Klänning

Det är kul när man hittar små butiker i sitt närområde som man inte hade en aning om fanns. Hittade en hemsida till en sådan butik som heter Many thing och ligger utanför Nykvarn där dom säljer så där härligt lantliga saker till hemmet, men även smycken och kläder. En sån där "vit affär" ni vet, som har alla dom där sakerna som man önskar att man hade hemma, man skulle nästan vilja bo i butiker för det är precis så man drömmer om att lyckas inreda sitt hem. Jag har inte lyckats besöka butiken än men på deras hemsida har jag hittat en klänning som väckt mitt måsta-ha-begär till bristningsgränsen. En sån där klänning som jag ska ha på mig varje gång jag skrida fram i morgon dimman i skogen bakom Aldal, ni vet.

Jag vet det händer aldrig men jag måste nog ha den i alla fall och här kommer en bild på den

kajsa dress grey

Bottennapp.

Det är verkligen vad man kan kalla helgens tävlingar. Det ända jag och Leja lyckades åstadkomma var mitt sämsta resultat....någonsin.
Får flashbacks från mina tidiga år på tävlingsbanorna, när man alltid fick börja nerifrån för att hitta sitt namn i resultatlistorna. Tråkigt :(

I lördags var det 30 grader varmt och tropisk luftfuktighet någon som inte direkt gynnade mig och Leja vars stora problem är framåtbjudningen på banan. Resultatet blev såklart därefter. Leja var så trög att jag fick banka likt en ridskoleunge för att överhuvudtaget få henne att galoppera, inte så roligt. Det ända positiva vi tar med oss från den starten var att domaren trotts allt gav oss en 7:a på gångarterna, alltid något.

I söndags var väderförhållandena helt optimala. Så där 15-17 grader, mulet och lite vind. Leja kändes mycket bättre än på lördagen. Fick gå på henne lite på framridningen men efter det kändes hon riktigt bra, nästan lite på tå på ett positivt sätt. Allt frid och fröjd under programmets första halva tills en gammal farbror sticker in huvudet och kikar runt sargen precis där vi ska passera. Leja blir fullkomligt livrädd och vägrar sen passera det hörnet samt är allmänt ovillig att gå ner till kortsidan där domaren sitter. Såklart resulterar det i ett flertal mer eller mindre helt ogenomförda moment och vi slutar sist i klassen.

Farbrorn på bilden har inget med händelsen att göra.

 


Skulle ljuga om jag sa att det inte känns motigt just nu. Det är verkligen inte min tur i år. Till helgen ska dock både Indra och Leja starta i Mariefred. Jag har inga som helst förväntningar på att det ska gå bra, men det känns ändå skönt att inte sluta vårens tävlingar med helgens resultat i ryggen. För nu kan det väl knappast gå sämre......eller?


Wibohammarcup...

...går av stapeln nu i helgen på just Wisbohammar. Leja och jag ska dit och förhoppningsvis visa upp oss från våran bästa sida. har blivit en del förändringar i ridningen av henne nu på sistone men jag hoppas att det bara kommer leda till det bättre. Håll tummarna!

Indra skulle också varit med men jag valde att stryka henne i samma veva som tog det definitiva beslutet att sälja henne. Kände mig inte det minsta sugen på att dra på mig fracken och starta henne till helgen. Nu när det gått ett tag och tanken på att hon ska iväg har fått gro in i mig känner jag ända att det nog hade funnits ett visst nöje i att starta. Inte minst för att jag behöver ha ett mål med ridningen hela tiden. Tappar lite motivationen om jag inte har något att sträva efter. Men jag ska fortfarande starta både Indra och Leja på fredag och bara Indra på lördag i Mariefred nästa helg, så det kanske räcker med 5 starter på 2 helger.

Prinsessan Leja springer fint <3


Nästa vecka jobbar jag som vanligt men sen är det äntligen dags för...

...SEMESTER!!!

Ska bli obeskrivligt skönt. Kommer bli en bilresa med hela lilla familjen (jag, Claes och Lego) för att utforska Sveriges nordligare breddgrader samt en liten tur för att tjuvkika lite på Kungariket Norge, med Narvik som mål. Har beställt en bok som heter "Upplev Sverige - En guide till upplevelser i hela landet" hoppas att den ska vara till hjälp när vi planerar vår tripp, men sevärdheter och gårdsbutiker som man inte får missa om man ändå har vägarna förbi.

Upplev Sverige - En guide till upplevelser i hela landet

Sen får vi se vad resten av semestern har att bjuda på. Hoppas få till en paddelutflyckt med S och N som vi gjorde sommren 2009, det va makalöst mysligt.


RSS 2.0