Välkommen Acke!

Nu är han installerad i sin box och vi välkomnar i och med det Acke som ny medlem av Team Aldal. Så otroligt roligt och spännande! Han har tagit hela dagen med ro, fått genomgå böjprov för första gången, blodprov, gastroskopi, röntgen etc. Veterinär Johan Lenz har gått igenom honom efter alla konstens regler och kunde efter det konstatera att det var en frisk häst vi hade framför oss :)
Hemresan kändes ganska lång men Acke har stått som ett ljus hela vägen. Nu ska vi i lugn och ro lära känna varandra under vintern innan något annat blir planerat. Men självklart längtar jag efter att få jobba ihop mig med min nya kamrat. En sak i taget!

Ska ta bilder jag lovar. Det var så mörkt när vi kom hem så ni får ge er till tåls tills imorgon. 
Kommer somna utan vaggvisa idag ;)

LYCKLIG!!!


Spänningen stiger.

Nu börjar det bli riktigt spännande. Inatt ger vi oss nämligen iväg mot Skåneland än en gång och den här gången är det för att veterinärbesiktiga Aktuell. Om han går igenom som han ska kommer vi lasta in honom i bussen och bege oss hemåt så snart som möjligt. Så imorgon vid den här tiden kan det stå en ny häst här i stallet på Aldal. Fjärilar i magen är bara förnamnet, mer förväntansfull än så här har jag aldrig någonsin varit tror jag! Så håll tummarna nu allihopa så lovar jag att uppdatera då snart vi har något att avslöja :-DIndra är nyklippt.

Blev en ganska sen klippning av Indra i år. Hon går ju inte riktigt på högvarv så det har inte riktigt varit prio. Men nu har pälsen vuxit sig så lång att vi inte ens kunde ge oss ut på en normal uteritt utan att hon kom hem helt svettig. Alltid lika skönt när pälsen är borta, lättare att hålla rent, mindre svettig och sen tycker jag att hon alltid blir så otroligt blank efter första klippningen. Vi får se om jag behöver klippa henne något mer den här vintern. Hon sätter inte så fantastiskt mycket päla och nu när jag lyckats vänta så här länge kanske pälsen inte kommer växa så mycket mer. Vore ju strålande! Jag gillar egentligen att klippa men det tar lite väl lång tid då jag är extremt nogrann. Klipper dessutom hela hästen och då menar jag HELA! Från hovar till öron, ja till och med i öronen. Lämnar endast en platta under sadeln. Indra är så fantastiskt snäll. Hon står så tålmodigt och väntar medan jag noga klipper mig fram. Till huvudet och öronen lånar jag Jannikas lilla klippmaskin som är skaddlös och som inte låter så mycket. Vi kompar klippmaskiner, hon lånar min stora och jag lånar hennes lilla. Himla bra :)
Hur klipper ni era hästar? Har ni några bra klipptips att dela med er av?
 Veterinärbesiktningen nästa!

Nu kan jag avslöja lite mer om vad jag egentligen hittade under min och mammas helg nere i Skåne. Som jag nämnde tidigare fann jag inte en utan två intressanta hästar som dessutom står i samma stall, men under olika ägare och utbildare. Beslutet om vilken av dessa pärlor jag skulle gå vidare med och skicka på besiktning var sannerligen inte lätt. Jag har tittat på filmerna hur många gånger som helst, pratat med Emma i timmar, ringt veterinär och försäkringsbolag, våndats och velat, legat sömnlös, ja till och med gråtit! Men nu har jag bestämt mig och det kunde inte kännas mer rätt. Nu är det självklart en omfattande veterinärbesiktning med röntgen etc. som står emellan mig och min, förhoppningsvis, blivande stjärna. När besiktningen blir av vet vi inte riktigt än. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge. Nog om det, nu kommer lite info om Aktuell "Acke" som han heter :)

Valack
Född 2010
173 cm. 
e: Lordanos - Arpeggio
Hoppstam faktiskt! Hans mamma har lämnat 4 godkända hingstar redan!

Han är en super cool kille med bra go' utan att vara het. Helt brun utan minsta tecken :/
Han ger en fantastisk ridkänsla och är mycket väl framme för sin ålder. Man glömmer lätt att han bara är 3 år när man sitter och rider. 
Inget ska tas ut i förskott såklart. Men jag hoppas verkligen att han går igenom och att jag snart får lasta ur honom på Aldals stallplan :)
Provridningshelg i Skåne.

