Magnettäcke!

Grevinnan av Aldal som även kan titulera sig som stallchef, verksamhetschef, trädgårdsmästare och min hästskötare, stallskötare, coach och framför allt min mamma har gjort det igen. Hon sätter ständigt hästarnas välbefinnande främst och den här gången resulterade det i att hon inhandlat ett alldeles eget magnettäcke, av märket Activo-MED till våra hästar. Hur coolt är inte det och vilka möjligheter till avslappning uppvärmning, nedtrappning och behandling av skador både akut och i förbyggande syfte ger inte det! Jag är mållös.

Täcket är alldeles nytt för oss och först ut att prova det blev Indra. Ett program på 20 min drogs igång och Indra såg helt klart ut att njuta. Stod helt still med sänkt huvud och gäspade både länge och mycket. När programmet var slut var det dags för stretch något hon inte hade några som helst invändningar mot. Kanon helt enkelt, kan en vilodag bli bättre?!

Sen var det dags för Leja. Hon fick ett kortare program eftersom hon skulle ridas. Ett Pre-warming program på 10 min. drogs igång och även hon såg ut att njuta. Väl inne i ridhuset kändes hon helt klart mycket mer igång från första stund. Förstå vad bra att slippa sitta och slita på en kall hästkropp utan kan hoppa upp när den redan är uppvärmd och mjuk. Det ger mindre slitage, förenklad uppvärmning och man kommer snabbare till det riktiga arbetet. Gissa om det här täcket kommer gå varmt i stallet på Aldal.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0