Indra.

Som alla säkert redan har läst eller hört så har jag bestämt mig för att sälja Aldals drottning, Indra. Efter en trög start med försäljningen började ”äntligen” folk ringa på annonsen och lagom till att 2 spekulanter bokat tid för provridning upptäcker jag en hälta på Indras vänster fram. Paniken var total och efter att ha ringt 2 mycket obekväma samtal till de spekulanter som skulle komma var cirkusen igång. Vår underbara hovslagare, Lotta, kom ut till oss båda lördag och söndag den helgen för att undersöka om en hovböld kunde vara orsaken till hältan, men utan resultat. Då kontaktades vår nästa guru, equiterapeften Sverker. Han kunde efter 2 behandlingar konstatera en streckning på insidan av armbågen. En stor lättnad att det ”bara” var en streckning men vi ville ändå att veterinären kollade upp henne. En tid på Strömsholm bokades och vi åkte dit. Veterinären kunde inte hitta någon annan förklaring till hältan utan var, efter ett totalt böjprov utan andra anmärkningar än att hon markerade något på vänster fram, var nöjd med Sverkers diagnos. Hemrådet blev Metacam i 7 dagar för att hjälpa henne med antiinflammatoriskt samt smärtlindring. När den kuren är slut får jag långsamt och försiktigt känna på henne under uppsutten motionering.

Där är vi nu idag. Indra fick sin sista dos Metacam igår och idag ska äntligen få börja rida igång henne. Sverker ska komma ut igen, förhoppningsvis på fredag, för att känna igenom muskulaturen en gång till. Det kan fortfarande hända att hon behöver mer tid för att läka så nu gäller det att vara observant på hur hon rör sig och inte göra något förhastat.

Så typiskt att det här ska komma just nu. Snart har jag ägt henne i 10 år och hon har aldrig någonsin under dessa år blivit stående så här länge pga. en hälta. Nu hoppas jag bara att hon repar sig ordentligt så kan jag nog snart sätta ut annonsen på nytt.

Hon vill inte bli såld min drottning :(


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0