Provridning nr.1 avklarad

I onsdags startade jakten på min nya häst på riktigt. Efter jobbet bar det av till Örebro för att provrida ett 3-årigt sto som heter Jinx Ek efter Johnson -Sandro Song. Ett sto som visade sig vara LITEN! Enligt säljarna 165cm. hög och det kanske stämde, men hon var otroligt smäcker nästintill smal. Inte riktigt vad jag letar efter med andra ord. Men provrida ville jag ändå såklart. Efter några varv på lina var det dags för mig att svinga mig upp (eftersom det inte var någon som ville visa henne uppsutten). Upp gick bra men jag kom av nästan fortare än jag kom upp. Busunge! Bockade som en liten rodeohäst. Nu fick sonen i huset (som är hoppryttare) motvilligt hoppa upp och tuckta den lilla damen. Hon tog hans tillrättavisningar bra så efter en stund hoppade jag åter upp. Nu var jag lite mer berädd på hennes påhitt så nu lyckades även jag undgå att få smaka sand ytterligare en gång, även om hon försökte två gånger. 
På det stora hela var hon en häftig häst med fina rörelser och mycket energi precis i min smak. Men som sagt alldeles för liten. Visst är hon bara 3 år och kommer kralla på sig en hel del, men hon kommer aldrig bli den typ av häst jag söker. Vi tackade för oss redan innan vi åkte och jag tror att även säljaren var inne på samma spår, jag är för lång för hästen. 
Men känner ni någon, kanske junior, som söker en häftig häst med power så kan jag rekommendera denna. Säljaren är även uppfödare av henne och verkar vara seriös i sin hästhållning. Länk till deras hemsida hittar du HÄR.
 
Klicka HÄR för länk till annonsen på Jinx Ek.
 
Nästa helg fortsätter letandet. Då bär det nämligen av ner till Flyinge där Olof Axelsson har skrapat ihop en gäng hästar jag ska få prova. Längrar :)
 
Dagen idag började med ett lättare pass på ridbanan med Indra. Solen sken och träden runt banan brann i höstens färger. Indra kändes fin även om jag hade lite svårt att sitta ner ordentligt i sadeln då jag är regält öm i ländryggen efter avsittningen i onsdags ;)
 


 
Den här veckan går VW Grand Prix och Swedish Riders Trophy av stapeln på Södertälje Ridklubb så troligtvis blir det en sväng dit under eftermiddagen. 
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0