Svalka.

När solen står som högst på himlen är det gott med en isglass att svalka sig med tycker Lego.
Semesterstart.

Första kvällen på semestern blev ju inte så där mysig som man vill att den ska bli. Efter att ha blivit biten i handen av Lego vid undersökning av munnen förstod jag att allt inte stod rätt till, så det blev till att packa in hund och kusin Linda (som är djursjukvårdare på Södra djursjukhuset) och åka upp till hennes jobb. Där hittade vi, efter att ha sederat lillprinsen, en böld i svaljet som måste öppnas. Sövning nästa och in på operation. Eftersom Linda jobbar där fick jag det stora privilegiet att följa med in och titta på hela "operationen". Böldfickan var flera centimeter djup och spolades grundligt mad NaCl. När Lego ändå var sövd passade Linda, som jobbar som tandsköterska, på att ta bort den lilla tandsten Lego hade (nu har han finare tänder än jag) och jag passade på att klippa klorna. Nu väntar en 20 dagar lång penicilin-och smärtslillandebehandling. Eftersom han har svårt att sväja får han nu blötmat, trodde aldrig  jag skulle utfodra en hund med burkmat men vad gör man inte. Det är ju bara för en tid. Men Lego älskar det =)
Nu hoppas vi att det inte finns mer smuts där inne som kaslar in sig igen. Vi ska upp på återbesök igen om 2 veckor. Inte kul att Lilla älsklingen har ont nu när vi har semester, men å andra sidan är det skönt att kunna vara hemma och ta hand om honom.

I söndags var det tävling med Indra i Mariefred. Klassen var MsvB:5 och resultatet blev 62,7% och en 11 plats av 21 starter. Inget att hänga i julgranen men med tanke på hur hon har gått innen Sverker behndlade henne är det ett stort framsteg att änns kunna genomföra ett program.

När ridbyxorna är för varma får det bli motionering på töm. Inte så illa det heller. Kul att se hästarna arbeta från marken ibland.


Lego framför farmors blommor.

Semester!Behöver jag säga mer?


Upp och ner...

Nu börjar upploppsveckan fram till semester nummer 2. Den här gången kommer vi dock stanna inom Sveriges vackra land och njuta av omgivningarna något närmare hemmet. Bla. kommer det bli en liten kanot tur likt förra årets och vi håller tummarna för att även vädret ska bli det samma som sist.
Efter grabbarnagrus önskemål blir det även en utflykt till Mantorp för att titta på top fuel bilarna och sen avnjuta en helg i Motala, men grillning, badtunne bad och utgång.

På hästfronten trimmar Indra för fullt inför helgens tävling i Mariefred. Känns sätt bra förutom att hon inte riktigt vill ställe igenom i vänstervarv. Får se om vi får ut Sverker en gång till i veckan.

På den annars helt klarblå sommar himlen kom det i torsdags ett stort sorgmoln över Team Aldal. Vår farmor somnade, mycket hastigt, in på Södertälje sjukhus. Saknaden är självklart stor och jag tror inte att vi riktigt har förstått vad som har hänt än. Mitt i saknaden glädjs vi samtidigt åt att efter att ha levt ett 89 år långt, bra liv och fått vara pigg ända in i det sista, somnade Brita in utan lidande. Så sent som helgen innan satt hon på altanen ute på Aldal i solen med sina nära och kära, åt grillat på kvällen med hundarna och katterna springande kring benen. Precis som hon ville ha det.
Vi saknar dig...

RSS 2.0