Kvällsjobb

Japp idag ska det jobbas kväll. Har precis ätit upp min sallad och sitter nu och vilar upp mig inför att bossa i receptionen fram till 21.30.

Var ute och tog hand om de stora djuren på förmiddagen. Indra fick en promenad och Leja ett lösgörande arbete i ridhuset. Rätt skönt att jobba kväll ibland faktiskt. Speciellt så här års då det blir mörkt så tidigt för då får man ju rida i dagsljus även någon dag i veckan och inte bara på helgen.

Slängde in vinterdäcken i bilen innan jag åkte hemifrån imorse och stannade till på Bilisten på väg hem och lät dom byta åt mig. Sjukt smidigt! Det tog max 5 min. man fick visserligen betala 250:- men det va det lätt värt. Som sagt 5 min. och sen var det bytt och klart. Nu är jag och Hondan redo för vintern :)Resumé

På förfrågan kommer här en kort sammanfattning om vad som hänt sen bloggen slutade uppdateras.
 
Inda blev det ju en liten uppdatering om igår så henne lämnar vi så länge.Kommer tillbaka till henne efter torsdagens återbesök på Strömsholm.
 
Aquileia har börjat sköta sig riktigt bra både hemma och på tävling. För 2 veckor sedan var vi iväg och red en MsvC:1 och lyckades skrapa ihop 65,5% och hamnade på en 10:e placering av 38 starter. Inte alls illa och det var så kul att äntligen känna lite framgång med damen.
 
Lexander är faktiskt såld! Efter att ha blivit helt nerringda när annonsen på honom låg ute så kom en supergo tjej vid namn Emma från Dalarna och kärade ner sig i min prins. Kort därefter hämtade Emma hem honom och efter att ha gått igenom en veterinärbesiktning med beröm godkänt är han nu Dalahäst på heltid. Känns fantastiskt bra, trodde faktiskt aldrig att det kunde kännas så bra att sälja en häst. Önskar dom självklart all lycka till i framtiden.
 
Lego lever och frodas. Busar runt som vanligt och har varit iväg på en del agilitytävlingar med blandat resultat.
 
Sen har det ju hänt en hel del andra saker också. Jag har (tillsammans med 2000st. andra) blivit av med mitt jobb på AstaZeneca. Fick dock ett nytt jobb som Djurvårdare på Södra Djursjukhuset illa kvickt. Har jobbat där i exakt 6 månader nu och har otroligt mycket att lära och behöver ingen godnattsaga för att somna om kvällarna.
 
Sen lyckades jag bli sparkad i huvudet att Leja i början av Maj. En spark som resulterade i 5 frakturer runt vänster ögonlob, ett snyggt ärr i pannan men synen klarade sig turligt nog bra. Som om inte det var nog hittade man en tumör i huvudet på mig vid röntgen av skallbenet. En tumör som växer ur hjärnhinnan, sitter inne mellan hjänhalvorna och är 2 x 3 cm ungeför. Den är godartad men kommer att växa och måste opereras bort så småningom. En ny röntgen ska göras under vintern och efter det så bestäms när den operationen blir av. Tänker inte skriva vad jag känner, orkasr inte riktigt det. Kan nog inte änns uttrycka mina känslor i ord när jag tänker efter.
 
Det har hunnit hända mycket under de här 9 månaderna som bloggen legat nere. År 2012 är mitt hittilla absolut sämsta levnadsår och jag hoppas att det kommer föbli så. Vill inte uppleva ett sämre. Men det ska man väl inte hoppas på antar jag. Om det nu blir operation i vår (som är ev. sagt) så kommer väl inte 2013 bli så mycket bättre antar jag.
 
Jag försöker leva här och nu och inte tänka så mycket på det jag inte vet elle inte kan påverka, men ibland känns det tungt. Håller tummarna för att turen snart vänder och vet att det kunde varit mycket värre.
 
Här en bild på mig på sjukhuset dagen efter sparken...
 
 

Indra

Indra har som en del kanske redan vet dragit på sig någon form av svaghet i höger bak (knä tror vi). Hon är undersökt på Strömsholm ett flertal gånger och nu på torsdag ska vi dit på återbesök. Sedan senaste besöket har jag promenerat med henne för hand och nu ser hon riktigt bra ut, så nu hoppas jag på att få börja rida igen efter återbesöket.
Idag var ju vädret mindre skoj och dessa dagar känner man sig lite extra lyckligt lottad som har tillgång till ett eget ridhus. Indras promenad fick helt enkelt ske under tak. Inte helt skoj att bara gå runt runt men jag livade upp det hela lite med att köra travintervaller längs långsidorna. Nyttigt både för Indra och för mig :)

Hon ser inte superkul ut just nu men om jag bara får komma upp i sadeln igen kommer säkert både muskler och kondition snart tillbaka.Impulsköp!

Har länge spanat in Uhips täck-kjolar anpassade för bla ridning. Nu kunde jag inte hålla mig längre. Har precis beställt båda kjol och jacka i, håll i er nu, TURKOST! Jag som alltid smälter in i naturen med mina bruna kläder ska nu träda fram ur skuggorna i en helt turkost outfit. Såg en tjej på senaste tävlingen som hade just detta kit på sig och blev så avis. Nu kan jag knappt vänta tills paketet dimper ner i lådan hemma :)


Nytt försök

Gör ett nytt försök att dra igång bloggen. Satt och läste lite gamla inlägg och kände hur kul det var att gå tillbaka och uppleva "gamla minnen" på nytt. Hoppas att de som tidigare följt min blogg hittar tillbaka och fortfarande uppskattar att läsa det som berättas här.

Bloggens omstart blir med ett inlägg om mitt fadderbarn. Min kära bror och svägerska fick i somras en liten dotter som igår under namngivningen, fick namnet Tilda Alice Brita Lundsgård och jag skrev på ett bevis om att jag accepterar min roll som fadder. Det var en känslosam dag för Tildas stolta föräldrar och närmsta anhöriga. Det lilla livet skötte sig exemplariskt under hela tillställningen och somnade sen (efter en kortare gråtattack av trötthet) i sin vagn. En lyckad dag med många fina ord till Tilda att ta med sig på livets resa. Jag läste bla en dikt som går så här;

Att få ett litet fadderbarn
är en gåva och en ära
att man är betrodd
att stå ett annat liv så nära.

Man länkat till varandra
med ett kärleksfullt band
så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett fadderbarns liv man följer
av omtänksamma skäl
för man har fått i uppgift
att se till barnets väl.

Och även i det tysta
finns det alltid kvar
att man känner något särskilt
för det fadderbarn man har.


RSS 2.0