Snöskottning

Idag var det tänkt att jag och Leja skulle åka till Matriefred och tävla hoppning. Men gårdagen och natten bjöd på snöstorm, så dagen fick istället bedrivas med snöskyffeln i högsta hugg. Det har nu kommit minst en halv meter snö så det var hög tid att taket blev av med lite snötyngd. Claes klättrade upp på taket och skyfflade ner snö till mig som stod på stegen och skyfflade vidarr ner på marken. Inte klokt va snö det blev utanför ytterdörren. Man vet inte längre var man ska göra av all snö. Claes avslutade med att hoppa från taket ner i snödrivan. Han är bra lättroad ibland <3Jag har lånat hem 2 dressyrsadlar från sadelmagasinet som har provats på Leja. Red i Jeremy Rudge idag. Den låg riktigt bra och var bland det skönaste jag suttit i. Den andra jag lånat är en Amerigo Vega, ska ge den en chans imorgon. Känns bra, verkar som om mitt sadelproblem är påväg att lösa sig, äntligen. 


Söndag

Idag blev det förmiddags motion för mina vackra tjejer. Uteritt stod på schemat, det gäller att passa på på helgerna då det fortfarande är för mörkt på vardagkvällarna. Härligt tycker hästarna som slappnar av och njuter av en galopp i snön.
Efter det blev det agilityträning med Amanda, Amanda och mickis i ridhuset. Så otroligt lyxiga att ha en nästintill komplett agilitybana på hemmaplan! Träningen gick bra. Lego var som vanligt mest taggad i början av träningspasset men han jobbade riktigt bra under alla 5 banor. Duktig kille! Det blev rätt svåra banor idag. Mickis tycker att jag ska köra lite lättera övningar rätt ofta för att få upp hans fart mer, även om det självklart är roligare för mig när det är trixigt. Men det viktigase är ju att Lego får upp motivationen, så visst ska vi göra det.

Torsdagens takskottning blev en kraftansträngning utan dess like. Medans jag stod, satt, kröp, ålade runt på taket med spaden i högsta hugg och skottade ner spadtag för spadtag med snö, stod mamma på marken och höll i ett balsnöre som var knutet runt min mage och som fick agera livlina. När min ork hade tagit slut totalt efter ca. 2 timmar, tog mamma mod till sig och bytte plats med mig. Trodde aldrig att hon skulle våga ta sig upp taket, trodde aldrig att hon skulle klara av att halka runt där uppe och skotta snö. Men så fel jag hade. Det är minnsan krut i min mamma! Men jag måste erkänna att det var mer än avslappnande när hon väl stod på marken igen och vi mycket nöjda med vår insatts kunde gå och hämta in hästarna för natten.

Nu sitter jag och Lego i soffan och väntar på att husse ska komma hem från gymmet med söndagspizzan. Trevlig kväll =)

Nu finna bloggen länkad från Team Aldals hemsida också.

Snön ligger vit på taken...

...men nu ska den BORT!! All denna tunga snö har gjort att ett flertal byggnader runt om i landet har rasat samman pga. snömassornas tyngd.
Mamma och jag laddar nu för att bege oss ut med spadar, skyfflar och rep, upp på stalltaket för att rädda hästanas hem och kanske liv! Den totala takytan är på ca. 600-700 kvm. så nu ska det skottas vill jag lova om vi så ska hålla på till midnatt (vilket vi förmodligen får göra också). För ingen häst ska in i stallet förän det är säkrat.

Önska oss lycka till, det lär vi behöva.

Pssst, jag har börjat knåpa på en hemsida till Team Aldal. Den är långt ifrån klar men om du är nyfiken kan du redan nu kika in lite försiktigt.

RSS 2.0