Uteritts premiär.

I helgen var det uteridnings-premiär för mig och Acke. Snälla Kerstin som står uppstallad hos oss ställde upp och hängde med på sin 29 år gamla valack Bill. Det är verkligen ovärdeligt att ha med ett stabilt stöd när man ska ge sig ut på en unghäst. Acke skötte sig super! Med stora ögon och spetsade öron traskade han på riktigt bra. Ett par gånger blev omgivningen lite väl läskig och då var det skönt att kunna krypa in bakom Bill för att söka skydd. Vi höll oss till skritt den här helgen men till nästa helg ska vi nog våga oss på att växla upp något. Håll i hatten :)


Busig 3-åring.

Någon sko har vi inte lyckats få på än. L8 som skor mina hästar har inte haft tid men på lördag kommer hon och skor då om Acke runt om. Lika bra då det ändå snart är dax och hon hade lite knapert med tid de närmsta veckorna. Trotts avsaknad av sko blev det ridning igår. Acke börjar bli pigg och otålig av att stå så för att han inte ska börja motionera själv blev det ridning istället. 
Han skötte sig fint i traven så jag gav honom en liten skrittpaus innan galoppjobbet. När jag sen skulle komma igång igen gick han emot skänkeln och ville inte alls jobba mera. Då detta beteende inte tolereras knackade jag till ganska ordentligt med sporren varpå Acke for fram och iväg i någon sorts gunghäst-bocksprång ett helt varv på volten! Jösses, inte riktigt berädd på den reaktionen! Men när vi sen åter var överens om vem det var som faktiskt bestämmer gick det hur bra som helst. Blir det inte värre än så där tycker jag bara det är kul att killen har någon egen vilja. Lite fighter i honom vill man ju ändå ha :)

Han är bra söt!Fina Acke.

Ridningen har bedrivits med ett stort leende den här helgen. Aktuell, eller Acke som vi kallar honom, har visat sig vara ännu trevligare än vi vågat hoppas. Han är pigg, vaken och nyfiken men utan att bli het eller stressad. Han känns positiv och villig att göra rätt. Jag är en otroligt glad tjej med andra ord :)
Det här kommer bli riktigt bra, det ska bli galet kul att få arbeta och utvecklas med den här killen. 
Idag hade han lyckats trampa av sig en framsko så just nu håller både jag och mamma på att försöka hitta en hovis som kan slå på den. Jag vill ju åka upp och visa upp honom för Emma i helgen. Måste få på dojan nu!

Hittade den här bilden på Aktuell på förra ägarens FB-sida. Fina fina killen <3
Några foton i alla fall.

Har fortfarande inte lyckats ta några riktigt bra foton på Aktuell men här kommer några (med täcke visserligen). Idag har han bara fått chilla i hagen och kännt in atmosfären. Imorgon SKA jag rida, kan knappt hålla mig en sekund till :)RSS 2.0