Gillar

I somras unnade jag mig ett par nya ridstövlar. Har långe önskat mig ett par bruna dressyrstövlar och under Strömsholstävlingarna slog jag till och beställde ett par bruna stövlar från Königs. 8 veckors leveranstid kändes som en evighet men när dom väl kom var dom väl värda att vänta på. Älskar att rida i dom! Kunde inte vara bättre :)


Kreativa kollegor

Att det finns måna flitiga själar på nya jobbet har jag märkt, men att de har en så kreativ sida när det gäller skapande här på Södra Djursjukhuset var mer än jag fått reda på. Tills nu :)

 

 

 

 


Helgen

Helgen har kommit och gått, helt otroligt fort går det. Känns som att det är måndag fredag hela tiden. Det senaste 2 dagarna har, hur som helst, varit rätt avslappnade. I lördags blev det ridning på morgonen då jag sovit över på Aldal för att slippa vara ensam på fredagskvällen när Claes var ute med jobbet. Resten av dagen gick åt för att förbereda inför middagen hos Tina och Fredrik på kvällen. Vi delade upp ansvaret för middagen så inte någon skulle bli tvungen att stå för allt. Claes tog hand om förrätten (gratinerad hummer), värdparet ansvarade för huvudrätten (Gösfile med potatis och rotfrukter och en super smarrig vitvinsås) och jag stod för efterrätten (Key Lime Pie). En super trevlig kväll men god mat och trevligt sällskap.

I söndags var det lite segt att komma igång då det blev rätt sent hos Tina och Fredrik kvällen innan. Men väl i stallet fick först Indra en skrittur runt lilla rundan (tar ca 40 min.) och sen åkta klippmaskinen fram och Lejas björnpäls åkte av (för andra gången den här säsongen). Hon är så otroligt snäll att klippa. Fick klippa hela huvudet utan protester, till och med på och i öronen, snäll toto :)

Här kommer blandade bilden från helgen.

Hund i påse :)

 

Mina nya fina raggsockor. 

 

Min Key Lime Pie, mumms!


Indra sätts igång.

Idag har den uppsuttna igångsättningen av Indra dragit igång. Förutom att det är otroligt nyttigt för mig att promenera så är det skönt att rida henne igen, eller i alla fall sitta på henne igen.
Det blev en lugn skrittrunda med Sandra på Leja som sällskap. Indra lunkade lugnt på som om ingenting och visade inga tecken på att vilja bralla iväg eller liknande. Man skulle nästan kunna tro att hon börjar bli gammal och förståndig. Men det håller nog bara i sig så länge det bara är gångarten skritt vi ägnar oss åt. Så fort bet blir galopp inblandat brukar det genast gå hett till. Indra älskar att springa fort :)

Sen kan jag meddela att min mobil numera är upplåst och helt fungerande, äntligen. Har nu bytt Pinkod och ska se till att den sitter kvar i minnet framöver.


Pinkod!?

Kan någon bara snälla berätta vad jag har för Pinkod till mobilen eller just det nu behöver jag puk-koden. Jag bestämde mig igår för att starta om mobilen men hade helt glömt bort pinkoden. Och det upptäckte jag inte förrän det var dags att starta mobben igen. Och ja, jag har provat 3 gånger nu och behöver därför puk-koden. Och nej jag hittar inte plastkortet som simkortet sitter fast på när man får det.
Den här händelsen har förstört hela min dag. Var inte ens på humör för att rida idag pga den förbannade mobben. Tänk att ett så litet skit bekymmer, ett totalt banalt i-landsproblem kan påverka en så att hela dagen blir förstörd. Red i alla fall Leja i ridhuset och hon går verkligen bra just nu. Vi kommer framåt vid varje ridpass känns det som. När jag väl satt och trimmade på prinsessan kunde jag inte tänka på något annat men väl på marken kom det dumma mobbe-problemet över mig igen. Får ta mig till en Telia-butik imorgon och lösa det här. Kan inte låta en förbannad kod få förstöra en hel dag till.

Nu har Lego och jag borstat tänderna och ska kryper ner i sängen och hoppas på att i-landsproblemet har löst sig av sig själv tills vi vaknar...


Helgledig

Efter att ha jobbat hela helgen är det idag dags för en ledig dag. Jag har sagt det förr men säger det igen, finns det någon bättre dag att vara ledig på än just måndagar. Claes jobbar natt så även han är ledig. Då slår vi till på lång lyxfrukost. Passerar IcaMaxi under morgonpromenaden med Lego och köper på oss massa gott. Så nu ska vi hem, göra egna räkmackor och kolla på film. Bra start på veckan!

Lego väntar med spänning på vad husse har med dig från affären :)


Halloweenfest

Igår var det halloweenfest på Aldal. Självklart höll vi till i Albar som den här gången var utrustad med en riktig bartender som hade knåpat ihop en gedigen lista läskiga drinkar. Det var allt från clowner och vampyrer till präster och självaste döden på plats. Stämningen var på topp och festen höll som vanligt på långt in på småtimmarna.

Dr. Flinkenstock stod för forskningen bakom bardisken.


Lego hos tandläkaren

Det finns en hel del fördelar med att jobba på djursjukhus som djurägare. En veterinär är aldrig långt borta när man behöver en för någon fråga eller behöver ett utbildat öga för att kika på något. Idag tog jag tillfället i akt och lät Lego genomgå en munsanering och allmän koll av munstatusen. Absolut behövligt då han hade en del tandsten men tandsköterska informerade mig även om att det finns lite början till tandlossning i överkäkens framtänder. Klart inte så kul att höra men eftersom undersökning gjorts innan problem uppstått så kan jag med hjälp av tandborstning hjälpa min prins att få behålla sina tänder. Så nu är munnen ren och fin från tandsten så nu ska här borstas flitigt!

 

 

Så här ser det ut när man ska skrapa tandsten...hua!

 

Och så här trött blir man efteråt <3

 


Vinter outfit

Nu har täck-kjolen och den matchande jackan från Uhip kommit. Sitter som en smäck och jag är galet nöjd. Vintern, jag är redo!


Kundkväll

Ikväll va det kundkväll på en jätte härlig butik som ligger utanför Nykvarn. Den heter Many Things och har mode för båda unga, lite äldre och även en del inredningsprylar. Butiken ligger mitt i skogen bredvid ägarnas bostadshus. Härliga människor och en familjär känsla. Jag, mamma, Sandra och Pia shoppade loss en hel del, alla hittade riktiga guldkorn som fick följa med hem. Det bjöds på chokladpraliner och förfriskningar, riktigt mysigt helt enkelt. En bra avslutning på en ledig dag.

Kan vart rekommendera den här affären. Gå in på www.manythings.se så finns ett utkast av sortimentet i deras webbshop.


Återbesök

Då är vi klara med Indras återbesök. Hon ser mycket bättre ut och har i stort sätt ingen som helst reaktion på böjprov. Finns dock lite kvar vid longering i vänster varv. Hon är nu ombehandlad i bakknät, ska vila en vecka på behandlingen och sen så sakteliga sättas igång under ryttare. Ska bli skönt att åter få aktivera henne, hon är ju en rätt rastlös själ som vill ha och behöver stimulans.

Indra i hältgången på Strömsholm.


RSS 2.0