Tävlingspaus

I helgen genomförde jag och hästarna de sista tävlingarna för den här våren. I lördags var vi på hopptävling med Leja på Botkyrka RS gräsbana. Solen strålade och vi gottade oss i solen både länge och väl med gamla bekanta innan det var dag för start. Klasserna var 1,00 och 1,10. Den första 1,10 för Prinsessan på riktig tävling. 1,00 klassen gick lekande lätt och 0:an var ett faktum. Efter bara ca.45 min. var det dags för 1,10 starten. Även här gjorde Leja ett strålade jobb och hoppade bättre än på länge. Men vid näst sista hindret, som var en 2-kombination, hände något. Helt utan förvarning och utan anledning så stannar Leja! Jätte tråkigt på en annars helt suverän runda. Men men, en miss i arbetet händer så lätt och jag är mycket nöjd med Prinsessan ändå.


Jag och Leja strålar ikapp med solen.

Indra fick åka till Djurgårdens RK i regnet i söndags och tävla MsvB:3. Framridningen kändes helt ok, lugn och lydig. Inne på banan var det otroligt kladdigt efter allt regn men det verkade inte störa Indra nämnvärt. Däremot kändes hon seg vilket resulterade i 2 galoppinslag i travprogrammet. Detta drog självklart ner poängen en hel del. Ett program som annars bara innehöll 6:or och 7:or svärtades ner av en 4:a och en 5:a. Resultatet blev 62,5%, en 11 plats av 20 starter och en mycket smutsig häst.
Visst hade våren kunnat avslutas bättre men det hade också kunnat bli betydligt värre. Så här långt är jag mer än nöjd med tävlingsåret 2010 och hoppas att fortsättningen kommer bli minst lika bra.

Nu blir det en paus från tävlingarna i ungefär en måndag för den 7 juni åker jag och Claes till Las Vegas i 2 veckor för att bla. delta på Tina och Fredriks bröllop på Graceland Chapel i just Las Vegas!!!


Hundpromenad.

Idag var det vilodag för hästarna, så Lego och jag fick snällt underhållas oss på annat sätt. Det gjorde vi genom att ta en lagom lång skogspromenad med Amanda, Vincent och Dolly. Det blev ett lugnt behagligt tempo på promenaden då Amanda har gått över sin graviditet med ca. 1 vecka och kan föda i princip när som helst, även om hon lovade det inte skulle ske idag. Claes var mycket noga med att påpeka att om jag skulle lura med Amanda på promenad så fick jag minsann se till att mobilen var rejält laddad och hela tiden ha den i högsta hugg. Gulle <3
Det blev ingen bebis under promenaden men hundarna sprang runt och strosade och verkade trivas i varandras sällskap i vanlig ordning. Tack Amanda och bus-pinschrarna för en trevlig tur, men nästa gång vill vi att Elma ska följa med i vagnen =)

Den här veckan kommer det (förutom idag) bli hårdkörning för Indra. På torsdag kommer Emma och tränar oss. På fredag ska vi sen åka till Wisbohammar i Gnesta och tävla MsvA:1 och på söndag bör det av till Hogsta för att tävla MsvB:4. Hoppas verkligen att Indra går lika fint nu i helgen som hon gjort de senaste 2 tävlingarna, det vore SÅ kul!! Målet med i år är ju att debutera S:t George men för att få göra det så måste vi först rida på 62% i MsvA och om Indra går lika bra som hon gjort, så har vi det avklarat redan på fredag...
Lilla Leja sköter sig riktigt bra numera (utanför tävlingsbanan i alla fall). Bytena börjas sitta riktigt bra och mina förhoppningar om att kunna debutera MsvB med henne i år känns inte längre lika långt borta.

Jag ser fram emot en långhelg fylld med träning och tävling =)


2:a pris igen!

Om det är någon som inte har facebook eller som inte läser på Team Aldals hemsida så vill jag bara berätta att igår var det trävling igen. Och jag och Indra fick, efter en bra ritt på extremt hårt underlag, 66,5% i MsvB:4 hos Eskilstunaortens Ryttarförening och kom på en 2:a plats!!


Puss på dig Aldals drottning <3

Vuxenpoäng.

Nu har jag samlat på mig rejält med vuxenpoäng måsta jag säga. Jag har nämligen påbörjat en liten köksträdgård (eller snarare köksland). Det har skottats bort gammal, näringsfattig jord, för att ge plats åt ny fräsch jord, samt gödsel som mina kära hästar har gjort åt mig, som formligen spritter av näring att driva upp grönsaker med. Det som har planteras är potatis, rädisor, morot, dill, basilika, romansallad och plocksallad. Nu hoppas jag verkligen att det kommer att komma upp något ur jorden också. Skulle vara så grymt roligt att kunna gå ut och gräva upp egenodlad potatis att gå in och koka till den grillade laxen, bara för att när man kommit in komma på att man glömde plocka med sig sallad och rädisor till salladsskålen.Imorgon där det av till Eskilstunaortens ridförening för att tävla dressyr med Indra. Klassen är MsvB:4 och jag är SÅ laddad även om veckans uppladdning inte har varit den bästa. Indra blev nämligen lite halt efter hovslagarbesöket i måndags. Hon har repat sin bra under veckan och idag kändes hon hur fin som helst. Så mina förhoppningar om ett bra resultat imorgon är stora =)

RSS 2.0