Inge flyt just nu :(

Ojoj nu var det ett tag sen det blev uppdaterat här. Under tiden har jag bl.a. hunnit gå C-tränarutbildningen del 4, vilket blev en uppgift med blandade känslor. Hittills har vi, tillsammans med hoppgänget, i stort sätt bara gått igenom grunderna inom ridningens ädla konst med fantastiska föreläsare och mycket exteriörprat. Nu var det dags för grenarna att gå skilda vägar och fördjupa sig i just sin del. Detta innebar bl.a. att hålla lektion för en hippologelev årskurs 2 medan Marianne Esseen satt och lyssnar, antecknar och sen när lektionen var slut ge feedback på det man, förhoppningsvis, åstadkommit. Kanske det läskigaste jag någonsin gjort. Fanns inga gränser för hur nervös jag var, i alla fall innan. När man väl var igång gick det rätt bra men sen var det ju otroligt nervöst att höra vad Marianne tyckte. Jag fick både ris och ros men mest ros och kände mig på det hela taget rätt nöjd och otroligt lättad efteråt.

Sen har vi en del bekymmer i stallet. Hovbölderna fullkomligt haglar över oss och vi har ingen aning om vad vi gör för fel! Har inte ändrat på nått. Hästarna är skodda som vanligt, vi är supernoga med att kratsa hovarna som vanligt, jag rider ut på samma vägar som valigt, hästarna står i samma hagar som vanligt och det är ju inte direkt lerigt ute! Indra hade en rejäl hovböld i trakten höger fram, som vi öppnade på Strömsholm den 19 jan. den har läkt fint och hon rids sen i fredags då hon fick på skon igen. Leja började halta i fredags och igår hittade hovslagaren, L8, en hovböld i bärrandskanten, utsidan höger fram. Hon fick tillbaka skon direkt och är så vitt vi kan se ohalt just nu men vi tror att bölden kommer vandra uppåt mot kronranden så risken finns att hon får ont igen. Robban börjad halta i lördags, blockhalt! Även på honom öppnade L8 en hovböld igår. Den här satt i tån vänster fram. Även hans kommer troligen vandra uppåt och eftersom L8 var tvungen att skära bort en del av tån får han gå utan sko ett tag fram över.
Men alltså vad är det som händer! Är det någon annan som har samma problem så säg gärna till. Vi har funderat så det knakar på vad det kan vara som orsakar detta men vi kan inte hitta någon uppenbar anledning. Våra hästar står på torv men jag har pratat med ett flertal personer och det verkar inte finnas någon koppling mellan torv och hovbölder. Hovslagaren har dessutom haft sina hästar på torv i 20 år utan några liknande problem och mamma pratade med en tjej som pysslar med trav och hon sa också att de haft sina hästar på torv under alla år. Pappa har dessutom ägnat stora delar av helgen till att googla på både hovbölder och torv och enligt en rad veterinärer finns det inga kopplingar däremellan. Det ända L8 kunde tänka sig var om vi fått ett parti torv som innehåller någon form av bakterie, men det måste ju fortfarande finnas ett hål i sulan för bakterien ska kunna ta sig in och en böld ska kunna bildas. Jag fattar helt enkelt ingenting!

Man blir ju en hejare på att lägga bandage i alla fall...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0