ligga i tätare vegetation och vi får vara noggrannare med att hålla ordentliga avstånd mellan.

Hopptävling med Leja.

Ja, igår var vi iväg och hoppade med vackra tjejen Leja. Spelar ingen roll hur många fina hästar det finna på en tävlingsplats Leja är ALLTID vackrast!
Så till resultatet. I första klassen 1,00 m var vi (så kart) felfria. Hade fina framåtlägen hela banan runt och allt var frid och fröjd. En kort paus utan att behöva ställa in henne i transporten så var det dags för andra klassen 1,10 m. Hon har lite svårt att ladda om men kändes bra och hoppade bra på framridningen så full fart in på banan. Även den här rundan bjöd på bra framåtlägen men 3 bommar föll...
Mycket konstigt, Leja som alltid brukar vara så rädd om sig och om hon någon gång är i en bom brukar det seglas extra högt över resten av hindrena. Ja ja, ingen ide att gräva ner sig i det. Kan mycket väl vara så att hon hade lite mjölksyra efter alla fina språng tidigare på dagen. Såg föresten i resultatlistan idag att vi hade den snabbaste tiden i andra klassen, så det kanske gick lite väl fort trotts allt ;)

Träning med alla djuren.

I torsdags var Emma ute på Aldal och höll dressyrträningar. Jag var som vanligt med båda tjejerna. Båda skötte sig super och framförallt Indra som var helt underbar! Hon har verkligen hittat en helt ny trav. Farscinerande att man fortfarande kan utvecklas så mycket med en häst som är 14 år och som man haft i 8 år. Det är nog det jag gillar så mycket med ridning. Man kan alltid bli bättre med det man har.

Lego har också fått träna. I fredags var vi ute på klubben, med Amanda och Legos favvo pinschrar Vincent och Dolly, för att träna agility. Vi körde en "bana" på 7-8 hinder men stora-A, balans, 2 tunnlar och 2 hopphinder som vi körde på 2 olika sätt. Lego var riktigt taggad och var superduktig! Gungan som vi tidigare haft svårt med verkar ha lossnat. Nu ser Prinsen riktigt koncentrerad och förväntansfull ut när han står och väntar på att gungan ska slå i backen. Så duktig. Nu kan vi alla hinder och han följer min handling bra, så nu finns det inga ursäkter till att inte starta. Vi får se om det kommer något bra tillfälle för det. Jag har ju trots allt en hel del hästtävlingar som går före.Jämför Legos väg över hindret med Vincent. Snacka om att Vincent spar in tid!Upp över stora-A.


Dolly tränar däcket.Idag la jag och Claes ett viltspår till Lego. Han är så duktig och tycker det är så himla kul. När jag började knäppa på honom selen en bil från starten hade jag fullt sjå med att hålla kvar honom. Han bara skulle fram och börja spåra. Snacka om kul att se! Han gick inte spåret riktigt lika rakt som i tisdags men hade inga som helst problem att hitta klöven och släppte, även den här gången, ifrån sig den med visst motstånd <3Imorgon bär det av till Strängnäs med Leja för att hopptävla. Hoppade lite idag och hon kändes hur spänstig som helst. Ska bli kul att komma ut och tävla med henne igen.

Viltspårspremiär.

