Valborg

Jaha, Valborg alltså. Många här på jobbet pratar glatt om middagar de är bjudna på ikväll och själv ska man stå med ett glatt humör i reception på Södra Djursjukhuset, hm.
Men vad är väl en bal på slotten. Valborg är väl ändå inte så mycket att fira.
Hur som haver så är det dags att ta på tävlingskläderna igen imorgon. Och tidigt blir det vill jag lova. Har fått starttid 8.30 uppe i Solna, så det vill till att ställa klockan på 4.30. Sover över hos föräldrarna inatt och sparar i och med den in i alla fall några minuters sömn. Ringde tävlingen igår och frågade om det inte fanns någon sen strykning i klassen jag kunde hoppa in på men jag var inte ensam om att ha ställt den frågan precis och de hade inte heller fått speciellt många stukningar. De skulle se vad de kunde göra och definitiva startlistor kommer upp under kvällen. Håller tummarna för att jag har fått halka ner några steg i startlistan. Det blir ju så lång tid att vänta på prisutdelningen annars menar jag :P


Emma-träning

Emma var idag på plats på Aldal där hela 8 ekipage drillades i dressyrens ädla konst. Några av hästarna var, när de kom, snart till salu enligt deras ryttare. Men efter att allihopa överträffat sig själva på träningen åkte samma ryttare hem med ett leende på läpparna och med en häst värd sin vikt i guld och absolut inte till salu i transporten.

Själv var jag sist ut. Leja var visserligen inte till salu innan träningen, men var det verkligen inte efter. Vilken kämpe hon har blivit! Jobbar på och sliter hårdare och hårdare ju mer man ber om utan att tröttna det minsta. Hon är verkligen stark nu och tycker nog själv att hon är väldigt duktig också. Fina prinsessan.
På onsdag är det dags för tävling igen. Men den här gången lämnar vi Indra hemma ;)
Till Solna far vi för att delta i MsvB:2. Tidigt blir det också, startar redan kl. 8.30. Jobbar dessutom kväll dagen innan så det blir inte många timmars sömn inte. Men men, sova får man göra när man blir gammal :)


Förmiddag i stallet.

Helgjobb i helgen igen, ledig torsdag alltså. Började dagen med en ridtur i solen tillsammans med bästa Sandra. Visst, kallt fortfarande men som sagt SOL!

Mitt på dagen kom Sverker förbi för att gå igenom damerna mina. Har inget att klaga på på någon av dom, men vill ju såklart att det ska fortsätta så så lika bra att gå igenom dom innan nått inträffar. Sverker hittade lite snedheter hos både Leja och Indra, lite mer hos Indra. Inget alarmerande men självklart bra att åtgärda. Dom är dock sneda åt olika håll så inget ryttarrellaterat alltså, jag kan rida på som jag gör. Indra ska få en omgång till om sådär 10 dagar för att följa upp att snedheten, Sverker åtgärdat, inte kommer tillbaka.
Sverker är verkligen otroligt skicklig. Han känner minsta lilla oliksidighet, svaghet etc. Nålarna sätts ut med stor precision och sen tänjer han och rätar ut medan hästarna själva hjälper till. De formligen sträcker ut medan han supportar och visar vägen. Makalöst :)
Imorgon är vi ordinerade skritt men sen är det bara att tuta och köra igen.


Dagen efter.

Ja idag är det dagen efter första april och vilken dag sen. Den sköna känslan efter gårdagens vinst dröjer sig fortfarande kvar. Startade dagen med att skritta loss prinsessans trötta muskler. Fast ärligt talat verkade hon inte så trött, men nog måste det kännas i kroppen efter helgens träning inför, samt tävlingsdagar.
En vinst är ju självklart en så otroligt skön känsla. Men snart börjar uppladdningen för nästa start och då kommer det självklart finnas en press att man ska prestera. Men det är något jag bara måste försöka slå ifrån mig. Jag får bara inte hamna i det där onda hjulet som jag och Leja befunnit oss i under en längre tid. Nu när vi äntligen hittat tillbaka till glädjen och det hjärtliga, ärliga berömmet måste jag fortsätta rida kravlöst och helt utan förväntningar. Lättare sagt en gjort efter gårdagen som jag gärna skulle uppleva igen. Men det ska gå och om det inte går lika bra nästa gång så ska det inte bli något depp för det. Jag vet ju att vi kan :)


Stand up for the champion...

...var precis vad dom spelade i högtalarna för ett par timmar sedan när Leja och jag kom i ridhuset på Vällingby Ridsällskap efter att ha vunnit MsvB:4 klassen! Och nej det är inget aprilskämt även om jag själv ganska länge trodde det efter att ha hört mitt och Lejas namn ropas ut som vinnare. Lejas debut i MsvB:4 och vår mycket prydliga ritt belönades med hela 67,61%, 2% mer är 2:an!!! Helt galet! Jag är så överjordiskt glad och det fina av allt är att det inte ens gick så mega bra, vi kan MYCKET bättre :)
Vet inte vad det var som gjorde att det gick så bra idag. Kanske var det gårdagens uppvärmning i MsvC:1 med det blygsamma resultatet 59% som gjorde det. Inte ens framridningen idag gick särskilt bra, Leja kändes trött och inte alls taggad. Men skit samma! Orkar inte analysera det nu utan nu vill jag sjuka ner i soffan och bara njuta :)

Föresten måste jag bara berätta vad domaren skrev som slutkommentar. "Lydig, välutbildad häst, god ridning".
Vem är det som har utbildat denna lydiga häst då? ;)

 

 

 
 

Påskafton

Påskaftons morgon inleddes på allra bästa sätt. Nämligen genom att frukosten packades ner i en ryggsäck och sen begav vi oss ut i det fina vädret. Ner till Måsnaren bar det och ut på isen. På läsidan av en ö, mot solen, slog vi oss ner på en stenhäll. Där låg vi och slappade likt två knubbsälar på land. En härligt avslappnad start på dagen.

Sen vankades det påsklunch med Svärmor och Anna-Greta. Det blev grillat istället för traditionell påskmat. Mums!

Nu har hästarna motionerats samt Leja tvättats och alla saker har packats. Imorgon står det nämligen tävling på schemat :)
Till Botkyrka närmare bestämt, där jag och prinsessan ska ta oss an MsvC:1. Ett program vi borde klara av i sömnen och det hoppas jag att vi kommer göra också för på måndag är det äntligen dags för Leja att debutera MsvB:4 :D


RSS 2.0