Åh nej!!!!

Nu har det hänt något ännu värre än att jag har anmält mig och Lego till en agiliyttävling. Nu har jag fått meddelande om att tävlingen blir inställd på grund av för få anmälda! Jag som har börjat tagga som bara den. Lagt upp veckans träningsprogram, tänkt ut bra övningar för optimal uppladdning samt suttit med Lego i knät och tittat på agilityklipp på youtube för att han ska få se hur det kommer att gå till. Men nu blir det inget. Känner mig riktigt ledsen faktiskt. Har ju till och med tvingat min kära arbetskollega, Hilda, att ta mitt arbetspass nästa lördag. Så Hilda om du läser det här så kan jag ta tillbaka mitt jobbpass om du vill.

Skit också =(

Mörkret kryper närmare.

Nu börjar man verkligen märka av hösten. Temperaturen börjas sänka sig, träden skiftar i härliga höstfärger och mörkret faller allt tidigare om kvällen. Men myggen dom ger sig inte för det! Bortsett från myggen så känns det rätt bra. Trodde att en liten höstdepprition skulle infinna sig när sommaren lämnade över mot kallare årstid, men inte då. Visst är jag barnsligt förtjust i sommaren men nu känner jag mig redo för att gå i ide, klä på mig varmare kläder, tända ljus och bara vänta in den mörkare årstiden. Tävlingarna börjar så sakta avta. Visst är det några kvar men jag känner mig på det stora hela väldigt nöjd med tävlingsåret 2010 och hoppas självklart att nästa år ska bli minst lika lyckat.

Helgen i Skövde med Indra bjöd på, minst sagt, varierande resultat. Efter att ha haft en del problem med att hitta fram pga. att vägbeskrivningen jag fått av tävlingsarrangören var felaktig samt att min kära mors medtagna vägkarta var från -77 och inte helt up to date så att säga, kom vi äntligen fram till Grevagården 1 mil söder om Skövde. Lördagens klass var en MsvA:1 med 3 domare som ingen av dom sett mig tidigare. Alltid lika kul att få bedömning av någon helt utan förutfattade meningar. Och bra gick det! 62,95% och en 8:e placering av 29 starter, våran första i MsvA:1 och i och med det är vi nu kvalade att starta nationella klasser om vi vill.
Första klassen på söndagen var en MsvB:4 och med gårdagens framgång i ryggen gick jag in med sikte på toppen, men inte då. Indra var inte alls med på noterna och började programmet med att galoppera ur halten och sen fortsatte missarna i en strid ström. Resultatet blev 59,78% och ett minst sagt varierat protokoll. Missarna resulterade i 4:or och någon 3:a men där emellan blev det i stort sätt bara 7:or, rätt oljämt med andra ord.
Efter detta "nederlag" var det med bestämda steg jag, på eftermiddagen, åter tågade in på framridningen för att värma upp inför meetingets sista klass FEI Pris S:t George. Nu hade Indra dock hunnit ladda ur sin överskottsenergi och allt gick som på räls, även inne på banan. Resultatet blev nu 63,16%. Hur bra som helst! Nu återvände genaste bra goda humöret även om förkylningen jag dragit på mig redan på fredag kväll blev stadigt sämre hela tiden.

I helgen som kommer var tanken att jag skulle debutera MsvB med prinsessan Leja, men som det ser ut nu så är vi bortlottade. Hoppas självklart på en strykning men det ser rätt mörkt ut.

Sen har jag precis gjort någon hemskt som jag redan ångrar! Jag har anmält mig och Lego till en agilitytävling den 2 oktober!!!! Vad har jag gjort, jag är redan hur nervös som helst. Hur ska vi klara det här? Det bli hårdträning fram till dess vill jag lova. Ska prova Mandis förslag med att belöna med klöven han spårar efter. Den är han helt galen i. Kan funka.

Svampskogen.

Idag har jag, Claes och Lego haft den stora äran att få dela ett av morfars bästa svampställen. Det blev en 3 timmar lång tur i vacker natur med en hel del svamp. Det var inte bara morfar och Lego som var trötta efteråt vill jag lova. Men utdelning fick vi i form av skogens guld, kantareller, samt en del annan svamp som morfar passade på att lära oss.
Tack morfar för en trevlig eftermiddag. Jag ser fram emot en ny tur när höstkantarellerna börjar titta upp blad löven.

Halvvägs ut på svampturen.


Resultatet.Imorgon ska Leja ut på äventyr. Då ska vi åka till Färingsö Ridklubb och tävla LA:6. Håll tummarna för oss då!Debut i FEI Prix S:t George!

FEI Prix S:t George, låter det inte rätt coolt! Tänk att jag och min, för 8 år sen, nyinköpta hopphäst har kommit så här långt inom dressyren. Jag lyfter på hatten och tackar Emma Karlsson för att hon hela tiden trott på och stöttat oss genom alla år av med och motgångar. Skam den som ger sig och shit vad jag har lärt mig mycket på vägen.

Till resultatet av vår debut då. Till att börja med var det ett perfekt ställe att debutera på. Mitt ute i ingenstans, ingen som kände igen en och endast 7 starter i klassen, kan det bli bättre.
Indra kändes super i ridhuset där framridningen hölls. Ihop och lugn. Bytesserierna satt som en smäck och piruetterna var helt ok. Ute på tävlingsbanan hittade snabbt våra värsta fiender oss, FLUGORNA! Nu tappade vi lite fokus när det ideligen skulle skakas på huvudet för att bli kvitt dessa vidriga varelser som säkert va hela 2 stycken.
Men som en skänk från ovan kom det en liten liten vindpust precis när vi skulle rida in på banan som sen höll i sig hela vårt program, lycka! Indra skötte sig super. Lydig och vi hade i stort sätt inga missar bortsätt från en taktmiss i en travökning. Tjoho! Poängen blev dock "bara" 58,7% och vi kom på en delad 4:e plats. Hade självklart velat ha mer poäng, det vill man ju alltid, men jag får nog vara nöjd ändå. Såg på filmen att det ser lite springit ut, ett resultat av det fruktade flugorna och något som vi helt klart kan förbättra till näst gång.Det finns även en film på youtube om man vill se hela ritten.


Här näst ska vi, den 18-19 september, bege oss på meeting till Skövde och då ska Indra få gå MsvA:1 på lördagen och MsvB:4 och S:t George på söndagen. Det ska bli SÅ spännade och jag ser verkligen fram emot det =)

RSS 2.0