Sessan.

Helgen började på sämsta möjliga sätt. Sessan, pappas högt älskade katt, kom aldrig in på eftermiddagen så som hon brukar. Pappa var förstås helt förkrossad och när natten kom utan en skymt efter henne, trots att vi alla hade letat i flera timmar, var det ingen munter stämning över Aldal precis. Det har aldrig tidigare hänt att hon tillbringat natten ute under alla 8 år hon funnits i livet, så när lördagsmorgonen kom utan att hon fanns bland oss var hoppet näst intill ute. Arbetet på gården fortskred som vanligt hela helgen men det var ett tungt täcke som omslöt hela närvaron.
På söndag förmiddag ringde mamma till en sierska hon känner för att få råd och hjälp. Sierskan lovade att Sessan var vid liv och att hon skulle komma hem. Ett nytt hopp tändes även om ingen riktigt vågade hoppas. Nu hade det gått 2 dygn sen någon såg henne senast.
När jag lämnade Aldal på söndag eftermiddag hade fortfarande ingen sett så mycket som ett spår efter pappas lilla Sessa. Alla grannar var informerade, jag hade med hjälp av Lego sökt av ett stort område kring gården för att ev. kunna hitta hennes livlösa kropp, Anders hade satt upp en skylt vid infarten till grusvägen för att mer avlägsna grannar skulle hålla ögonen öppna, men ingen hade sett henne. Nu började till och med jag tvivla på att vi någonsin skulle få återse vår "lilla tarm" till katt.

Men väl hemma och precis på väg in i duschen ringer mobilen. Det är mamma i andra änden som säger att Sessan har kommit hem. Bara så där! Hel och ren men hungrig. Var hon har varit får vi väl aldrig veta och jag hoppas att hon aldrig kommer utsätta, framför allt min far, för det här igen.

Ni är säkert flera stycken som tycker vi är mer än lovligt löjliga. Jag menar "katter kommer och går som dom vill så är det ju alltid". Men nej, inte våra katter dom är inne på natten så är det bara. Och uppriktigt sagt vet jag inte om pappa någonsin kommer vilja släppa ut henne igen, det återstår att se.

Hur som helst kunde helgen inte ha slutat bättre =)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0