Då har en super rolig helg passerat. Jag har nog hittat min nya hobby! Att provrida fina hästar är bara SÅ roligt :)
Vi har nog fått 15 hästar presenterade för oss denna helg och jag har väl ridit ungefär 10 st. av dom. Vi har skådat med våra kritiska blickar, ställt 100 frågor, längt tyglar, kortat tyglar, ridit på framåt, försökt samla och flytta, för att inte tala om att anteckna! Trodde aldrig att jag skulle säga det här redan, men jag har hittat inte en utan två tänkbara valackar som skulle kunna få flytta in på Aldal. Nej jag kan inte köpa både även om jag mer än gärna skulle vilja det. Tänk att ha två så fina kusar i sitt stall! Nej så kommer det inte att bli. Jag ska ta mig upp till min tränare Emma för att ventilera, diskutera, väga för och emot och så vidare. Jag vet redan att hon gillar båda kandidaterna skarpt. Frågan är vilken som är det bästa, smartaste valet. Jag vill inte berätta så mycket mer om hästarna just nu men jag lovar att komma med mer info så snart något är på gång på riktigt :)

Skriva skriva skriva...

Snygg!


Se så snäll jag ser ut. 

Det är mycket som ska dokumenteras :)

En 2-åring hos Andreas Jönsson var en av alla hästar vi kikade på. Ny ägare är registrerad.

Var inne på Blup igår och kikade lite. Fick en klump i halsen och kände att tårarna trängde i ögonen när jag såg att ägarbytet på Leja nu gått igenom och att jag inte längre står som ägare på henne. 
Har känts overkligt att hon inte är min längre. Lite som att hon är ute på lån och att vi snart ska åka och hämta henne. 
Hoppas att den här helgens äventyr med att provrida fina hästar i dagarna två ska få mig att känna att det faktiskt var värt att sälja Leja på något sätt. 
Har haft lite sms kontakt med Katta som köpt Leja och allt verkar gå mycket bra. Hon sköter sig och dom gillar henne mer och mer för varje dag.  

Skåne trippen planeras.

Planeringen inför helgens Skåneresa är i full gång. Det kommer bli 3 stopp som det ser ut just nu. Först hos Ann-Sofie Antonsson, ASA dressage, som har 2 valackar 3 och 4 år jag ska få prova. Sen blir det ett stopp hos en tjej som har ett superfint sto (jag vet jag vet) på 4 år som jag bara måste få se. Efter det bär det av ner till Flyinge och resans egentliga huvudmål nämligen Olof Axelsson, OJ sporthorses. Jag är taggad till tusen det ska bli SÅ roligt :)
Hoppas jag får se många fina hästar som passar in på det jag söker. Vågar inte hoppas på att min nya stjärna kommer hittas redan i helgen men inspirerad det kommer jag bli. Och säkert ännu mer medveten om hur den perfekta hästen för mig egentligen ska vara. 

Morgonpromenad i höstens färger.

Hösten kan vara bra underbar. När vädret är som det är nu är det ingen konst alls att ha höst. Och ännu mindre någon annledning till någon höst-depp som en del ägnar sig åt. Det här är fantastiskt! En ledig söndagmorgon kan knappast bli mycket bättre. Synd bara att vi missade att ta med fikakorgen. Hade gärna spenderat hela dagen där ute :)
Volkswagen Gran Prix...

...fick bli lördagens kvällsnöje. Inte illa alls vill jag lova. Otroligt väl organiserad tävling, troligtvis den största som SRK anordnat. Publik rekord var det också. Härlig stämning helt enkelt :)
Vi grattulerar Nicklad Arvidsdon på hingsten Click and Cash 1155 till segern. Här har vi Malin Baryard och hingsten Baltimore 1178 över banans högsta hinder. 
Provridning nr.1 avklarad

I onsdags startade jakten på min nya häst på riktigt. Efter jobbet bar det av till Örebro för att provrida ett 3-årigt sto som heter Jinx Ek efter Johnson -Sandro Song. Ett sto som visade sig vara LITEN! Enligt säljarna 165cm. hög och det kanske stämde, men hon var otroligt smäcker nästintill smal. Inte riktigt vad jag letar efter med andra ord. Men provrida ville jag ändå såklart. Efter några varv på lina var det dags för mig att svinga mig upp (eftersom det inte var någon som ville visa henne uppsutten). Upp gick bra men jag kom av nästan fortare än jag kom upp. Busunge! Bockade som en liten rodeohäst. Nu fick sonen i huset (som är hoppryttare) motvilligt hoppa upp och tuckta den lilla damen. Hon tog hans tillrättavisningar bra så efter en stund hoppade jag åter upp. Nu var jag lite mer berädd på hennes påhitt så nu lyckades även jag undgå att få smaka sand ytterligare en gång, även om hon försökte två gånger. 
På det stora hela var hon en häftig häst med fina rörelser och mycket energi precis i min smak. Men som sagt alldeles för liten. Visst är hon bara 3 år och kommer kralla på sig en hel del, men hon kommer aldrig bli den typ av häst jag söker. Vi tackade för oss redan innan vi åkte och jag tror att även säljaren var inne på samma spår, jag är för lång för hästen. 
Men känner ni någon, kanske junior, som söker en häftig häst med power så kan jag rekommendera denna. Säljaren är även uppfödare av henne och verkar vara seriös i sin hästhållning. Länk till deras hemsida hittar du HÄR.
 
