Tänk på djuren på nyårsafton.

Nu när vi lagt julen och all dess mat bakom oss och så smått börjar förbereda oss för den kommande nyårsaftonen, vill jag passa på att slå ett slag för khom loy lyktan som substitut till fyrverkerier. Ni vet papperlyktorna man använder flitigt i bla. Asien vid olika högtider. Hur vackert som helst och man får njuta av skådespelet, när de långsamt stiger mot himlen, i flera minuter. Jag har införskaffat 6 st. som kommer skickas upp på 12 slaget, gör det samma du också. Djurhuset (djuraffären vid Dalparken) i Södertälje är såklart sanna djurvänner och säljer dessa. Finna även att beställa på flertalet sidor på nätet.

Så tänk på djuren på nyår och köp inga fyrverkerier!!!Julen snart över.

Jaha då börjar den här julen så smått lida mot sitt slut. Traditionsenligt har det varit ett överflöd av god mat och "nyttiga" bakverk. Men innan vi helt säger hej då till julen stundar nu den sedvanliga utflykten till Motala för att imorgon fira annandagen med bal på Harrys tillsammans med våra östgötavänner. Bilen är packad till bredden, Lego ligger och sover i sin bur, Emil sitter och surfar på luren bakom mig och älsklingen sitter vid ratten. Lugnet före stormen, imorgon kör vi!Värsta timmarna i mitt liv.

Äntligen får jag tid att skriva om min fruktansvärda måndag. Tar det i korta drag för jag tror att alla redan hört storyns alla detaljer.

På promenaden efter jobbet avfyrade några mindre intelligenta ungdomar en salva fyrverkerier en bit från oss och Lego blev förstås vansinnigt rädd, blockade sig totalt och sprang i full fart dit nosen pekade. Jag hade inte en chans att varken hinna med eller se vart han tog vägen, han var helt enkelt spårlöst försvunnen. Cirkusen drog igång. Familj, vänner, grannar och alla på facebook (kändes det som) var engagerade i Legos försvinnande och han var verkligen borta. Efter 3 timmars letande, otaliga ångestutbrott och den ena hemska tanken efter den andra från min sida var Lego fortfarande inte hittad och jag började så sakteliga ge upp. Polisen var sedan tidigare kontaktad genom en god vän men hellre ringa en gång för mycket än en gång för lite tänkte jag och ringde 11414 som går till polisens växel.
Kvinnan som då svarade fråga mig om jag tappat bort min hund på en buss?!
-Nej, en mycket konstig fråga tyckte jag var på hon frågade efter att signalement på Lego. Jag förklarade att han såg ut som en räv och hade vid försvinnandet en reflexsele med en lysande lampa på sig.
-Jaha en liten hanhund med dubbla sporrar? Fyllde hon i.
-Ehh precis!!
-Han har legat hos mig här i en timme och är nu på väg upp till hundstallat i sthlm.
-VA!!!!
-Jag ber polisbilen med honom vända och köra hem honom till dig i stället.

Jag trodde knappt det var sant. Men mycket riktigt, när polisbilen rullade in på vår gata satt Lego mycket nöjt i polisens, på passagerarsidans, knä. Lyckan var så klart oändlig!

Det visade sig sen att Lego i ren panik sprungit på en SL buss och när chauffören sen kom till bussgaraget och tittade igenom bussen en sista gång innan dagens slut satt där, som han sa till polisen, en hundvalp med stora ögon.

En mycket ångestladdad historia som blev en gullig berättelse med ett lyckligt slut. Jag är helt fascinerad över att man kan älska en liten hund så mycket. Min underbara Lego-bit <3

Lexander ska ha jullov

Idag åker jag ner och hämtar hem Lexander från Vretaskolan utanför Linköping för ett välförtjänat jullov. Ska bli kul att åter ha hans välbekanta, busiga uppsyn hemma i stallet. Hoppas även hinna sitta lite på honom och känna hur han känns. Swerker kommer ut den 30/12 för att behandla alla hästarna och jag hoppas att Lexander känns fräsch även under hans händer.Julklappar

