Pay´n Jump

I söndags var vi iväg med Leja på Pay´n Jump på Södertälje Ridklubb. Den här gången var tävlingshindren framme efter lördagens ponnytävling, vilket gav lite extra bra träning för oss. Klasserna vi red var 1,00 och 1,10.
I 1,00 fick vi ett stopp som resultat efter att ha tappat lite galopp i en sväng. Men i 1,10, som var debut för Leja, red jag mycket mer bestämmt vilket resulterade i en felfri ritt. Lilla prinsessan var så duktig. Det känns verkligen att hon börja tända till i hoppningen. Men hon blir aldrig stark, tvärtom behåller hon sin fina lydnad så hon blir bara lättare att reglera fram till hindren när hon har lite mera tryck.


Vi skulle nog kunna höja hindren typ 40cm. till, om jag gav tusan i att lägga mig på mage vill säga. Bättring där.
Prinsessan böjer ju knappt på benen =)

Hopptävling och grillpremiär.

Igår morsa bar det av till Eskilstuna för Lejas första tävling för sesången. Hopptävling var det som gällde i klasserna 0,90 och 1,00 m. När Leja togs ur transporten märktes det att hon inte varit ute på en tävlingsplats på länge. Hon var luftigare än en heliumbalong. Framridningen gick gock bra. Hon hoppade riktigt fint även om hon överhoppade sig något. Väl inne på banan fylldes heliumen på en aning. Det var otroligt mycket att titta på för min lilla prinsessa. Det bristande fokuset på hindren resulterade i ett stopp, en rivning och 3 tidsfel, alltså 11 fel i 0,90 klassen. Pinsamt många fel på en så lätt och låg bana.
Men det tog vi snart igen. För i 1,00 klassen stämmde allt. Heliumen hade nu helt försvunnit och Leja kändes hur världsvan som helst. Resultatet blev en felfri runda, hur lätt som helst. Duktig tjej!

Väl hemma hungrig och trött hade älskade Claes planerat för grillpremiär. Gissa om det blev uppskattat. Det var nog det godaste jag ätit i hela mitt liv.


Älsklingen grillar för fullt...


...och här är det underbara resultatet.

Ny dressyrsadel!

Nu är äntligen jakten på en ny dressyrsadel till Leja över. Känns otroligt skönt. Nu kan jag äntligen anmäla oss till dressyrtävlingar och på allvar bestämma vad jag har för mål för oss under 2010.

Sadeln är en Jeremy Rudge av modellen Pace. Tyvärr är den svart så det kommer bli lite krock i sadelkammaren bland alla mina bruna sadlar och träns. Men efter att ha förstått att det inte är helt lätt att hitta en sadel till damen kunde färgen inte längre få vara avgörande. Ett nytt träns är ju trotts allt inte lika dyrt som en sadel.

Jag vill passa på att tacka personalen på Sadelmagasinet för all hjälp under mitt sadelletande och för att dom glatt ställt upp och svarat på alla mina konstiga frågor.

Klicka för att stänga fönster
Det här är min "nya" sadel.
                           


Har kikat lite på det här tränset. Kanske kan vara något.


Tävling på Södertälje ridklubb

I helgen drog äntligen tävlingssesången igång, på hemmaplan dessutom.
I lördags red vi MsvA:1 med ett minst sagt mediokert resultat, 56,2%. Men ingen ide att deppa över det. Det var ju som sagt första tävlingen för i år och Indra har inte varit ute sen i oktober. Hon var lite övertaggad och lydnaden var inte den bästa. Men hon var i alla fall inte spänd vilket är otoligt possitivt och lovadnde inför resten av året.
I söndags var det in i elden igen. Den här gången var det MsvB:2 som stod på schemat. Även den här ritten var väl inget som kommer gå till historien, men lydnaden var betydligt bättre. Resultatet blev 63,7% och en 5:e plats så vi fick i alla fall med oss en rosett hem, alltid trevligt.

Under eftermiddagen dressade jag och mamma om från tävlingskläder till funktionärer. Mamma hade den ärofyllda uppgiften att släppa in alla fina ekipage på banan och jag satt brevid domaren Lena Svensson som domarsekreterare. Riktigt kul faktiskt.

Sammanfattningsvis har helgen varit bra även om jag hade hoppats på ännu bättre resultat. Man jag måste nog lära mig att vara nöjd någon gång.


Grattis Lego!

Idag ger vi Lego en extra blöt puss på nosen och tackar honom för att han varje dag gör vardagen lite roligare, för idag fyller han 2 år!!!Känns helt otroligt att det redan gått 2 år sedan jag fick ett meddelande om att det i Sölvesborg fötts en Lego som skulle komma att bli min prins. Samtidigt känns det inte som att jag och Claes någonsin har bott ihop utan att ha Lego springade runt benen. Han är helt klart en glädjespridare utan dess like vårt lilla charmtroll <3


Hård vinter.

Att hundar är asätare var något som Claes fick erfara på en av fredagens promenader. Vi har massor med vilda kaniner i området men under den här hårda vintern har nog antalet reducerats dramatiskt. Detta verkar dock kunna leda till andra djurs överlevnad. Det är väl så naturen fungerar tyvärr.Måste bara säga att Lego inte har tillåtits sätta i sig allt som fattas utan det är det andra djur som gjort.

Efterlysning!!!

Team Aldal efterlyser träningssugna ryttare som vill komma till Aldal och träna för Emma Karlsson. Emma har under 5 års tid kommit till oss och haft träningar. Allt som allt har jag tränat för henne i 7 år. Hon tar sig ann alla ryttare, inga tävlingsmeriter krävs. Emma tar alltid emot alla ekipage, stora som små och oavsett ubildningsvivå, med stort engagemang.
Hon har, tillsammans med hästen Faradera, flertalet vinster och palceringar i Grand Prix och Kür. Under OS 2008 var dom på plats och deltog som reserver i det Svenska dressyrlandslaget.

Emma har i stort sätt lärt mig allt jag kan om dressyrens ädla konst och utan henna hade jag nog inte tävlat de klasser jag rider idag. Med sina ständiga uppmuntringar när det känns tungt och possitiva feebdack på mitt arbete med hästarna får hon min motivation att skjuta i höjden efter varje träning.

Att vi just nu har svårt att få ihop ekipage till träningarna beror på flera saker, några tycker att vinterväglaget är obehagligt att köra transport i, del har lyckats dra på sig en fökylning, några har fortfarande avställda hästar eller hästar som är under igångsättning efter hälta.
Så nu behöver vi stärka på vårat träningsgäng. Träningarna hålls hos oss på Aldal på torsdagar eftermiddag/kväll udda veckor (alltså varannan torsdag). Är du intresserad så hör av dig till oss.

Varmt välkommen!


Emma Karlsson och Faradera

RSS 2.0