C-tränarutbildning del 2.

Imorgon är det dags för mig att gå del 2 av min C-tränarutbildning. Den här gången kommer vi hålla till nere på Flyinge så jag sätter mig på tåget redan i eftermiddag för att hinna ner i tid. Ska bli kul att äntligen kommer ner och se hur det ser ut där, skäms nästan över att säga att jag aldrig tidigare varit på Flyinge trots mina ca. 20 år inom ridsporten. Men nu är det dags och jag hoppas att det inte blir sista gången.


 


Jag och Claes var tillsammans med mina föräldrar och tittade på ett jättefint hus ute i Taxinge igår. Ett hus som jag personligen skulle kunna flytta in i imorgon om jag fick. Claes var dock lite mer skeptisk och tyckte att det var för mycket pengar. Det positiva i kråksången är dock att han gick med på att låta mäklaren komma hem till oss och hjälpa till att värdera det hus vi bor i idag. För mig känns det som ett stort steg i rätt riktning även om vi inte kommer kunna köpa just det huset vi tittade på. Jag har länge velat flytta men inte riktigt fått Claes med mig, så nu kanske det äntligen är så att vi långsamt börjar dra åt samma håll :)


Svullet knä :(

Prinsessan Leja har ett svullet höger framknä och är även lite varm. Har aldrig hänt förut att hon varit svullen eller så, någon gång ska väl vara den första antar jag. Hon är inte det minsta halt så jag är egentligen inte så orolig men på lördag kommer Emma och ska ha träning för oss så det vore typiskt om jag inte kunde vara med då. Det händer så mycket ridmässigt med Leja just nu och träningarna är allt för sällan för att det är ok att missa ett tillfälle. Jag behöver verkligen all hjälp jag kan få för att berömma rätt beteenden hos damen. Känner mig ganska ofta frågande till om jag är på rätt spår eller inte. Planen är att engagera en tränare till i min och Lejas utveckling, en som finns lite närmare och som jag kan åka till mellan tillfällena med Emma. Jag behöver verkligen att någon guidar mig framåt för nu händer det saker som jag aldrig tidigare känt och som sagt är det bra eller dåligt det som händer?!

 

Försäljningen av Indra går mer än trögt. Just nu är det inte änns någon som ringer. Det är sannerligen inte lätt att sälja häst i dessa dagar. Jag vill verkligen att hon blir såld snart, känner varje gång jag rider henne att ”jag är färdig här”. Samtidigt som jag inget hellre vill än att hon kommer till helt rätt köpare vill jag inte heller ge bort henne, det har jag inte råd med. Men för varje månad som går så kostar hon ju en massa pengar också och det måste man ju ha med i beräkningarna. Får helt enkelt sätta ut en annons och be de som är seriöst intresserade att komma med ett bud så får vi se vart vi hamnar. Så vet du som läser det här någon som är på jakt efter en rosettplockare upp till MsvB klass be dom höra av sig till mig :)


Hopptävling :)

I söndags fick Leja leka hopphäst för en dag då vi deltog i SRKs div. 3 lag hos Djursholms Ridklubb. Höjden var blott 1,00m så trotts att vi inte tävlat hoppning på nästan exakt ett år hade jag rätt stora förhoppningar om att det skulle gå mer eller mindra bra. Tyvärr blev det mindra bra. I förklassen fick vi ett stopp på sista hindret, kombinationen. Ett stopp som Leja faktiskt får ta på sig, har ingen aning om varför hon stannade. I lagklassen kändes hon mer klar med vad vi egentligen var där för att göra och resultatet blev ett hinder ner, en rivning som jag helt tar på mig. Vi hade sjukt kul under dagen med hoppningens sköna tempo och trevliga lagkamrater. Laget kom tillslut 4:a och är klara för finalen om 2 veckor hos Bromma Ridklubb. Jag har anmält mig och prinsessan till förklassen och hoppas att vi även den gången får förtroendet att representera laget som en av lagmedlemmarna.

 

Väl hemma gick jag och mamma ner till familjen Perman Karlsson på Mellan gården för att kolla på deras nya strö, halmpellet. Såg riktigt bra ut och vi kommer snart prova själva hemma på Aldal. Är så galet trött på torven som skitar ner precis allt i hela stallet. Skulle kännas kanon om vi kan hitta något annan att bädda till våra guldklimpar med.

Hade föresten med mig Indra ner och passade på att ta en ridtur med Sophia och hennes vackra Svarta Fara, Latina Z. Alltid kul med sällskap när man rider ut, det gör vi om fler gånger.

 


RSS 2.0