Klicka HÄR för länk till annonsen på Jinx Ek.
 
Nästa helg fortsätter letandet. Då bär det nämligen av ner till Flyinge där Olof Axelsson har skrapat ihop en gäng hästar jag ska få prova. Längrar :)
 
Dagen idag började med ett lättare pass på ridbanan med Indra. Solen sken och träden runt banan brann i höstens färger. Indra kändes fin även om jag hade lite svårt att sitta ner ordentligt i sadeln då jag är regält öm i ländryggen efter avsittningen i onsdags ;)
 


 
Den här veckan går VW Grand Prix och Swedish Riders Trophy av stapeln på Södertälje Ridklubb så troligtvis blir det en sväng dit under eftermiddagen. 
 


 

Första provridningen bokad!

Imorgon börjar det som jag väntat på SÅ länge! Jag ska åka och titta på en fin gångarsthäst :)
Det är ett 3-årigt sto (jag vet jag ska ju inte ha ett sto men hon är ju så söt) e: Johnson - Sandro Song. Inte så stor ca. 165 cm. men det var något med hur hon ser ut och framför allt med hur hon rör sig som fångat mitt intresse. Dessutom står hon utanför Örebro så det är ju inte så långt. Det här får bli startskottet för sökandet efter min nya stjärna. 

Här är hon :)Robban på träningsläger.

Den här veckan är Jannika, en av våra inackorderingar, på  träningsresa i Turkiet. Då passar hon på att sätta sin häst Robban på träningsläger i mina händer. Rättvist ska det vara. 

Robban är en ursnäll killa som egentligen känner sig mest hemma på hoppbanan men jobbar på bra med de uppgifter jag ger honom. Han är inte så van vid att gå i en lite längre, lägre form. Så den här veckan är det mest stretch-övningar på schemat för att se om det går att tänja ut överlinjen och få ett bättre sug på bettet i den "nya" låga formen. Ovant säger Robban men jobbar snällt vidare. 
Leja-rapport

Igår kom en rapport från Lejas nya ägare. Allt har börjat väldigt lugnt och bra. 2 nya sadlar har provats ut och inhandlats av sadelprovare. Något som känns otroligt bra då just väl anpassade sadlar är något jag själv alltid lägger stor vikt på.
Första hoppträningen har också passerat med gott resultat. Hindren hade tydligen varit låga och stor vikt hade lagts på markarbetet. Mycket förnuftigt tycker jag och tränaren hade tydligen varit nöjd med deras val av ny häst. Hade väl inte trott något annat :)

Den första tiden har Leja fått stå i egen hage men igår var det dags att släppa ihop henne med de andra stona. Alltid lite läskigt man vet aldrig riktigt vad som ska hända. Det hela hade gått lugnt till och jag fick några talande bilder om vad Leja till en början tyckt om sina nya kompisar. Nog bor det en liten bitch i henne alltid <3

Vackra prinsessan!
Årets sista dopp?!

Ja idag tog jag och Jannika hästarna till sjön för att kanske göra årets sista dopp i Yngeln. Vädret var ju kanon och trots att vindarna påminnde om höstens intågande så fanns där ändå en del sommarkänsla som dröjt sig kvar. 

Påväg hem red vi förbi den här skylten. Jag gillar folk med självinsikt ;)


Kanelbullensdag

Idag är det en av mina favorit dagar på hela året, nämligen kanelbullens dag. Varför? För att jag ÄLSKAR kanelbullar och på den här dagen finns det ju ingen begränsning för hur många bullar man får äta, ju fler desto bättre! Idag är jag dessutom ledig vilket gör att det finns tid att äta hur många som helst :)
Ska träffa Jannika i stallet vid 12 tiden och gissa om det kommer bli stallfika idag. Ska överraska henne med go fika i form av massa bullar. Ja ja det blir en överraskning om hon inte hinner läsa det här först förstås. RSS 2.0