Positiv medicin till Leja

Ja Lejas medicin och ledord genom all ridning nu mera heter positiv! Vi har hamnat i någon form av ond cirkel när det gäller programridning och Leja reagerar på sämsta tänkbara sätt, nämligen genom att sluta bjuda helt.
Så nu är det positiv energi, beröm i massor som gäller och programridning varje dag. Hon ska inte kunna missa hur skoj det är att visa upp sig i ett dressyrprogram och det är min uppgift att hon känner det. Hittills har den "nya" ridningen gått riktigt bra och jag har redan börjat märka en attitydsförändring hos damen. Varje skänkel som resulterar i en reaktion bakifrån och fram ger en regäl dos beröm.

Igår var det tävling och den positiva energin fick självklart följa med. Den här gången hade skänkeln ett värde även inne på banan vilket gjorde mig mycket glad. Dock vågar jag inte samla upp all energi jag lyckas skapa i rädla för att den ska försvinna, så domaren tyckte istället att hela travprogrammet var springit så poängen blev låga 58%. Lite väl snålt tycker jag men domaren vet ju inte om vårt problem och förstår därför inte heller varför jag driver henne till det höga tempot. Man måste börja med en förändring i någon ända och nu har vi gjort det. Jag tyckte att tävlingen var ett fall framåt och, kanske inte nästa gång, men snart kommer jag säkert våga samla upp energin och göra något riktigt bra av den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0