Tävling planerad.

Tackar som frågar, programridningen för Herr Svalling gick riktigt bra! Han uttalade ett starkt gillande angående min sitts till att börja med. Alltid kul att höra och som han sa, en bra sitts får domarna på bra humör från första stund. Kommentaren på programmet blev; ett stadigt, snyggt travprogram  och ett galopprogram som behöver bli lite mer ”showigt”. Jag måste helt enkelt våga mer i galoppen. Visa mer gest i bytena och rida med mer självförtroende. Den totala procenten hamnade någonstans runt 69%! Känns helt ok med tanke på att första meetinget är bokat och klart. Skulle sitta fint med en liknande ritt då. Den 1-3 april bär det nämligen av till Högbo ridklubb, utanför Gävle för att visa oss på styva linan. Ser verkligen fram emot att äntligen få dra igång tävlingssäsongen 2011. Att jag och mammsen dessutom ska dela boende med 2 av våra klubbkamrater kommer inte göra det hela tråkigare precis. Ska bli så kul! Men rackarns va dyrt det är med tävlingar över flera dagar. 2850 kr. får jag betala för boende, box samt anmälningsavgifter. För de pengarna får man ju en sista minuten, 1 vecka till Grekland för tusan! Men det är det helt klart värt. Jag har börjat sälja lite saker på blocket som inte används och pengarna som kommer in går direkt till tävlingskontot. Kanon i dubbel bemärkelse, jag blir av med massa saker som jag retar mig på samtidigt som dom finansierar mina tävlingar!

 

Nu har Lexanders inkörning dragit igång (dragit igång, shit vad fyndigt) och det går ju strålande. Idag spände vi för ridhussladden bakom honom. Första gången han drar något någonsin och han spatserade raskt på framåt med spetsade ören och vipps så var underlaget slätt och fint. Mitt fina, snälla busfrö! Nu startar jakten på en rockard. Innan sommaren kommer är han världens finaste körhäst. Ska bli så mysigt att packa picknick korgen och ge sig iväg med vagnen en solig dag på semestern.


Programridning

Idag står det programridning på schemat. Och det är inte vem som helts som sitter bakom domarbordet för att granska mig och Indra med kritiska ögon. Det är ingen mindre än Gustav Svalling, internationell Grand Prix domare som bland annat var med och dömde VM i Las Vegas 2009. Programmet vi ska rida är FEI Prix S:t George. På genrepet för Emma gick allt riktigt bra. Emma tyckte det såg stabilt och säkert ut. Förut har man haft andan lite i halsen för man vet inte när bubblan ska pricka och Indra balla ur, men nu känns det enkelt och som sagt, säkert. Hoppas självklart att det ska gå lika smärtfritt idag och att han har något snällt att säga efteråt. Indra har känts lite stressad under veckan men hon brukar trivas på Södertälje Riklubb (där vi ska vara idag) så jag hoppas att hon ska njuta av att visa upp sig som hon brukar göra. Jag känner mig dock mer nervös än inför en riktig tävling och det vat jag inte brukar gynna Indra men det är svårt att göra så mycket åt. Oftast brukar det kännas bättre när jag kommit upp på hästen och man vet att man har bra med tid på sig så att man i lugn och ro kan värma upp.

Ska försöka tvinga ut Claes så han kan filma. Det skulle vara kul att se hur det ser ut efter att ha hört vad Gustav har att säga. Mamma ska sitta och skriva så min vanliga fotograf är upptagen med det.

Håll tummarna!

Gustav Svalling i egen hör person.

 

Vill passa på att skicka ett stort grattis till Mammsen som fyller år idag. Grattis Mamma!


Nya inköp

Ja, den här månaden börjar pengarna verkligen tryta men det har blivit en hel del välbehövliga inköp också :)

En ny ridhjälm kändes som en klart vettig investering. Tänkte först köpa en billigare hjälm men kände sen att är det något man inte ska snåla på så är det väl hjälmen. Så det blev tillslut precis den hjälm jag ville ha, en Charles Owen Wellington Classic. 
Nu när jag har 3 hästar att rida tar det lite för mycket tid att linda alla hästarnas ben inför varje ridpass (något som jag egentligen föredrar). Men då hittade jag de här skydden och dom kändes som ett bra komplement till lindningen. Catagos "dressyrskydd", har haft dom i 2 veckor nu och är riktigt nöjd! Mina är dock bruna.Kände att mina fötter blev misstänkt blöta i mina ridskor, vände på dom och jo då, sulan på båda skorna hade spruckit. Så det blev till att skaffa ett par nya för det är inte kul att rida med blöta fötter. Ett par jodphursskor från Horka blev det.


Stigbygeln hade dom de här super härliga paddarna till specialpris och jag var bara tvungen att prova dom. Den lilla svarta remsan är en ledad magnet som gör att padden hålls på plats bättre medan man lindar. Hur bra som helst! Märket är förstår Schockemöle :)

RSS 2.0