Alla julklappar är sedan ett tag införskaffade och jag har tillbringar kvällen med att lyssna på julmusik och slå in dom. Var och en med en egen unik rosett eller "trassel". Skönt att den biten är klar. Är dock rätt missnöjd med mig själv då jag inte har julbakat ett dyft. Brukar alltid göra en hel del godis, knäck och annat smarrigt men i år har tiden helt enkelt inte räckt till. Ser inte heller ut som att det kommer bli någon lucka innan julafton. Men jag ska inte klaga, mitt liv ser ut precis som jag vill att det ska. Borsätt från att Indra inte är 100 vill säga. Leja var dock magiskt duktig för Emma i lördags. Gjorde 3 byten i vartannat för första gången :) Får helt klart försöka glädjas åt det istället för att grubbla över Indra.


Vintern är kommen.

Så, då har den första vinterstormen kommit och gått. Verkar inte som att den blev så kraftig här där jag befinner mig men andra delar av vårt avlånga land verkar ha fått vad de tål. Morgonar som denna önskar man att hästarna lugnt kunde få stå inne i sina boxar och inte behöva gå ut i blåsten och snöslasket men nu verkar det ju som sagt som att stormen dragit förbi och jag vet att hästarna uppskattar sina timmar i hagen.

 

Idag är det vilodag för mina stjärnor och istället ska familjen tillbringa kvällen på Taxinge slott och förtära ett riktigt traditionellt julbord med absolut bästa julstämning. Har blivit lite av en tradition även om det blev ett uppehåll förra året. En tradition jag skattar högt och riktigt ser fram emot. Inte nog med att maten brukar vara kollosalt god, efteråt står även en vältilltagen kakbuffé framdukad på slottets övervåning. Proppmätt efter all julmat hasar man sig alltså upp en trappa och visst finns det alltid lite extra plats i magen för ett par bitar tårta och några kakor ;)Hösten har passerat.

Den här hösten har verkligen bara rasat iväg. Känns inte som att man hinner med något alls men ändå flyger dagarna bara förbi och man hinner knappt vakna innan det är dags att gå och lägga sig igen. Jag skyller på mörkret tror jag. Det är mörkt när man åker till jobbet och det är mörkt när man åker hem. Känns ibland som att man är ute och rider mitt i natten när klockan egentligen bara är 18 eller så. Har egentligen ingen längtan efter snö men några få centimeter kanske inte skulle vara helt fel så det lyser upp något i alla fall. Jag gillar verkligen inte när det är kallt för är det något jag är bar på så ör det att frysa men leran gör mig snart galen så några minusgrader skulle faktiskt vara att föredra. Så, nu har jag beklagat mig klart. Nu till lägesrapporten.

 

Leja sköter sig riktigt bra just nu. Var uppe på Hogsta och red för Emma i lördags och hon var inte alls lika spänd och ”tillbakadragen” som tidigare utan hade god bjudning och arbetsvilja. Härligt! Hon är verkligen så kanonfin när hon slappnar av och bara går.

 

När det gäller Indra så har min magkänsla de senaste, kanske 2 månaderna, varit att något inte står rätt till. I onsdags åkte vi därför upp till Strömsholm för en grundlig genomgång. Efter trav rakt fram och longering utan att kunna sätta fingret på var som är fel provade med lite ridning och nu syntes det rätt tydligt att det är höger bak som är problemet. Då hon inte reagerar på böjprov ”gissade” Florian att det satt i hasen varpå den bedövades. Nytt ridprov med mycket bra resultat, nu kände jag igen min Indra. Röntgenplåtar togs på båda haserna vilka inte visade på några förändringar. Skönt, med faktum kvarstod fortfarande att där finns en inflammation. Behandling med antibiotika och sen hemgång med ordinering att Back On Track-skygg ska bäras nattetid på höger has. Aldrig tidigare varit med om att en veterinär ordinerat det, cool! Vila 5 dagar, sen skritt 40min. rakt fram och återbesök den 22 dec. Känns otroligt tråkigt att stoppa sprutor i min fina häst som aldrig tidigare behövt det men nu håller vi tummarna att det är något tillfälligt och att hon snart är fräsch och fin som vanligt.

 

Säger inget mer än att Lexander kommer hem den 17 dec. JIPPI!!!!!


RSS 2.0