C-tränarutbildning

Som de flesta redan vet så har jag skickat in en ansökan till C-tränarutbildningen i dressyr som startar någon gång i september. Känns lite konstigt att söka in till en utbildning igen, det var ju inte direkt igår man satte sig ner för att lära sig något på allvar. Men det känns kul, kul att ha något att se fram emot till hösten. Den mörkare årstiden kommer säkert gå lite lättare när man får lite avbrott i vardagen. Utbildningen är upplagd på 6 delkurser och varje tillfälle är 2-3 heldagar i taget. 5 av tillfällena är på Strömsholm och ett tillfälle är på Flyinge. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med övernattning. Mat och boende ingår i kursavgiften men under de delkurser som är förlagda på Strömsholm kan jag ju faktiskt åka hem och hinna rida något om jag vill. Eller så kanske jag kan hyra en box och ta med mig en av hästarna dit, det vore ju inte fel. Men men det där är ett senare problem först måste jag ju komma in! Ett av kraven för att få söka var att man innehar hästskötarexamen och den tog jag under gymnasietiden. Känns kul att den äntligen kommer till nytta till något mer än att jag använder mig av den, i stort sätt dagligen, på mina egna hästar.

 

Men fram till dess att utbildningen startar behöver jag öva på att hålla lektioner, så om du eller någon du känner är sugen på att vara friskfrivillig och ta en lektion för mig så är du/ni välkomna att höra av er. Lättast att få tid är det om man kommer ”hem till mig” på Aldal eftersom jag ändå är där i stort sätt varje dag. Men självklart kommer jag även ut till er om ni önskar.Välkomna!

Gustav Svalling

Igår var det föreläsning med Sveriges internationella Grand Prix domare Gustav Svalling. Ni som har hängt med i bloggen eller på annat sätt känner mig vet att det var han jag red programridning för i -20 grader i vintras. Herr Svalling var i alla fall på Södertälje Ridklubb och hade en föreläsning med rubriken ”I huvudet på domaren”. Hur bra som helst. Han gick bland annat igenom hur viktigt första intrycket är även när man tävlar, att man ska gå in på banan och innan startsignal visa vad hästen är bra på och inte öva en extra gång på något som är svårt. Hur viktigt det är att komma in på banan med ett avslappnat självförtroende, för det syns tydligt för domaren, man ska inte komma in och be om ursäkt att man är där. Vidare gav han lite tips på hur man kan dölja sina svagheter och lyfta fram sina starka sidor, och sen kollade vi på ritter från några av världens bästa ekipage och fick tillsammans med honom betygsätta och plocka fram hästens kvalitéer och brister. Mycket lärorikt och otroligt inspirerande. Gustav är en härlig person som får en på bra humör och man blir hur taggad som helt att kasta sig ut på tävlingsbanan med sin nya attityd och sina nya kunskaper. Ser verkligen fram emot nästa tävling.

 

Sen har vi det där med spenderarbyxorna. Dom verkar ha häftats fast ordentligt och är helt omöjliga att få av. På meetinget i Högbo var jag nog den ändå som inte att hade ett sadelskåp att ha mina saker i . Ni vet ett sånt där skåp på hjul som man har sadel, kandar (eller träns), borstar och andra prylar i. Det måste vi ju så klart ändra på! Så redan i måndags började letandet efter ett på nätet och vipps så halkade jag in på en hemsida till Stall Jump som tydligen säljer just sadelskåp. Lyfte luren och ringde och sen var det beställt och troligen kommer det hem till Aldal idag! Har bara sett skåpet på en bild framifrån så egentligen vet jag inte riktigt vad jag har lagt 4000:- på men det lät så himla bra. Tydligen så är det här skåpet något större än det vanliga som finns på marknaden. Man får t.ex. plats med hjälmen i lockfacket, vilket jag fastnade för. Det är inte så att vi har platsbrist i hästbilen när vi är ute och far så ett skåp med plats för mer prylar är bara bra. Otroligt nyfiken på hur det ser ut på riktigt. Hoppas att det kommer idag!