I tisdgs var det viltspårspremiär när kursen drog igång och vilken premiär sen! Det var ett laddat gäng, bestående av; min bror och Tira, min svägerska och Pepzi och deras granne vars hundnamn jag nu tappat, som möttes vid infarten till Malmsjöbadet. Varsitt spår, på ungefär 100m. rakt fram i skogen, lades direkt vid ankomst. Dessa fick sedan ligga i ca en timme medans vi gick igenom lite praktiskt tänk och handlande. Sen var det äntligen dags att plocka fram hundarna och sätta igång på riktigt.
Med Lego på ett par meters avstånd fick jag i uppgift att bygga upp en spänning över startplatsen, någon som inte alls va speciellt svårt. Prinsen var mer än intresserad av vad matte hade hittat där framme. Efter att sen ha luktat in sig på platsen där nötblod tidigare hade skvätts upptäckte Lego snart att blodlukten fortsatte åt ena hållet och vi var igång! Med näsan i backen tog han sig med bestämdhet framåt i spåret ungefär 5-6m. före mig och instruktören. Ett par små utsvävningar blev det men han hittade snabbt tillbaka på rätt väg och det dröjde inte länge förrän vi hade nått klöven och målet. Vilken lycka! Lego plockade genast upp klöven och såg sig om efter första bästa ställe att gömma sitt byte. Gullegrisen =)
Han bar sen själv klöven tillbaka till bilen där han fick ha den en stund för att riktigt känna att det var värt mödan att nosa rätt på den. Släppte den sen mycket motvilligt till matte med ett litet morr och byte mot några korvbitar. Så duktig! Ska försöka hinna lägga ett liknande spår i veckan och nästa gång på kursen ska vi lägga in en vinkel i spåret. Tänk om jag äntligen har hittat Legos grej. Det vore ju en dröm om han kunde fortsätta spåra med samma entusiasm som i tisdags och bli ännu bättre. Ser redan fram emot nästa kurstillfälle. Håller tummarna för att lyckan håller i sig.

Vi hade SÅ kul!!!

Lita av varje.

Usch, va jag är dålig som inte skriver här! Kan inte få ro nog att sätta mig ner helt enkelt. Det är synd, för det här blir ju lite av en dagbok vad det gäller mina djur och det är bra att kunna gå tillbaka och titta ibland. Men men, jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag SKA bli bättre på att uppdatera här!

Nu är semestern slut och man är sakta men säkert på väg tillbaka till vardagen. Hösten närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt helt ok. Jag är en sommarmänniska och älskar värmen men nu längtar jag faktiskt till svalare väder. Det stora orsaken till det är Indra. Jag är helt enkelt trött på att få ridpass efter ridpass förstört av ihärdiga, irriterande flugor, bromsar, myggor och knott. Damen kan helt enkelt inte koncentrera sig när ett evigt surrande fyller hennes uppmärksamhet. Dom dagar då det har regnat och flygfäna hållit sig borta går det så mycket bättre att rida, hon är så fin när hon kan behålla fokus. 
Nu är det dessutom snart dags! Den 5 september bär det av till Stjärnholm för att debutera S:t George. Låter inte det coolt? Tyvärr håller tävlingarna till utomhus, så nu är det jag som hoppas på att vädret blir riktigt kallt och regnigt. Spännande ska det bli hur som helst.

Lilla Leja gör framsteg. Kandaret har introducerats utan några som helst invändningar från tjejens sida. Så skönt. Bytena blir bara bättre och bättre så en debut i MsvB nu till hösten ska vi försöka få till. Men närmast nu står det hopptävling på schemat. Närmare bestämt på söndag i Strängnäs. Kul kul!!I lördags gick Aldals årliga kräftskiva av stapeln. En fest som i vanlig ordning höll på med full kraft långt in på småtimmarna och för en del ända in på morgonen. Nytt för i år var Singstar i baren. Något som uppskattades mycket. Tror inte det var någon som inte skrålade för full hals. Ser redan fram emot nästa års fest.

Lego har betett sig märkligt den gångna veckan. Har betett sig som om han varit rädd för mig. Vill inte hälsa när jag kommer och så fort det händer något läskigt skyller han det på mig och drar sig undan. Har ingen aning om vad det kan bero på och hens beteende gör mig självklart jätteledsen =( Det brukar ju alltid vara han och jag annars och det har mig veterligen inte hänt något. Om jag ignorerar honom när han drar sig undan så går det snart över men jag tycker nog att han är lite misstänksam mot mig hela tiden. Imorgon drar spårkursen, vi är anmält till igång, och jag hoppas att det ska hjälpa till att bygga upp bandet mellan oss igen.


RSS 2.0