En helg i Högbo

Då har helgen i Högbo kommit och gått. Det blev på det stora hela en mycket bra tävlingshelg trots avsaknaden av rosetter med hem. Transporten fram och tillbaka gick bra, uppstallningen var kanon i permanenta boxar och Indra trivdes som fisken i vattnet och sällskapet var bra.

Lite tråkigt som sagt att det inte följde med en ända rosett hem men jag är rätt nöjd ändå. Varken Indra eller jag har tävlat på 5 månader så att vi var lite spända så här på säsongsdebuten är väl inte så konstigt. Men trots en hel del grova missar i alla 3 programmen fick vi rätt bra betalt i poäng ändå. Vilket betyder att utan dessa onödiga missar som absolut kan undvika är vi helt klart med i matchen. Lägsta nivån har helt klart höjts. I S.t Georgen t.ex. var Indra kollosalt spänd för det första, vilket medförde att piruetterna inte blev något vidare, bytesserierna vingliga och lite tveksamma och för det ända var det jätte svårt att hålla en jämn bra takt i travprogrammet och ändå fick vi 60,18%. När vi debuterade samma klass i augusti förra året red vi helt utan missar och fick vi 58%. Så något har ju helt klart hänt under vintern. Galopprogrammet har blivit mer jämt med travprogrammet något vi har jobbat massor på.

Så jag ser redan framemot att åka ut mer så att Indra kommer tillbaka till tävlingsfeelingen och kan prestera ännu bättre. 

Det känns som att det kommer bli en del meeting i år och framöver så överst på önskelistan står nu ett sadelskåp för att underlätta packandet. Kollar runt lite och har mejlat en tjej som säljer såna och hoppas få svar snart.


Lastat och klart för avfärd.


Knopparna på och nu är del ladda i boxen som gäller.


Det gäller att samsas om utrymmet när alla lastar in sina saker i stallet.


Säsongsdebut i helgen.

Imorgon ska det äntligen tävlas igen. Då inviger vi nämligen tävlingssäsongen 2011 med att lasta vårt pick och pack och åka upp till Högbo Ridklubb utanför Gävle. Indra är det som ska få följa med och hon känns oförskämt bra just nu. Vet att det kan vända snabbt, man vet aldrig vad hon tycker när hon kommer in på banan, men känslan är oerhört bra och jag kan inte låta bli att ha rätt höga förväntningar på den här helgen.

Imorgon står det FEI Prix S:t Georges på schemat och en av de totalt tre domare som dömer den klassen är min favvo domare, ”Roggan”. Startiden för dagen är 20.38, helt ok då vi ska åka upp under morgondagen och behöver i och med den sena starten inte ha någon större brådska på morgonen. Hinner förhoppningsvis rida Leja innan vi åker.

På söndag är det Nationellt hela dagen, vilket innebär nationelldebut för mig! Först rider vi ett program som heter FEI:s Lagtävlansprogram för juniorer, det motsvarar MsvB och jag har aldrig ridit det tidigare. Ganska knepigt för att vara ett MsvB program måste jag säga. Sen senare på dagen ska vi även rida MsvA:1. Indra är ju en arbetsmaskin utan dess like så mina förhoppningar är att om hon är spänd när vi kommer upp imorgon så har hon förhoppningsvis hunnit slappna av till sista klassen i alla fall. Jag är i alla fall SÅ taggad och jag hoppas verkligen att Indra ska vara lagom pigg och tycka det är kul att få komma ut och visa upp sig igen efter vintern.

 

Spenderarbyxorna som suttit på ett tag har inte åkt av än. Har nämligen inhandlat ett Back on Track täcke! Kommer bli kanon för Indra att ha på sig på väg upp till Högbo imorgon. Hittade det ”begagnat” på blocket, är till synes helt oanvänt så när som på några pälsstrån och kostade hälften så mycket som ett nytt. Jag är nöjd helt enkelt.Back on track nättäcke och ylletäcke


RSS 2.0